ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Συλλογή υπογραφών με αίτημα την πανευρωπαϊκή απαγόρευση των ¨Γκρίζων λύκων"

της Άννας - Μαρίας Ευτυχίου 

Τεράστια ανταπόκριση καταγράφει η  ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών από πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αίτημα την πανευρωπαϊκή απαγόρευση των «Γκρίζων Λύκων» και των εξαρτώμενων οργανώσεών τους.  

Η πρωτοβουλία της συλλογής υπογραφών ανήκει στον Κύπριο Ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη και αποτελεί συνέχεια της επιστολής που είχε στείλει προς τον Ύπατο Αρμοστή της ΕΕ/Αντιπρόεδρο κ. Μπορέλ, με την στήριξη συναδέλφων του Ευρωβουλευτών από διαφορετικά κράτη-μέλη και πολιτικές ομάδες (Προέδρους Επιτροπών, Αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντιπροέδρους Πολιτικών Ομάδων κ.α).

Στην επιστολή γίνεται αναφορά στην μακροχρόνια δράση των «Γκρίζων Λύκων», μιας τρομοκρατικής και εγκληματικής οργάνωσης, που υποκινεί κλίμα τρομοκρατίας, εκφοβισμού και μίσους και συμμετέχει σε βίαιες και εγκληματικές ενέργειες εντός και εκτός Τουρκίας με έντονη δράση σε πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ.

Με αφορμή την απαγόρευση των «Γκρίζων Λύκων» στην Γαλλία, οι Ευρωβουλευτές κάλεσαν τον Ύπατο Εκπρόσωπο και όλα τα κράτη-μέλη να προχωρήσουν στην απαγόρευσή τους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Το θέμα κάλυψαν εκτενώς τα ευρωπαϊκά δίκτυα ειδήσεων «euronews» και «euroactiv».

Όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να στηρίξουν το αίτημα μέσω υπογραφής τους .

Πιο κάτω ο σύνδεσμος για υπογραφή με το αίτημα/αναφορά (petition) για την απαγόρευση των «Γκρίζων Λύκων» στην ΕΕ:

https://secure.avaaz.org/community_petitions/en/jborrell_european_commission_vp_eu_high_representa_immediate_ban_of_the_grey_wolves_at_eu_level/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου