ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Η πιο εκκωφαντική ομολογία αποτυχίας της σχολής κατευνασμού της Τουρκίας

του Σάββα Ιακωβίδη

Λοιπόν, ο Αναστασιάδης θα αναπετάσει τα λάβαρα της ισχυροποίησης της άμυνας, της εξύψωσης του ηθικού του λαού, της ενίσχυσης της οικονομίας, της τόνωσης του πατριωτικού φρονήματος; Θα εξαγγείλει αγώνα απελευθέρωσης; Με τον Μητσοτάκη θα διακηρύξουν ότι η Τουρκία ΔΕΝ εντάσσεται στην ΕΕ; Θα της κόψουν ΟΛΑ τα κοινοτικά κονδύλια; Καμία ψευδαίσθηση! Αναμείνατε τον επόμενο κατευνασμό…
Ηχήστε σάλπιγγες! Μέγα θαύμα! Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέβλεψε! Και περίφροντις είπε ότι «ο κατευνασμός της Τουρκίας δοκιμάστηκε και απέτυχε». Πρόκειται για την πιο εκκωφαντική ομολογία αποτυχίας της ελλαδικής και κυπριακής σχολής σκέψης, η οποία, για 40 και πλέον χρόνια, έχει ως κορωνίδα της εγκληματικής και εθνικά καταστροφικής πολιτικής της, την ικανοποίηση των αξιώσεων και απαιτήσεων της κατοχικής Τουρκίας. Τρεμαλέοι ηγέτες στην Αθήνα και σπιθαμιαίοι κομματάρχες στη Λευκωσία, όλοι τουρκοφοβικοί, επιχειρούν συστηματικά να εξημερώσουν το τουρκικό θηρίο και να κατευνάσουν τις αρπαχτικές και κατακτητικές ορέξεις του.
Προφανώς, ούτε στην Αθήνα αλλ’ ούτε κυρίως στη Λευκωσία μελέτησαν το επονείδιστο Σύμφωνο του Μονάχου και πώς οι θλιβεροί Daladier και Chamberlain πίστεψαν ότι κατεύνασαν το ναζιστικό θηρίο, το οποίο, λίγο αργότερα, προκάλεσε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Και, φυσικά, δεν μελέτησαν ποτέ τι ο Κινέζος στρατηγός, Σουν Τζουν (στον αντίποδα του δικού μας Θουκυδίδη) διασάλπισε πριν από 2500 χρόνια. Σε διάστημα τριών ημερών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο μέγας αρχιερέας του κατευνασμού και ο ιεροφάντης της εξημέρωσης του τουρκικού θηρίου, αίφνης αφυπνίσθη!
Μιλώντας (17.7.2020) στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες, ανέφερε ότι «η προσέγγιση του κατευνασμού έναντι της Τουρκίας δοκιμάστηκε και απέτυχε. Πρέπει να μετουσιώσουμε τις δηλώσεις αλληλεγγύης σε πράξεις». Γι’ αυτό ζήτησε επέκταση των κυρώσεων της ΕΕ έναντι φυσικών και νομικών προσώπων που εμπλέκονται στο παράνομο γεωτρητικό πρόγραμμα της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τρεις ημέρες αργότερα (20.7.2020), σε ομιλία του σε εκδήλωση στο Προεδρικό, που διάβασε ο ΥπΕξ, Ν. Χριστοδουλίδης, για τη μαύρη ημέρα της τουρκικής εισβολής, επανέλαβε:
«Η πολιτική του κατευνασμού δεν πρόκειται να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα σε σχέση με την Τουρκία. Δοκιμάστηκε και έχει αποτύχει. Τουναντίον, αντί να λειτουργεί υποστηρικτικά ως προς την υιοθέτηση μιας λογικής, ρεαλιστικής και συνάδουσας με το διεθνές δίκαιο στάσης, εκτρέφει ακόμη περισσότερο τη μεγαλομανία, τις παράνομες δράσεις, τις εκβιαστικές προσεγγίσεις και τις επικίνδυνες ψευδαισθήσεις μίας χώρας που θεωρεί τον εαυτό της ως ηγέτιδα της περιοχής και όχι μόνο. Η μοναδική οδός να αποφευχθούν και να σταματήσουν τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές, είναι η υιοθέτηση μιας αποφασιστικής στάσης (...). Και έχοντας αναφερθεί στην πολιτική του κατευνασμού, οφείλω να θυμίσω πως αυτήν τη στάση υιοθέτησε αρχικά και η Ευρώπη έναντι της ναζιστικής Γερμανίας».
Θα ανέμενε κανείς πως ο Πρόεδρος ευθύς αμέσως θα ανέμελπε ένα εδαφιαίο mea culpa για την ολέθρια πολιτική κατευνασμού που και αυτός, όπως όλοι οι προκάτοχοί του, ακολουθεί. Και θα εξηγούσε στους πολίτες τι θα πράξει στο εξής για να τερματίσει με έργα, και όχι επετειακές πομφόλυγες, αυτήν την καταστροφική πολιτική. Δεν είπε απολύτως τίποτε! Τι να πει, αυτός ο υμνητής του Ερντογάν… Ο Ν. Αναστασιάδης, υπουργοί του, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κι ένας εσμός πρώην και νυν υπουργών και αξιωματούχων της Κυβέρνησης και των δύο κομμάτων είναι οι διαπρύσιοι αμύντορες του κατευνασμού και οι μάγιστροι της εξημέρωσης του τουρκικού θηρίου.
Ο Ν. Αναστασιάδης είχε πολλές ευκαιρίες, στα εφτά χρόνια της προεδρίας του, να ξυπνήσει από τον πολιτικό λήθαργο, να αναβλέψει και να αντιληφθεί ότι η αναθεωρητική και επεκτατική Τουρκία δεν εξημερώνεται, ούτε οι ορέξεις της στομώνονται με ελληνικές και κυπριακές παραχωρήσεις. Ο επεκτατισμός της εκφράζεται απόλυτα από το χιτλερικό lebensraum (ζωτικός χώρος). Η Τουρκία απαιτεί κατάκτηση ελληνικών εδαφών, όχι συνομιλίες. Το βροντοφωνάζει στην Ελλάδα και στην Κύπρο εδώ και δεκαετίες, αλλά… δεν ακούει κανείς!
Στις 23/6/2014, ο Τούρκος ΥπΕξ, Τσαβούσογλου, στις Βρυξέλλες, με εξ 104 σελίδων επίσημο έγγραφο, αναφέρθηκε στην «εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία». Ο Πρόεδρος δεν κατάλαβε τίποτε. Ούτε και ενοχλήθηκε όταν ο Εγκεμέν Μπαγίς επανέλαβε την ύβριν μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο. Από το 2003, ο Ερντογάν προαναγγέλλει και υλοποιεί σχέδια σε βάρος της Κύπρου. Στις 4/5/2019, εισέβαλε, κατέκτησε, ερευνά και τρυπά την κυπριακή ΑΟΖ. Όπως παραδέχτηκε και ο Ν. Αναστασιάδης, είναι ένας τρίτος Αττίλας. Ουδεμία σοβαρή αντίδραση για να μη… χαλάσει το κλίμα του κατευνασμού.
Κύπριοι ευρωβουλευτές, συχνά ομόφωνα, προωθούσαν καταδικαστικά για την Τουρκία ψηφίσματα και μέτρα αλλ’ η τρεμαλέα Λευκωσία έβαζε φρένο. Μετά τα Ίμια, επιβλήθηκε η Σημιτική σχολή κατευνασμού της Τουρκίας με συνοδοιπόρο την τουρκοφοβική Λευκωσία. Οι Τούρκοι από το 1938 και ειδικά από το 1956 έχουν ξεκαθαρίσει τους κατ’ εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδος, κατακτητικούς στόχους τους.
Μόλις τώρα ο ανιστόρητος και ανεπαρκής Αναστασιάδης φαίνεται να τους έχει αντιληφθεί. Λοιπόν, θα αναπετάσει τα λάβαρα της ισχυροποίησης της άμυνας, της εξύψωσης του ηθικού του λαού, της ενίσχυσης της οικονομίας, της τόνωσης του πατριωτικού φρονήματος; Θα εξαγγείλει αγώνα απελευθέρωσης; Με τον Μητσοτάκη θα διακηρύξουν ότι η Τουρκία ΔΕΝ εντάσσεται στην ΕΕ; Θα της κόψουν ΟΛΑ τα κοινοτικά κονδύλια; Καμία ψευδαίσθηση! Αναμείνατε τον επόμενο κατευνασμό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου