ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Πώς να απαξιώσετε και να μισήσετε την Οικολογία: Σε πέντε κινήσεις!

 

Δρ. Μιχαήλ Α. Βιδάλης *

 

Οικολογία ή οικολατρεία;

1.    Οιοικονομολόγοι συγγραφείςτου νεοταξικού εγχειριδίου «Μεγάλη Επανεκκίνηση» (Schwab&Malleret 2020)  που το βιβλίο τους δέσποζε σε περίοπτη θέση πάνω στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια των τηλεοπτικών διαγγελμάτων του στην καραντίνα, προτάσσουν μία δυστοπικήθεώρηση της οικολογίας, δηλαδή, ουσιαστικά εις βάρος του ανθρώπου. Περιέργως, οι συγγραφείς και οι συνεργάτες τους που εξάσκησαν τον άκρατο και απάνθρωπο καπιταλισμό, αυτοπαρουσιάζονται ότιαίφνης μεταμελήθηκαν και επιθυμούν να σώσουν τον πλανήτη;Ή, μήπως θεοποίησαν τη Φύση και δαιμονοποίησαν τον άνθρωπο; Τι ουσιαστικό έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα τοΠαγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ(WorldEconomicForum), μία ΜΚΟπου ίδρυσετο 1971 και κυβερνάει ο κ. KlausSchwab;Σουρεαλιστικά, ο ιστότοπος της συγκεκριμένης ΜΚΟ προωθεί την ιδέα των «αειφόρων επενδύσεων», ενώ ο λιμός και η ένδεια της υποσαχάριας Αφρικής και του αναπτυσσόμενου κόσμου μάλλον αντιμετωπίζεται ακαδημαϊκά ή διανοητικά.Σύμφωνα με τον Ο.Η.Ε., 25.000 άνθρωποι πεθαίνουν ημερησίως από πείνα και σχετικά αίτια, συμπεριλαμβανομένων πλέον των 10.000 παιδιών, ήτοι, 9.125.000 άνθρωποι ετησίως(JohnHolmes, Ο.Η.Ε. https://www.un.org/en/chronicle/article/losing-25000-hunger-every-day προβολή 27/8/2021). Στις συρράξεις που εμμέσως υποκινεί ή ανέχεται ο Ο.Η.Ε. ως όργανο του κεφαλαίου (παρενθετικά, ο υπογράφων δεν είναι αριστερός ή κομμουνιστής), πόσοι άνθρωποι πλέον των «παράπλευρων απωλειών» σκοτώνονται από την προκύπτουσα λειψυδρία και τη μετανάστευση;  Εύλογα διερωτώμεθα, τι χειροπιαστό και πρακτικό έχουν προσφέρει αυτοί οι δύο κύριοι προκειμένου να μετριάσουν τουλάχιστον τοτραγικό φαινόμενο της πείνας στον 21ο αιώνα;  Τα συμπεράσματα δικά σας (Μελετήστε τοπαράδοξο αυτό βιβλίο που προωθείται εμμονικά από τα ΜΜΕ και αποφασίστε νηφάλια αν αυτοί οι δύο κύριοι &σια. δικαιούνται να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, ή όπως προφανώς πιστεύουν, ενεργούν«για το καλό μας»…).

2.   

Οι πρόσφατες πυρκαγιές που κατέστρεψαν σημαντικό μέρος του απειλούμενου δασικού πλούτου της χώρας μας(πλέον του ενός εκατομμυρίου στρεμμάτων σύμφωνα με αξιόπιστες εκτιμήσεις),έλαβαν χώρα για δύο λόγουςόπως υποστηρίζουν τα στρατευμένα ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, ευθύνεται η «κλιματική αλλαγή», καθώς και το Δασαρχείο που βαίνει προς...κατάργηση (Βέβαια και δύο ή τρεις εμπρηστές ή Τούρκοι εντεταλμένοι όπως αναφέρουν, αλλά, η ζημία που προξένησαν αυτοί ήταν ελάχιστη αναφορικά με το σύνολο της απώλειας). Το ότι διεθνώς απαντώνται δασαρχεία που στελεχώνονται από δασάρχες,δασοκόμους καιδασονόμουςδεν πτοεί τον «ανέμελο» κ. Πρωθυπουργό που θα εντάξει πιθανώς τη δασοπροστασία στην Πολιτική Προστασία, που για αυτόν και τον προκάτοχο του έχει να επιδείξει εκπληκτικό έργο…Δεν θα αναλύσουμε ή θα αμφισβητήσουμε εδώ την περίπλοκη έννοια της κλιματικής αλλαγής, μίας διαχρονικής διεργασίας, όμως,τα συμπεράσματα δικά σας.

3.    Οι οικολόγοι στην πλειοψηφία τους θεωρούνται αριστεροί και γραφικοί άνθρωποι που είναι χορτοφάγοι, οι δε γυναίκες κυκλοφορούν με ταγάρια και αξύριστες μασχάλες. Μήπως σκοπίμως καλλιεργείται μία τέτοια οπτική ή είναι αποτέλεσμα της αμάθειας και απαιδευσίας της λαϊκής μάζας; Τα συμπεράσματα δικά σας.

4.    Σύμφωνα με ορισμένους «ειδικούς» ημεδαπούς και μη (αλήθεια, πολλοί «ειδικοί» εμφανίστηκαν και μας επιβλήθηκαν από την έναρξη της νέας γρίπης της οικογένειας των Κορωνοϊών), στο μέλλον θα απαιτηθούν lockdown προκειμένου να… σώσουμε τον πλανήτη. Φυσικά καταστρέφοντας τον άνθρωπο ως ψυχοσωματική υπόσταση,καθώς και την οικονομία. Ή μήπωςθα επαναπροσδιορίσουν την οικονομία προς όφελος πάλι των «σωτήρων» μας, βλέπετον πολυπράγμονα και πλανητικό φιλάνθρωποBillGates, τον κροίσοJeffBezosτης Amazon, τους φαρμακοβιομηχανικούςομίλους,τους ομίλους τροφίμων, κ.ά.);

5.    Τέλος, σε μερικούς κύκλους η οικολογία θεωρείται μη συμβατή με τη Χριστιανική πίστη. Όμως, αυτή η οπτική είναι εσφαλμένη, καθώς το αντίθετο ισχύει. Στον άνθρωπο δόθηκε (ή έτυχε, αν τυγχάνετε άθεοι) η εξουσία επί της νοητής κτίσης, δηλαδή επίτης χλωρίδας και πανίδας, προφανώς στο πλαίσιο της υπεύθυνης και λογικής και όχι αλαζονικής διαχείρισης. Μάλιστα η ίδια η ζωή της εκκλησίας είναι «βιωμένη οικολογία», ενώ από το 1989 ο εορτασμός της Ινδίκτου (η 1η  Σεπτεμβρίου θεωρείται ως η αρχή του εκκλησιαστικού έτους) έχει οριστεί και ως «Ημέρα προστασίας του περιβάλλοντος»   («Αρχή της Ινδίκτου: Η ίδια η ζωή της εκκλησίας είναι βιωμένη οικολογία»,    ekklisiaonline, 27 Αυγούστου 2019. https://www.ekklisiaonline.gr/nea/archi-tis-indiktou-i-idia-i-zoi-tis-ekklisias-ine-viomeni-ikologia/). Θυμίζουμε ότι οι Χριστιανοίλογικά αρχίζουν να καταναλώνουν σταφύλια κατά την εορτή της Μεταμόρφωσης του Κυρίου (6 Αυγούστου) και όχι μήνες πριν όπως κερδοσκοπικά τα προωθούν τα super-market.

Εν κατακλείδι, μήπως οι παραπάνω είναι πολέμιοι όχι μόνο του περιβάλλοντος αλλά πρωτίστως του ανθρώπου;Οικολογία ή οικολατρεία;Μήπως ο κ. Μητσοτάκης και ο πρώην Πρωθυπουργός κ. ΓιώργοςA. Παπανδρέου (γνωστός πλέον για τις πολλά υποσχόμενες «πράσινες επενδύσεις» και την έκφραση «λεφτά υπάρχουν») απαξίωσαν ή κατέστησαν γραφική την έννοια της οικολογίας στη χώρα μας;Όταν αφελώς εκλέγονται (όχι υποχρεωτικά ή ειδικά οι προαναφερόμενοι πολιτικοί) ή δολίως προβάλλονται ορισμένοι άνθρωποι που προωθούντην παραπληροφόρηση και την άγνοια των λαών,γιατί νατους αντιμετωπίζουμε ως «σωτήρες» ή να αναμένουμε διαφορετικά αποτελέσματα;

 

* Ο υπογράφων είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Αρχιτέκτων ΜηχανικόςMArch., σχεδιάζει δε οικολογικά/βιοκλιματικά κτίσματα.

 

 

#οικολογία

#Μεγάλη_Επανεκκίνηση

#Great_Reset

#Schwab

#Malleret

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου