ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Βρετανός το έπαιζε «Γιαπωνέζος» για να ξεφύγει από τους Τούρκους στρατιώτες

Για τους Βρετανούς τουρίστες που βρίσκονταν στην Κύπρο τις ημέρες της εισβολής κάνει αφιέρωμα η Mirror και το BBC, φιλοξενώντας σχετικές μαρτυρίες.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του James, ο οποίος διέμενε στην Κύπρο με την οικογένειά του και ήταν 12 χρονών όταν έγινε η εισβολή, οι Τούρκοι στρατιώτες κτύπησαν τη γιαγιά του. Ανακαλώντας στη μνήμη του τις εφιαλτικές στιγμές που οι Τούρκοι στρατιώτες έμπαιναν στο χωριό, είπε ότι ένας από αυτούς κτύπησε την 75χρονη γιαγιά του και πυροβόλησε τον σκύλο τους. Στη συνέχεια κτύπησε και τον ίδιο.
Η Amanda Lee βρισκόταν για διακοπές στην Κερύνεια όταν άρχισε η εισβολή. Σύντομα, το ξενοδοχείο της έγινε εμπόλεμη ζώνη. Στη συνέχεια επικοινώνησε με έναν Κύπριο φίλο της και του ζήτησε να την πάει στο Ακρωτήρι για να διαφύγει από την Κύπρο.

Επίσης, η Candida Watkins περιγράφει πώς Βρετανοί υπήκοοι κατάφεραν να διαφύγουν. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο BBC, ανέφερε ότι διάφυγε στα βουνά με άλλους Βρετανούς για να γλιτώσουν. Κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών βρήκαν καταφύγιο σε ένα σπίτι με άλλα δέκα άτομα. Μερικές ημέρες μετά, κατέστρωσαν ένα σχέδιο για να φύγουν από την Κερύνεια. Έτσι έβαψαν πάνω στα οχήματά τους μπλε, κόκκινες και λευκές γραμμές, ενώ ανέμιζαν σεντόνια όσο οδηγούσαν. Τελικά, άκουσαν οδηγίες από το BBC για διάσωση από κοντινές παραλίες.
Τέλος, μια μαρτυρία αφορά σε Βρετανό που βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια της εισβολής και έκανε τον Γιαπωνέζο για να γλιτώσει. Σύμφωνα με όσα εξιστορεί μια ομάδα μεθυσμένων Τούρκων στρατιωτών μπήκαν στο σκάφος που ταξίδευε και άρχισαν να ρωτούν τους επιβάτες την εθνικότητά τους.  
Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, είπε στους στρατιώτες ότι ήταν Γιαπωνέζος για να γλιτώσει, με τους Τούρκους στρατιώτες να τον πιστεύουν παρά το παρουσιαστικό του.
ΠΗΓΗ SIGMALIVE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου