ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΙ ΑΓΡΥΠΝΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ

 του Άντη Ροδίτη

Στο πλαίσιο του εκτροχιασμού και της εκτροπής του αγώνα για την Ένωση, που επιδέξια και παραπλανητικά τον μεταμόρφωσαν σε γενικά αντι-ιμπεριαλιστικό και απαιτούσε την αποστρατικοποίηση της Κύπρου, ώστε να δικαιολογεί και τις εχθρικές συμπεριφορές εναντίον της ελληνικής μεραρχίας, οργανώθηκε στην Κύπρο από το ΑΚΕΛ και την ΟΧΕΝ, στην υπηρεσία του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, στις 11 Οκτωβρίου 1964 μεγάλη πορεία εναντίον των Βρετανικών Βάσεων.
Σε αυτή την πορεία εμφανίστηκαν συνθήματα και εικόνες που παρουσίαζαν τον κυπριακό λαό, ξανά ένοπλο, να επιδίδεται σε νέο "αγώνα" κατά των βάσεων και του ΝΑΤΟ τώρα!! Σε εκείνη την πορεία εμφανίσθηκε και το χυδαίο, το αληθινά προδοτικό κατά της Ένωσης σύνθημα "ΕΝΩΣΙΣ ΝΑΙ, ΝΑΤΟ ΟΧΙ".
Στις φωτογραφίες φαίνονται και ο Μίκης Θεοδωράκης (μέγας μουσικός μεν αλλά συνεργός των ανθενωτικών κομμουνιστών), ο Εζεκίας Παπαϊωάννου τότε Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, η Ουρανία Κοκκίνου, που ζήτησε με εγκύκλιό της την κατάργηση της ελληνικής σημαίας και την αντικατάσταση του εθνικού μας ύμνου με ύμνο στον Μακάριο, και ο Πανίκος Παιονίδης (πέθανε επίσης σήμερα), ο οποίος κατακεραύνωσε τον Παντελή Μηχανικό για την ποίησή του και τον ανάγκασε να γράφει ανοησίες για τα ίδια τα ποιήματά του για να γλιτώσει από τυχόν εκδίωξή του από τη Δημόσια Υπηρεσία.
Πάντ' ανοιχτά πάντ' άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μου.
Δεν θα περάσει η διαστρέβλωση της ιστορίας της Κύπρου, όσοι δόκτορες της Ιστορίας κι αν την στηρίζουν, όσοι τεράστιοι μουσουργοί, όσες παραφρονημένες, ξεστρατισμένες, προσωπολάτρισσες θεολογίνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου