ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

ΚΥΠΡΙΑΚΟ, έτος 2021...

 Αν όμως η Κύπρος χαθεί και η Ελλάδα θα χαθεί”,

Ανδρέας Παπανδρέου,Μάρτιος 1987.

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Για όλους τους αντι-ιμπεριαλιστές, για τους Πατριώτες,το ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ήταν και είναι ΘΕΜΑ Εισβολής-Κατοχής-Εθνοκάθαρσης και Εποικισμού.

Αν εφαρμοζόταν το ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ, αν εφερμοζόνταν οι αποφάσεις του ΟΗΕ, θα ξεκινούσαν από αυτό το σημείο.

Αντ΄αυτού σήμερα βιώνουμε για πολλοστή φορά την Κυπριακή Τραγωδία, με ένα χειρότερο “Σχέδιο Ανάν” (που απορίφθηκε πανηγυρικά το 2004 με Δημοψήφισμα), για την υποβάθμιση της υφιστάμενης Κυπριακής Δημοκρατίας από κανονικό κράτος σε κρατίδιο, τμήμα μιας «συνομοσπονδίας”, με την Τουρκία επικυρίαρχη αφού θα έχει veto σε όλα τα ζητήματα.

Στην -έως σήμερα- Κυπριακή Δημοκρατία, θα έχουμε φαίνεται ένα ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. Η λεγόμενη ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ να ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ προκειμένου να επιβραβευθεί ο ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ και να γίνει ΜΟΝΙΜΗ και ΝΟΜΙΜΗ η Τουρκική ΕΙΣΒΟΛΗ-ΚΑΤΟΧΗ του 1974. Ένα εξαρτώμενο από την Άγκυρα "Διζωνικό-Δικοινοτικό" Προτεκτοράτο χτες, μια “Συνομοσπονδία” σήμερα δύο Κοινοτήτων-Ταυτοτήτων.Ούτε οι μεγαλύτεροι Μαέστροι στην χάραξη συνόρων,οι δημιουργοί του “Κυπριακού ζητήματος” Εγγλέζοι ιμπεριαλιστές, θα το φαντάζονταν!

«Όχι διχοτόμηση, όχι Ομοσπονδία»…φωνάζαμε στους δρόμους μετά την Μεταπολίτευση, σε όλη την δεκαετία του 70.. θυμάμαι καλά γιατρέ μου;….και ύστερα, ακολούθησαν τα γνωστά: «Η Κύπρος είναι μακριά», άρχισε η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ με το ρίξιμο ευθυνών και «στα δύο μέρη», το λεγόμενο «Εθνικό Κέντρο» αποποιήθηκε των όποιων ευθυνών του…Κατρακύλα στην κατρακύλα, υποχώρηση στην υποχώρηση, φτάσαμε πάλι στο παρά δευτερόλεπτο. Είναι γνωστό πως απεσωβήθει παρόμοια κατάσταση το 2004,κατά του κατάπτυστου Σχεδίου Ανάν, με 150 νοματαίους να διαδηλώνουμε στα Προπύλαια με χιονάκι, μόνοι σε μια Αθήνα των 4,5 εκατομμυρίων… όπου το «πολιτικό προσωπικό», με ελάχιστες εξαιρέσεις, είχε πει το μεγάλο ΝΑΙ. Και σωθήκαμε από τον Τάσσο (Παπαδόπουλο).Να ΄μαστε πάλι ξανά μπροστά σε αντίστοιχη λύση: Διζωνική-Δικοινοτική Ομοσπονδία στο Κράν Μοντανά χτες, “Συνομοσπονδία” σήμερα στην “Πενταμερή” που πρόκειται να γίνει πιθανότατα τον Μάρτη.Πλήρης Νομιμοποιημένη πλέον η εγκατάσταση της Τουρκίας στην Μεγαλόνησο.

-«Είναι η Κύπρος που οι εμπόροι την μισούνε;»

Νέα “Πενταμερής” ξημερώνει, ήτοι με τις τρείς “εγγυήτριες δυνάμεις”,την Ελληνοκυπριακή πλευρά και την τουρκοκυπριακή Κοινότητα.Πρόκειται για την 6η τέτοιου είδους προσπάθεια. Θυμίζω ότι:4η και 5η Πενταμερείς διεξήχθησαν στην Ελβετία: 7 έως 11 Νοεμβρίου 2016 στο Μοντ Πελεράν και 28 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου 2017 στο Κράν Μοντάνα. Τι παρήγαγαν; Μηδέν ,όσον αφορά το αποτέλεσμα. Εντούτοις κάθε φορά, η Τουρκία έρχεται με “αναβαθμισμένες προτάσεις”¨στο τραπέζι. Τώρα προσέρχεται με πρόταση περί ΔΥΟ ΧΩΡΙΣΤΩΝ ΚΡΑΤΏΝ!! - για να “υποχωρήσει” την κρίσιμη στιγμή στην “Συνομοσπονδία” (που με αυτή την μεθόδευση θα ελέγχει όλο το Νησί), και ΧΩΡΙΣ ο ΟΗΕ να αντιδρά την στιγμή που αυτή η πρόταση της Τουρκίας παραβιάζει ΟΛΑ τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ!


- «Το άδειο μας πρόσωπο η Κύπρος το πληρώνει» 
 Έλλειψη Στρατηγικής, Οράματος, Σχεδιασμοί στο πόδι.. η Ελληνική -και Ελληνοκυπριακή- πολιτική και “Πνευματική” “ελίτ” αδυνατεί να χαράξει μια Ελπιδοφόρα, μια Εναλλακτική πορεία. Προ “λύσεων” που απευχόμαστε. «Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα…»

Από την άλλη, για εμάς, για τον “λαϊκό παράγοντα”, το Κυπριακό είναι πρωτίστως ζήτημα Εισβολής –Κατοχής, είναι κατεξοχήν Θέμα ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου