ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Κείμενο υπογραφών για το Κυπριακό

 

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, τονίζουμε   ότι  η πενταμερής διάσκεψη για το Κυπριακό δεν πρόκειται επιλύσει κανένα απολύτως πρόβλημα του κυπριακού λαού.

Επισημαίνουμε ότι  η διάσκεψη αυτή, που  διεξάγεται εν μέσω διαρκών τουρκικών προκλήσεων, πραγματοποιείται ενόσω  τα δεδομένα δείχνουν «ευνοϊκά» για την ελληνική πλευρά.

Όμως στο εσωτερικό της Κύπρου αλλά και στην ελληνική διπλωματία τα πράγματα δεν είναι καλά :

Οι ηγεσίες των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων, ΔΗΣΥ καί ΑΚΕΛ, έχουν υπερβεί κάθε όριο υποχωρητικότητας. Μέρος αυτής πολιτικής  διεξάγεται μέσω περίεργων ομάδων , που αναφέρουν  την Κυπριακή Δημοκρατία  ως «Διοίκηση του Νότου» .

 

Από την άλλη πλευρά η ελληνική διπλωματία,  δέσμια  μακροχρόνιων επιλογών και σχέσεων  , σύρεται σε μια κατεύθυνση ενδοτισμού.

Η διεκδίκηση  της «ισότητας» των δύο κοινοτήτων,  δεν διαφέρει , στην ουσία , από τη συνομοσπονδία με  τα δύο κράτη , πού ζητά επισήμως  η Τουρκική πλευρά. Η  προπαγάνδα της " ισότητας " των δύο μερών ,  υπονομεύει ευθέως την Κυπριακή Δημοκρατία και  παραγράφει εμμέσως την κατοχή .

 

Ο Βρετανικός παράγων , πού  δεν συμβιβάσθηκε ποτέ με την ιδέα μιας πραγματικής ανεξαρτησίας  της Κύπρου ,άσκησε την επιρροή του για να φέρει κάτω από τον ίδιο παρονομαστή μιας κοινής πολιτικής δύο κυπριακά κόμματα , εκ πρώτης όψεως ανταγωνιστικά μεταξύ τους . Οι Βρετανοί θέλουν  μια Κύπρο χωρίς ουσιαστική ανεξαρτησία , πού ως εκ της αδυναμίας της  δεν θα είναι εμπόδιο στα δικά τους στρατηγικά συμφέροντα  στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

 

Οι εξελίξεις στην Κύπρο αφορούν άμεσα και έμμεσα  την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Σήμερα η μικρή , ημικατεχόμενη Κύπρος , μπορει  νά έχει πολιτική και στρατηγική. Μπορεί νά συνάπτει σχέσεις και συμμαχίες με τη Γαλλία , την Αίγυπτο , το Ισραήλ , τα Αραβικά Εμιράτα. Μπορεί  να κάνει πραγματικότητα τον Ενιαίο Αμυντικό Χώρο με την Ελλάδα, με ισχυρή αεροναυτική διάσταση.

 

 Γι αυτό  καλούμε τον  Κυπριακό λαό και τους πολιτικούς εκφραστές του να μην  παραπλανηθούν . Ήλθε η ώρα για την έμπρακτη  ενότητα Κυπριακού και Ελλαδικού ελληνισμού! Ήλθε η ώρα για ανασύνταξη των πατριωτικών δυνάμεων  της Κύπρου  πάνω από  κάλπικες ιδεολογίες -  η ώρα της αντιπαράθεσης  στην καταισχύνη της εθελοδουλείας . Δεν υπάρχει " λύση " στην υποδούλωση της πλειοψηφίας στη μειοψηφία και μέσω αυτής στην Άγκυρα.  Δεν υπάρχει " λύση "  με τη νομιμοποίηση της κατοχής, των εποίκων,  την υπαγωγή  ολόκληρης της Κύπρου στην Τουρκική σφαίρα επιρροής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου