ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Λαφαζάνης, Τετάρτη 6-7μ.μ, Vergina-TV: Για ένα νέο ριζοσπαστικό πολιτικό φορέα απελευθέρωσης

 

Η Εξαγγελία Λαφαζάνη μέσα από τη Vergina TV και την εκπομπή του “Σπίθα Ανατροπής“, που μεταδίδεται κάθε Τετάρτη 6-7 μ.μ, ότι θα συμβάλλει με πολλούς άλλες για την δημιουργία ενός νέου ριζοσπαστικού φορέα που θα εργαστεί για την επαναθεμελίωση σε νέες σύγχρονες ανατρεπτικές-απελευθερωτικές βάσεις ενός αριστερού προοδευτικού πατριωτικού μετώπου δυνάμεων με κεντρικό στόχο την εθνική ανεξαρτησία και την ανασυγκρότηση κράτους οικονομίας και κοινωνίας σε γνήσια παραγωγικές δίκαιες και καινοτόμες κατευθύνσεις, έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον και εκτεταμένες συζητήσεις.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα τονίσει στην εκπομπή του ότι αυτή την περίοδο η Ελλάδα βυθίζεται σε μια πρωτόγνωρη και απέραντη γενικευμένη φτωχοποίηση, η οποία για μεγάλα τμήματα της κοινωνίας μας αγγίζει τα όρια της πείνας και της εξαθλίωσης, ενώ την ίδια ώρα η οικονομία αφελληνίζεται, τα λουκέτα σαρώνουν την αγορά και έχει και η ανεργία έχει εκτοξεςυθεί σε πρωτόγνωρα ύψη. Την ίδια στιγμή ένα ξεπουλημένο πολιτικό κατεστημένο, παραδομένο και χωρίς πνοή, οδηγείται από τους ξένους προστάτες του σε ένα μοιραίο και ναρκοθετημένο διάλογο με την Τουρκία, ο οποίος στην πραγματικότητα είναι το άλλοθι νέας εκχώρησης  θεμελιωδών κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από το σημερινό αδιέξοδο όσο είναι βουτηγμένη στην εξάρτηση, την διαφθορά και την διαπλοκή, με τακτικές πολιτικαντισμού, με διαχειριστικές πρακτικές και προτάσεις ανέξοδων παροχών χωρίς παραγωγικό και αναπτυξιακό αντίκρισμα.

Η Ελλάδα, θα τονίσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, για να βγει από τη σημερινή κρίση χρειάζεται μια νέα απελευθερωτική τομή  επαναστατικών διαστάσεων που θα καταστήσει την χώρα πραγματικά ανεξάρτητη, χωρίς προστάτες και ατλαντικούς κηδεμόνες. Χρειάζεται ένα νέο κράτος που θα χτιστεί εξαρχής σε νέες βάσεις. Ένα κράτος παραγωγικό, καινοτόμο και εφευρετικό, που θα βρίσκεται μπροστά από την οικονομία και την κοινωνία και θα πάψει να αποτελεί παγίδα και μαύρη τρύπα για το μέλλον της χώρας. Χρειάζεται εθνικό νόμισμα στο δρόμο της αποδέσμευσης από την Ε.Ε, που θα απελευθερώσει τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας και θα στηρίξει ένα ευρύ σχέδιο ανάπτυξης και αναζωογόνησης με εκτεταμένες παραγωγικές επενδύσεις και επενδύσεις αναβάθμισης της δημόσιας παιδείας και της δημόσιας υγείας. Χρειάζεται μια νέα δημόσια ζωή χωρίς διαπλοκές, ολιγαρχικές παραμορφώσεις, πελατειακές σχέσεις και δίκτυα. Χρειάζεται, τέλος, ένας νέος κώδικας εθνικών αξιών, αλληλεγγύης, εντιμότητας, δημοκρατίας και πολιτισμού που θα δώσει όραμα, νόημα και περιεχόμενο στη ζωή των ανθρώπων και της νεολαίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου