ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

«Αποκλείεται! Δεν θα κάνετε σπίτι σας την Κύπρο». Αυτό να πείτε στους παράνομους και να το εννοείτε

 

του Σάββα Ιακωβίδη

Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν ασύλληπτο εφιάλτη, που τον ενισχύει καθημερινά η κατοχική Τουρκία. Αντί η Kυβέρνηση και οι αρμόδιες Αρχές να ζητούν περισσότερα χρήματα από την ΕΕ για υποδομές και σίτιση των παράνομων μεταναστών, επιτέλους να στείλουν ξεκάθαρο, βροντερό, ευκρινές μήνυμα: «Αποκλείεται! Δεν πρόκειται να κάνετε σπίτι σας την Κύπρο». Να το πουν δημόσια, να το εννοούν και να το υλοποιήσουν. Διαφορετικά, σε λίγα χρόνια θα είμαστε μειοψηφία σε αναζήτηση μετοικεσίας

Στην Αυστραλία, πριν από λίγα χρόνια, η κυβέρνηση ανήρτησε δημόσια μια διαφήμιση με τίτλο: «Αποκλείεται!», και με το εξής κείμενο: «Δεν θα κάνεις σπίτι σου την Αυστραλία. Αν μπεις σε πλοίο χωρίς βίζα, δεν θα φτάσεις στην Αυστραλία. Κάθε σκάφος που ζητά παράνομα να εισέλθει στην Αυστραλία θα αναχαιτίζεται η πορεία του και θα απομακρύνεται με ασφάλεια πέρα από τα ύδατα της Αυστραλίας». Εδώ και χρόνια και συστηματικά τελευταία, η Τουρκία μεταφέρει οργανωμένα ορδές παράνομων μεταναστών προς τα κατεχόμενα και από εκεί διοχετεύονται προς τις ελεύθερες περιοχές.

Καθ’ ομολογίαν των αρμόδιων Αρχών, η Κυπριακή Δημοκρατία δέχεται, κατ’ αναλογίαν πληθυσμού, το υψηλότερο ποσοστό ξένων μεταναστών (4%) στην ΕΕ σε σύγκριση με 1% των άλλων εταίρων μας. Σε πρόσφατη σύσκεψη στο Προεδρικό, για το μεταναστευτικό, κατατέθηκαν εφιαλτικά στοιχεία: Για τους πρώτους 10 μήνες του 2021 καταγράφονται παράτυπες ροές 10.868 προσώπων, από τις οποίες οι 9.270 έχουν διέλθει παράνομα από τη γραμμή αντιπαράταξης. Η Τουρκία είναι η χώρα απ’ όπου προέρχονται η συντριπτική πλειοψηφία των ροών. Το 70% αφορά μονήρεις άντρες ηλικίας 25 έως 40 ετών. Δηλ. ετοιμόλεμοι πράκτορες της Τουρκίας!

Πέραν των 45.000 είναι παράνομοι μετανάστες. Κατά παραδοχή του Υπουργού Εσωτερικών, η Τουρκία οργάνωσε και μετέφερε αεροπορικώς από αφρικανικές χώρες (Καμερούν, Κονγκό, Νιγηρία κ.λπ) πάνω από 10.000 παράνομους Αφρικανούς, τους οποίους διοχέτευσε στις ελεύθερες περιοχές. Την περ. Δευτέρα το βράδυ, στην περιοχή Παρισινού, στη Λευκωσία, Κονγκολέζος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου συμπατριώτη του. Κατά καιρούς, ξένοι παράνομοι σφάζονται μεταξύ τους.

Γράφτηκε στις αρχές του χρόνου στον Τύπο και μεταδόθηκε από τηλεοπτικούς σταθμούς ότι Σύριοι, Αιγύπτιοι, Νιγηριανοί και άλλοι παράνομοι από αφρικανικές χώρες μοίρασαν την Λευκωσία σε τέσσερεις τομείς και ελέγχουν ναρκωτικά, πορνεία και εγκληματικότητα. Καμία αντίδραση! Σε πολυκατοικίες της Λευκωσίας, της Πάφου και σε χωριά, στοιβάζονται δεκάδες παράνομοι και οι ιδιοκτήτες τους εισπράττουν παχυλές αποδοχές από το κράτος. Πέραν της γκετοποίησης σε αστικές περιοχές, σε αρκετές κοινότητες έχει επέλθει σημαντικότατη δημογραφική αλλοίωση.

Η εντός των τειχών Λευκωσία, η Λάρνακα, η Λεμεσός, η Πάφος, η Χλώρακα, η Δρούσεια, το Παραλίμνι, πλημμύρισαν από παράνομους μετανάστες. Την περ. Τρίτη, ο Δήμαρχος Πάφου, Φ. Φαίδωνος, σε παρέμβασή του στο «Σίγμα», με αφορμή ρεπορτάζ για σύγχρονες φαβέλες σε κυπριακές πόλεις, αποκάλυψε: «Εάν κάποιος πάει στο Τμήμα Μετανάστευσης, θα εντοπίσει τρία ονόματα γυναικών δικηγόρων (που εξυπηρετούν) τους περισσότερους αιτητές ασύλου και αφορά κυρίως άτομα που έφθασαν νόμιμα στην Κύπρο. Είναι 120-140 άτομα που αιτούνται άσυλο κάθε μήνα». Στο Διοικητικό Δικαστήριο Διεθνούς Προστασίας εκκρεμούν χιλιάδες αιτήσεις ασύλου.

Ο Πάφιος δήμαρχος ισχυρίστηκε πως, σύμφωνα με στοιχεία, στην Κύπρο έχει στηθεί κύκλωμα στις πλείστες επαρχίες, το οποίο είναι σε επικοινωνία με τη Νιγηρία, το Καμερούν και τη Συρία, για να στείλουν και άλλους μετανάστες. «Τους προφέρουν και άδεια για να εργαστούν», είπε. Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η Κυβέρνηση άνοιξε τον ασκό του Αιόλου επειδή ανακοίνωσε ότι οι αιτητές ασύλου μπορούν να βρουν δουλειά. «Έχουμε δημιουργήσει το πιο ελκυστικό πακέτο, καθώς μπορούν να γίνουν αιτητές ασύλου, να εισπράττουν χρήματα, να βρουν δουλειά και επίσης καθυστερεί η εξέταση της αίτησής τους».

Με απλά λόγια: Σε ασιατικές χώρες (από τη Συρία μέχρι το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, την Ινδία και τη Σρι Λάνκα) και σε αφρικανικές, έχει σταλεί το ξεκάθαρο μήνυμα, συνεργούσης και της αδίστακτης κατοχικής Τουρκίας, ότι η Κύπρος είναι το Ελ Ντοράντο και η Γη της Επαγγελίας για όλους όσοι αναζητούν καλύτερη μοίρα ή θέλουν να ξεφύγουν από κατ’ ισχυρισμόν διώξεις ή καταπίεση. Το μόνο… έγγραφο που κατέχουν οι χιλιάδες παράνομοι, που εισβάλλουν στο νησί μας, δασκαλεμένοι από δικούς μας επιτήδειους, είναι ένα κινητό: Για να επικοινωνήσουν με όσους θα τους διευκολύνουν να παραμείνουν στο νησί.

Εκτός από τους δεκάδες χιλιάδες παρανόμους, κατά πλειοψηφία άνδρες (οι περισσότεροι εμπειροπόλεμοι και ετοιμοπόλεμοι τζιχαντιστές) και εκατοντάδες λεγόμενα ασυνόδευτα παιδιά ηλικίας 15-17 χρονών αιτούνται ασύλου. Με πέντε δικαστές μόνο, πόσες αιτήσεις να διεκπεραιωθούν; Οι ευθύνες της Κυβέρνησης και ειδικά του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι βαρύτατες. Η επίσημη κωλυσιεργία στην τάχιστη διεκπεραίωση των αιτήσεων ασύλου ρίχνει νερό στον μύλο της καλπάζουσας εισβολής παρανόμων στο νησί μας.

Όλοι οι ξένοι δεν είναι διωκόμενοι ή καταπιεζόμενοι ή και απειλούμενοι από το καθεστώς της χώρας τους. Η πλειοψηφία είναι οικονομικοί μετανάστες. Οι Καμερουνέζοι, οι Κονγκολέζοι, οι Νιγηριανοί, πότε έμαθαν για την Κύπρο; Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν ασύλληπτο εφιάλτη, που τον ενισχύει καθημερινά η κατοχική Τουρκία. Αντί η Κυβέρνηση και οι αρμόδιες Αρχές να ζητούν περισσότερα χρήματα από την ΕΕ για υποδομές και σίτιση των παράνομων μεταναστών, επιτέλους να στείλουν ξεκάθαρο, βροντερό, ευκρινές μήνυμα: «Αποκλείεται! Δεν πρόκειται να κάνετε σπίτι σας την Κύπρο». Να το πουν δημόσια, να το εννοούν και να το υλοποιήσουν. Διαφορετικά, σε λίγα χρόνια θα είμαστε μειοψηφία σε αναζήτηση μετοικεσίας.

ΠΗΓΗ  Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου