ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Σύλλογος Εργαζομένων Σικιαριδείου Ιδρύματος : Ακόμη μετράει...


                                                                                                                       Μετράμε ήδη δυο βδομάδες από τη νέα αναφορά στο πρόβλημα βιωσιμότητας του Σικιαριδείου Ιδρύματος στη Βουλή, με πρωτοβουλία του κου Κεγκέρογλου, Βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής, ο οποίος συναισθανόμενος την τεράστια ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας, κατέθεσε δεύτερη επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή σε διάστημα μερικών μηνών. Πράγματι δεν πρόκειται για ένα απλό νομικό πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου ενός συλλόγου, ενός κληροδοτήματος που είναι αυτόνομο, αλλά βάσει του ν.4331/2015, το Υπουργείο Εργασίας διορίζει τη Διοίκηση.

Υπάρχουν συσσωρευμένα προβλήματα και  καμία πρόοδος. Συζητήσεις γενικές και αόριστες από την πλευρά της κας Μχαηλίδου, αρμόδιας Υφυπουργού, δεν συνάδουν με τη θέση σε ένα Υπουργείο που ενσκήπτει με υπευθυνότητα στα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας. Υπάρχουν συγκεκριμένες λύσεις και ολοκληρωμένες προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τη Διοίκηση και τον Σύλλογο Εργαζομένων του Σικιαριδείου, υποστηριζόμενες από ΠΟΜΕΕΑ και ΠΟΣΓΚΑμεΑ και από Βουλευτές, για την εξυγίανση του Ιδρύματος. Στην ερώτηση του ο κος Κεγκέρογλου, παρουσίασε τρεις λύσεις, μια εξ αυτών και η λύση που προτείνουν οι προαναφερθέντες: να ενταχθεί στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής. 

Για άλλη μια φορά η Υφυπουργός κα Μιχαηλίδου, άκαμπτα, χωρίς επιχειρήματα, με ανάρμοστη ειρωνεία και με αοριστολογίες οδηγεί το σοβαρό πρόβλημα της σε αδιέξοδο. Δεν παρουσίασε αντιπρόταση με συγκεκριμένα ποσά και ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Για άλλη μια φορά, με τη χαρακτηριστική της πλέον ασάφεια, εκτοξεύει τις ευθύνες στον Δήμο Αμαρουσίου, ο οποίος δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται το ρόλο του ως '' σωτήρας'' του Σικιαριδείου Ιδρύματος, αλλά και φυσικά δεν έχει ούτε την πλήρη αρμοδιότητα αλλά και τα εργαλεία για να το διαπράξει μόνος του.

Συν τοις άλλοις, το Σικιαρίδειο αυτή τη στιγμή δεν μπορεί λόγω χρεών να εισπράξει κανένα ποσό, με αποτέλεσμα να διανύουμε απλήρωτοι τον τρίτο μήνα, μετά τα μέσα Μαίου, αφότου έληξε η αναστολή λόγω Κορωνοίου. Και υπάρχει και μια ξεχασμένη οφειλή δεδουλευμένων για τον μήνα Σεπτέμβρη του 2018. 


 


Η κα Μιχαηλίδου από το βήμα της Βουλής δεσμεύτηκε ότι η ρύθμιση αυτή θα έρθει σύντομα προς ψήφιση έτσι ώστε να δοθεί μια προσωρινή οικονομική ανάσα στο Σικιαρίδειο. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα με αποτέλεσμα η ανασφάλεια και η αγωνία των εργαζόμενων να αυξάνεται και να μην γνωρίζουμε πότε και αν θα εισπράξουμε τα δεδουλευμένα μας.

Μετράμε 2 εβδομάδες και ακόμη προσδοκούμε στη ρύθμιση για την προσωρινή απαλλαγή του Σικιαριδείου της υποχρέωσης προσκόμισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για την είσπραξη χρημάτων. Μια ρύθμιση, η οποία δεν αποτελεί μόνιμη λύση αλλά δίνει προσωρινά διέξοδο στο οικονομικό τέλμα που έχει περιέλθει το Ίδρυμα.

Και εν μέσω όλης αυτής της προβληματικής κατάστασης συνεχίζουμε να προσφέρουμε με επαγγελματισμό και ήθος τις υπηρεσίες μας στους νέους και νέες με Νοητική Υστέρηση.

 

Μετράμε χρόνια αγωνίας.

 

Μετράμε χρόνια που κάποιοι παρουσιάστηκαν ως σωτήρες αλλά τελικά προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να καρπωθούν προσωπικά ή πολιτικά οφέλη.

 

 

Κυρία Μιχαηλίδου σας καλούμε άμεσα να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν και από τη θέση σας να φέρετε εις πέρας το έργο σας, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Εργασίας. Μας οδηγείτε στην ανέχεια και την φτωχοποίηση.

 

 

Για το Δ.Σ.

 

            Ο Πρόεδρος                                                                 

         Σπύρου Θανάσης 
 
Η Γενική Γραμματέας                                                         Φραγκογιάννη Ελευθερία

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                                 Μαρούσι, 09-07-2020

ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ                                                                   Αρ Πρωτ. 147

ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ 

Πεντέλης 58  Μαρούσι

Τ.Κ 15126

Email sesiap@yahoo.gr                                                                                                                                                                                                                                                                        

                 

Τηλέφωνα επικοινωνίας :

6946996386  Σπύρου Θανάσης 

6940404181 Φραγκογιάννη Ελευθερία                                         

           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου