ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

“Θερίζουν” οι Κούρδοι στη Συρία-Μεγαλώνει η λίστα θυμάτων του τουρκικού στρατού

 

Σπέρνουν τον τρόμο οι Κούρδοι κομάντος αυξάνοντας την λίστα με τους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες στην Τουρκία

Μακελειό και πάλι στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από επιχείρηση των Κούρδων ανταρτών, η οποία στοίχισε την ζωή σε έξι Τούρκους στρατιώτες.

Σε σαμποτάζ σκοτώθηκαν έξι Τούρκοι στρατιώτες στην περιοχή του Şemdinliστα σύνορα με το Ιράκ.

Σύροι Κούρδοι αντάρτες του HPG / YJA πραγματοποίησαν σαμποτάζ κατά του τουρκικού φυλακίου στο Χακάρι, στο πλαίσιο της κουρδικής εκστρατείας «Dem Dema Azadiyê» (Ώρα για την Ελευθερία).

Από την επίθεση των Κούρδων σκοτώθηκαν 6 Τούρκοι στρατιώτες, ενώ δεν είναι γνωστός ο αριθμός των τραυματιών που σίγουρα υπάρχει.

Το γραφείο τύπου των κουρδικών Λαϊκών Δυνάμεων (HPG) δημοσίευσε μια ανακοίνωση με την οποία περιγράφει ένα σαμποτάζ που πραγματοποιήθηκε από Κούρδους αντάρτες εναντίον Τούρκων στρατιωτών που σταθμεύουν σε φυλάκιο στην επαρχία της επαρχίας Χακάρι.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι οι Κούρδοι αντάρτες πραγματοποίησαν μια επιτυχημένη δράση σαμποτάζ εναντίον της Newa στην περιοχή του Χάκαριi στις 08:00 στις 19 Ιανουαρίου στο πλαίσιο της εκστρατείας «Dem Dema Azadiyê».

Οι Κούρδοι κομάντος, αφού παρακολούθησαν τις κινήσεις των τουρκικών δυνάμεων και διαπίστωσαν ότι οι τουρκικές δυνάμεις  είχαν φρουρά μόνο στην κύρια είσοδο του φυλακίου κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά όχι τη νύχτα, τοποθέτησαν εκρηκτικά σε ειδικό σημείο επιφέροντας τον θάνατο σε 6 στρατιώτες του τουρκικού στρατού.

«Οι δυνάμεις μας πυροδότησαν με επιτυχία τα εκρηκτικά που είχαν τοποθετήσει και σκότωσαν 6 Τούρκους. Υπήρχαν επιζώντες», κατέληξε η ανακοίνωση.

Μετά την κουρδική επιχείρηση, οι τουρκικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο με δεκάδες πολιτικά και θωρακισμένα οχήματα και παρέλαβαν τους νεκρούς στρατιώτες πριν ξεκινήσουν στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή.

Αυτή η επιχείρηση υλοποιήθηκε με επιτυχία χωρίς καμία απώλεια στις 16:00 την ίδια ημέρα, πρόσθεσε η ανακοίνωση του HPG.

Με τον τρόπο αυτόν όμως το καθεστώς Ερντογφάν απέκρυψε  τον θάνατο  άνω των 1000 Τούρκων στρατιωτικών όλων των βαθμίδων σε μάχες με τους Κούρδους σε Συρία, Ιράκ και Τουρκία για το 2020.

Η στρατιωτική διοίκηση των Κούρδων σε Συρία και Τουρκία ανακοίνωσε τον ισολογισμό του πολέμου για το 2020.

Εκεί αναφέρουν ότι από τις ενέργειες που διεξήγαγαν οι κουρδικές ανταρτικές δυνάμεις, σκοτώθηκαν 1005 Τούρκοι στρατιώτες, 9 από αυτούς υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματικοί.

Η στρατιωτική διοίκηση των Κούρδων δημοσίευσε τα αποτελέσματα του πολέμου με τον τουρκικό στρατό για το 2020, θεωρώντας ότι ήταν μια χρονιά που έχει πολύ σημαντική θέση στην ιστορία της αντίστασης του λαού του Κουρδιστάν.

Την ίδια στιγμή εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εκδίωξη άνω των 20.000 Τούρκων στρατιωτικών όλων των βαθμίδων, οι οποίοι αποτελούν αριθμητικά ένα ολόκληρο σώμα στρατού, λόγω συμμετοχής του στην οργάνωση Γκιουλέν.

Είναι πλέον μαθηματικά σίγουρο ότι το κράτος του Κουρδιστάν θα οριοθετηθεί εντός του 2021, από την κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία οφείλει να υλοποιήσει σενάρια που έχουν σχεδιαστεί εδώ και πολλά χρόνια για την Μ.Ανατολή.

ΠΗΓΗ  ΙΣΚΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου