ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

H Eλλάδα για την Κύπρο

 του Άντη Ροδίτη

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021 βράδυ ακούω τον δημοσιογράφο Σωτήρη Παρούτη στις τηλεοπτικές ειδήσεις τού MEGA να ισχυρίζεται με τον γνωστό κυπριακό, κωμικο-δραματικό, ανίδεο και ανιστόρητο τρόπο, ότι το Κυπριακό σε περίπτωση που θα λυθεί με τον μόνο τρόπο που καταλαβαίνει ο ίδιος, ένα package deal, το οποίο θα περιλαμβάνει άπασες τις ελληνοτουρκικές διαφορές Αιγαίου, ΑΟΖ κ.λπ., τότε θα πρέπει να θυμηθούμε τον στίχο του Πασιαρδή "Δεν είναι η πρώτη φορά που μας πουλήσατε", εννοώντας ότι ξανά θα μας πουλήσει η Ελλάς!

 

Ούτε ο Πασιαρδής ούτε ο Παρούτης μπορούν να συγχωρεθούν επειδή δεν κατορθωσαν ν' απαλλαγούν από την ακελικομακαριακή προπαγάνδα της μονοκρατορίας Μακαρίου. Αυτή η ιστορία τού διασυρμού της Ελλάδας, που είναι ο μόνος, Ο ΜΟΝΟΣ μας φυσικός και αδελφικός σύμμαχος πρέπει κάπου να λάβει τέλος.

 

Δεν θα κάτσω εδώ να καταγράψω για χατίρι τού κάθε αμνήμονα την αξία, τη σημασία, την ηθική, την ψυχική, την υλική βοήθεια, το αίμα που έδωσε η Ελλάδα για την Κύπρο από το 500 π.Χ. ως σήμερα.

Θα ήταν μια μάταιη προσπάθεια γιατί όσα κι αν έγραφα, όσα κι αν απαριθμούσα, θα ήταν πολύ λίγα και θα αδικούσα την πατρίδα μου.

 

Πώς τολμούν Κύπριοι δημοσιογράφοι να αγνοούν τη σημαντικότερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας μας, όταν η Ελλάδα έστειλε εδώ τον στρατό της το 1964 για να πραγματοποιήσει το όνειρο της ελευθερίας μας, δηλαδή την Ένωση; Πώς τολμούν να αγνοούν την προδοτική μας συμπεριφορά απέναντι σε εκείνον τον απελευθερωτικό ελληνικό στρατό;

Πώς τολμούν να αγνοούν ότι είναι η δική μας απαράδεκτη συμπεριφορά που ανέβασε στην Ελλάδα μια δικτατορία, η οποία ικανοποίησε στο τέλος τη δική μας απαίτηση να φύγει η Ελλάδα από την Κύπρο;

Αν κάποιοι πούλησαν κάτι είμαστε εμείς οι ίδιοι, που πουλήσαμε τα όνειρα των ηρώων μας, διαστρεβλώσαμε την ιστορία και την ταυτότητά μας κι ερχόμαστε τώρα ανίδεοι, αδιάβαστοι, ανιστόρητοι και ασυνείδητοι να κατηγορήσουμε τους αδελφούς μας, τους μόνους που νοιάζονται για μάς, γιατί ένα είμαστε όλοι, να τους κατηγορούμε ότι μας... πούλησαν, λέει, και τώρα θα μας πουλήσουν ξανά! Η χαμένη ανθρωπιά μας θα φέρει το τέλος μας, απλό όργανό της είναι η Τουρκία.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου