ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ,

 

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΟΥΦΙΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ (2022),

ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ (2021)

 

Η εμπειρία, η επιστήμη και η Λογική μας, μας λένε πως ούτε οι ευχές, ούτε και οι κατάρες φέρνουν λύσεις στα προβλήματά μας, γιατί αυτά τα προκάλεσαν οι δραστηριότητες των σκοταδιστικών και των εξουσιαστικών ιερατείων, η δική μας αδράνεια και η πλάνη μας ότι κάποιες τάχα μεταφυσικές δυνάμεις θα παρέμβουν για να εμποδίσουν τις δυνάμεις του κακού, δηλαδή το κεφάλαιο, να συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται, να προκαλούν ακραίες κοινωνικές ανισότητες, να μακελεύουν την ανθρωπότητα και να καταστρέφουν τον πλανήτη.

Η εμπειρία, η επιστήμη και η Λογική μας, μας λένε να πάψουμε να έχουμε άλλες ψευδαισθήσεις και να συνειδητοποιήσουμε ότι τα δικά μας προβλήματα θα λυθούν μόνο με την δική μας ατομική και συλλογική, ενεργό, συστηματική, αποφασιστική και ασταμάτητη συμμετοχή στο κοινωνικό Γίγνεσθαι και συνεπώς δεν πρέπει να περιμένουμε ότι θα τα λύσουν επαγγελματίες πολιτικάντηδες που λαϊκίζουν, υποκρίνονται και απεργάζονται τρόπους να μεγαλώσουν, σε βάρος μας, τα κέρδη των αφεντικών τους.

Η εμπειρία, η επιστήμη και η Λογική μας, μας λένε πως η ελπίδα χωρίς αγωνιστικό κοινωνικό αντίκρισμα, οι φρούδες μεταφυσικές ελπίδες, οι προσευχές και η όποια θρησκευτική πίστη δεν οδηγούν πουθενά και σε καμιά λύση και μας οδηγούν ως ποίμνια αθώων αμνών στα σφαγεία εκείνων που παράγουν όπλα αντί για ψωμί και οργανώνουν πολέμους για το κέρδος του κεφαλαίου, αντί για πρόοδο, ευημερία, ειρήνη και ισότητα.

Ας σταματήσουμε, ΕΔΩ, ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ τον κατήφορο ενός ‘πολιτισμού’ που είναι χτισμένος πάνω σε σκοταδιστικούς μύθους και ιδεολογικά ψέματα και ας ξεκινήσουμε με την μελέτη και την αυτομόρφωση για να κατανοήσουμε τις αιτίες, αλλά και τις λύσεις των προβλημάτων μας και ας ανοίξουμε έναν δημόσιο διάλογο που θα καταστήσει εφικτή την μετακίνηση των δυνάμεων της Εργασίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού από αντικείμενο εκμετάλλευσης σε υποκείμενο της ιστορίας και σε αρχιτέκτονα ενός καλύτερου κόσμου, του κόσμου της κοινωνικής ισότητας, της άμεσης δημοκρατίας με περιεχόμενο την αταξική κοινωνία, στην προοπτική ενός οικουμενικού ουμανιστικού πολιτισμού.

Ας αφήσουμε πίσω μας τις ψευδαισθήσεις και τις αυταπάτες που βολεύουν τους εκμεταλλευτές μας, τους πολεμοκάπηλους καταστροφείς του πολιτισμού και του πλανήτη και ας ξαναδημιουργήσουμε τον δημόσιο χώρο με τον δημόσιο διάλογο που δεν έβλαψε ποτέ και κανέναν, εκτός από εκείνους που μας θέλουν κωφούς, βωβούς, τυφλούς και δούλος ανύπαρκτων ‘θεών’ και υπαρκτών και αχόρταγων αφεντικών και ηγεμόνων.

Ας κάνουμε, με κριτική σκέψη, ανατρεπτικό όραμα και συλλογικούς κοινωνικούς αγώνες τον χρόνο που έρχεται, το 2022, αφετηρία ενός πνευματικά, πολιτικά και οργανωτικά ακηδεμόνευτου αγώνα των δυνάμεων της Εργασίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού για έναν αντικαπιταλιστικό, ουμανιστικό, καλύτερο κόσμο. Όλοι μαζί μπορούμε, να απελευθερωθούμε από τον σκοταδισμό, την πνευματική υποδούλωση και την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η μόνη πίστη που είναι απελευθερωτική, είναι η πίστη στον εαυτό μας, στους κοινωνικούς αγώνες, στην αδούλωτη επιστήμη και στο κοινό μας όραμα για έναν καλύτερο κόσμο. Να μετατρέψουμε την ανισότητα 1%>99% στην ισότητα 99%=100%-1%.

ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ,

ΤΟΥ ‘ΘΕΟΥ’ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ

ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ

 

31 Δεκέμβρη 2021

Για την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Δ.Α.Δ κ. Ο.

Κώστας Λάμπος

http://classlessdemocracy.blogspot.com,

claslessdeomocracy@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου