ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Οι επικίνδυνοι αγγλο-τουρκο-διζωνικοί και ευελιξίες

 της Φανούλας Αργυρού

Bγήκαν στην δημοσιότητα από τον «Φιλελεύθερο» τα πρακτικά του ΟΗΕ για το θέατρο του παραλόγου που είχαμε στο Κραν Μοντάνα το 2017 με τους Βρετανούς και Τούρκους και τον «εργολάβο» τους ΓΓ του ΟΗΕ Α. Γκουτέρες που προσπαθούσαν με βαγαποντιές (καμία έκπληξη βέβαια) να αποσπάσουν νέα και τελευταία αποδοχή από εμάς παράδοση της ΚΔ στην ‘Αγκυρα.  Δέστε και το άρθρο του αγαπητού Σάββα Ιακωβίδη  στην «Σημερινή» 21.11.2021  «Σε αυτό το Crans Montana επιμένουν οι επικίνδυνοι αγγλο-τουρκο-διζωνικοί;».

Το ΗΒ είναι … δεσμευμένο  να μας καλεί για «ευελιξία και συμβιβασμό»!
 
Διαβάσαμε ότι σε ερώτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων  για το Κυπριακό  του Συντηρητικού βουλευτή βορείου Λονδίνου Μάθιου ΄Οφορντ, η Υφυπουργός στο Φόρειν ΄Οφις Γουέντι Μόρτον απάντησε:
 
«Το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει δεσμευμένο στην υποστήριξη της διαδικασίας των Ηνωμένων Εθνών για επίτευξη μιας λύσης στο Κυπριακό σύμφωνα με τις παραμέτρους των ΗΕ, βασισμένης στο μοντέλο μίας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα. Η βρετανική Κυβέρνηση θεωρεί πως το μοντέλο αυτό είναι αρκετά ευρύ ώστε να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες αμφοτέρων των πλευρών». Και κατέληξε σημειώνοντας πως «Βρετανοί υπουργοί και αξιωματούχοι συνεχίζουν να συνδιαλέγονται με όλες τις πλευρές για να προτρέπουν ευελιξία και συμβιβασμό προς αυτόν το σκοπό».
 
Η ερώτηση και απάντηση έλαβαν χώρα στις 22.11.2021.
 
Ακριβώς, σ΄αυτή τη συγκυρία, λοιπόν,  βγήκε και ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νιαζί Κιζίλγιουρεκ να μας εκφοβίσει!! Με άρθρο του «Προεδρικές εκλογές 2023» 23.11.2021 στο Sigmalive, ούτε λίγο ούτε πολύ αλλά ευθέως στην ουσία,  μας εκφοβίζει περί δήθεν χειρότερα αν δεν συνεχίζουμε από εκεί που μείναμε στο Κράν Μοντάνα!
Ο νέος ή η νέα πρόεδρος «προειδοποιεί» :
« πρέπει να είναι έτοιμος/ έτοιμη να συνεχίσει το διάλογο από εκεί που σταμάτησε στο Γκραν Μοντανά και να υιοθετήσει τις συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν μέχρι σήμερα»!
 
Να υποταχτούμε δηλαδή στην Τουρκία … επειδή είναι επιθετική! Μας προτρέπει να αρχίσουμε επαναπροσεγγιστικά  μέτρα με τους Τουρκοκύπριους (βλέπε Τατάρ) για να τους κερδίσουμε στον αγώνα της επανένωσης!!! Ποίας επανένωσης;
 
Τα δε  «επαναπροσεγγιστικά μέτρα» στα οποία μας καλεί να ξεκινήσουμε αυτά ανταποκρίνονται σε τακτικές καθυστέρησης (delaying tactics) και που το περισσότερο προσβλέπουν στην αποδοχή, αν όχι αναγνώριση του στάτους κβό, με άλλα λόγια των συνεπειών των δύο βάρβαρων τουρκικών εισβολών.
 
Δηλαδή, τώρα που υπάρχει κάποια «κατανόηση» σχετικά με το υπαρξιακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε για πέραν του μισού αιώνα  μας και που το ισοζύγιο δυνάμεων τείνει κάπως να μας ευνοεί, ο  Νιαζί μας προτείνει συμφιλίωση τη στιγμή που οι Τούρκοι κα τα πιόνια τους στη Κύπρο μέρα νύχτα εκβιάζουν, υβρίζουν και επεκτείνονται και η Τουρκία και ο Τατάρ δεν αναγνωρίζουν την ΚΔ!!
 
Πότε  αρνήθηκε η ΚΔ τη «συμφιλίωση» , με τα διαβατήρια, τις ταυτότητες, τις συντάξεις, την ιατρική περίθαλψη;
 
Ποίοι αρνούνται την ειλικρινή επανένωση, σε ένα δημοκρατικό κράτος, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, επιστροφή των κλεμμένων περιουσιών μας, επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια και περιουσίες τους και όχι «λύσεις» με  ρατσιστικά και βρετανο- οθωμανικά πρότυπα κατά σχεδίου Δρ Νιχάτ Εριμ;
 
«Αγγλική σφήνα για…. ευελιξία στη μορφή της λύσης»
 
Καθώς ολοκλήρωνα το άρθρο αυτό,  αναρτήθηκε και σχετικό άρθρο του συνάδελφου Κώστα Βενιζέλου 28.11.2021 με τον πιο πάνω τίτλο για τις βρετανικές δραστηριότητες!
 
Δεν ξεχνούμε βέβαια όσοι ζούμε στο Λονδίνο,  ότι ο Νιαζί ενόσω στο Κάμπτεν Τάουν διαδήλωνε με μια χούφτα περιθωριακούς, εναντίον της ανάρτησης της Σημαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας από το Θέατρο Τέχνης και τον αγαπητό πατριώτη Γιώργο Ευγενίου.  Δηλώνοντας ότι η Κυπριακή Σημαία δεν τους  αντιπροσώπευε και τον πολέμησαν όσο κανείς άλλος.
 
Άντε να μην χρησιμοποιήσω και την τουρκική φράση «α…..ρ»…
 
Φανούλα Αργυρού
 
Ερευνήτρια/δημοσιογράφος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου