ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Oι Τούρκοι θα μας πουν εισβολείς στη χώρα μας !

 

του Άντη Ροδίτη

Σκέφτομαι συχνά πως όσα απασχολούν εμένα απασχολούν και μεγάλη μερίδα άλλων ανώνυμων, καθημερινών Κυπρίων, αλλά δεν απασχολούν ποτέ τους δημοσιογράφους, τους ιστορικούς, τους πολιτικούς, τους λογοτέχνες, γενικά τα ΜΜΕ ή τους αξιωματούχους του κράτους.

Κι αυτό αποδεικνύεται σχεδόν καθημερινά με τις ενέργειες ή τις παραλείψεις τους. Τελευταίο παράδειγμα ο Διευθυντής Σύνταξης τού "Φιλελευθέρου" κ. Άριστος Μιχαηλίδης με το άρθρο του "Σε λίγο θα μας πούνε και εισβολείς που πρέπει να αποχωρήσουμε από την Κύπρο": https://www.philenews.com/.../se-lig-tha-mas-poyne-kai... !!

 

Οι Τούρκοι, λέει, θα μας πουν "εισβολείς στη χώρα μας", αλλά δεν το πιστεύει. Δεν το πιστεύει πως είναι δυνατόν να συμβεί και αυτό. Το λέει υπό τύπο προειδοποίησης για να προλάβουμε, τάχα, το κακό και το επιχείρημά του είναι το γνωστό, ότι αυτό θα συμβεί αν δεν αποφασίσουμε να γίνουμε... "πατριώτες" όπως τον ίδιο και την εφημερίδα του!

 

Υπάρχει, όμως, και η άποψη -του περιθωρίου, η δική μας- ότι όχι μόνο θα πουν εμάς "εισβολείς" οι Τούρκοι στην πατρίδα μας (ήδη το κάμνουν), αλλά ότι θα μας την πάρουν κιόλας ολόκληρη επειδή ακριβώς ο Άριστος και η εφημερίδα του (όπως και οι ιστορικοί μας, οι πολιτικοί και οι λογοτέχνες μας, τα ΜΜΕ γενικά, αλλά και οι αξιωματούχοι του κράτους) συνεχίζουν την "πατριωτική" πολιτική της στρουθοκαμήλου: Να μην αφήνουν δηλαδή ν' ακουστεί ούτε λέξη για τα αληθινά γεγονότα που οδήγησαν στην καταστροφή μας.

 

Ποια είναι

αυτά;

Ότι ο κυπριακός λαός πολέμησε με πρωτοφανή γενναιότητα για την ελευθερία του -την Ένωση με την Ελλάδα- και προδόθηκε με πρωτοφανή παλιανθρωπιά από την ηγεσία του, η οποία όχι μόνο αρνήθηκε την Ένωση ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΣΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ αλλά έκαμε το παν για να συκοφαντήσει, να διασύρει και να διαβάλει την Ένωση και μαζί της τον στρατό της Ελλάδας που ήρθε εδώ για να διασφαλίσει την ελευθερία μας.

 

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, λοιπόν, με αυτή την χυδαία πολιτική της στρουθοκαμήλου σε αυτό το θέμα, που ακολουθούν τα ΜΜΕ αλλά και οι ιστορικοί, οι πολιτικοί και οι αναλυτές και οι λογοτέχνες και οι αξιωματούχοι τού κράτους - με πρώτο το υπουργείο Παιδείας, οδηγούμαστε στην πλήρη παραπλάνηση, στην απώλεια μνήμης και ταυτότητας, ιστορικής συνείδησης και σύγχυσης των σκοπών μας.

 

Είναι ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ να μας διώξουν στο τέλος από την ίδια την πατρίδα μας. Την προδοσία, που θα πληρώσουμε πανάκριβα στο τέλος, την αποκάλυψαν ήδη οι μόνοι που δεν μπορούν ν' αμφισβητηθούν, οι ποιητές μας, που όλο και σπρώχνονται στο περιθώριο και στην αφάνεια από εκείνους που πρώτοι όφειλαν να τους αναδεικνύουν. Η μόνη ελπίδα που έχουμε είναι να κοιτάξουμε κατάματα την αλήθεια. Αυτή μπορεί να μας σώσει, όχι ο διάτρητος "πατριωτισμός" των στρουθοκαμήλων.

 

Άντης Ροδίτης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου