ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Στοιχηματίζει κανείς ότι δεν θα εκλεγεί πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ο ΓΑΠ?

 

Tου Λευτέρη Μαγιάκη 

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γ. Παπανδρέου ήρθε να επιβεβαιώσει, για μια ακόμα φορά, ότι ο διεθνής παράγοντας μαζί με τη ντόπια μεγαλοαστική τάξη της πατρίδας μας σχεδιάζουν μεσομακροπρόθεσμα και τίποτα δεν αφήνουν να εξελιχθεί τυχαία.

Οι μεγάλες ανακατατάξεις που συμβαίνουν αυτή την περίοδο στην ευρύτερη περιοχή της Αν . Μεσογείου, μετά και την απόσυρση των ΗΠΑ από Αφγανιστάν και Συρία, είναι ανάγκη να ελεγχθούν προς όφελος των μεγάλων ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. (ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, ΝΑΤΟ).

Το ίδιο και η επιχείρηση περικύκλωσης της Ρωσίας, του Ιράν, της αυτόνομης Κριμαίας.

 Στη χώρα μας οι ΗΠΑ είναι ανάγκη να διασφαλίσουν και μετά την παρέλευση της  πενταετίας την αμυντική συμφωνία που υπέγραψε η Κυβέρνηση της ΝΔ και είχε προετοιμάσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Γαλλία θα πρέπει να διασφαλίσει ότι θα πάρει τα 10δις. που θα στοιχίσουν οι τρεις φρεγάτες Βellhara και τα δέκα οκτώ Rafale.

Η συμμαχία με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα θα πρέπει να εμβαθύνει ακόμα περισσότερο για την περικύκλωση του Ιράν.

Το καθεστώς της Λιβύης που θα προκύψει θα πρέπει και αυτό να ενταχθεί στους ίδιους σχεδιασμούς.

Και οπωσδήποτε θα πρέπει να αντιμετωπισθεί ο τουρκικός αναθεωρητισμός και επεκτατισμός ώστε να μη διασαλευθούν τα οικονομικά συμφέροντα της ΕΕ, αλλά ούτε και αυτά  της δικής μας ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης.

Η ΕΚΤ (βλέπε Γερμανία) πρέπει να κοιμάται ήσυχη ότι τα 384 δις. δημόσιου χρέους θα εξυπηρετούνται στο διηνεκές.

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός αναλυτής περί τα διεθνή για να κατανοήσει μετά από όλα αυτά ότι η κατάσταση στο εσωτερικό της πατρίδας μας θα πρέπει να είναι πολιτικά ελεγχόμενη.

Ένα ΚΙΝΑΛ με αρχηγό τον Αν. Λοβέρδο, που μέχρι χθες εμφανιζόταν ο επικρατέστερος στην κούρσα διαδοχής, δεν θα εξυπηρετούσε τους παραπάνω σχεδιασμούς.

Ο Αν. Λοβέρδος αποτελεί κόκκινο πανί για το ΣΥΡΙΖΑ και αντιστρόφως.

Σε περίπτωση που οι καταστάσεις φέρουν το  ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα με διαφορά, τώρα ή αργότερα,  το ΚΙΝΑΛ του Λοβέρδου δεν θα μπορούσε να τον στηρίξει και η κατάσταση θα αποσταθεροποιούνταν, προσθέτοντας άλλη μια μη ελεγχόμενη μεταβλητή στους ευρύτερους γεωπολιτικούς και οικονομικούς σχεδιασμούς.

Αντίθετα η επικράτηση του Γ. Παπανδρέου που έχει αποδείξει ότι τα σοσιαλδημοκρατικά του ιδεώδη βολεύονται είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ή τουλάχιστον ενός μέρους του,  θα ήταν μια πολύ βολική λύση.

Ύστερα από όλα αυτά  στοιχηματίζει κανείς ότι δεν θα εκλεγεί πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ο ΓΑΠ?

21/10/2021

 

 

Λ. ΜΑΓΙΑΚΗΣ

00306934443888

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου