ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Απέναντι στο "Δίκαιο του σπαθιού" του Νεο-Σουλτάνου

του Κώστα Μαυρίδη *
Στη σύγχρονη νεο-οθωμανική Τουρκία επικρατεί μια υστερία για νέες κατακτήσεις, με περιφρόνηση κάθε κανόνα Διεθνούς Δικαίου και στοιχειώδους ηθικής. Καθημερινώς, ενέργειες και δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων (του  Ερντογάν και Υπουργών του) γίνονται με επίγνωση της παντελούς περιφρόνησης του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, ενώ διαφορετικές φωνές φιμώνονται ή διώκονται.
 
Μια διαφορετική φωνή αποτελεί ο κορυφαίος δημοσιογράφος Μπουράκ Μπεκντίλ, ο οποίος μετά από 29 χρόνια, απολύθηκε πρόσφατα από την πιο γνωστή τουρκική εφημερίδα, επειδή αρθρογράφησε στο Αμερικανικό Ινστιτούτο «Gatestone» για το τι συμβαίνει στην Τουρκία!  Στο τελευταίο του άρθρο στο "Gatestone" επικεντρώθηκε στην υποκρισία και αλαζονεία της σύγχρονης Τουρκίας με αφορμή τις γιορτές για την άλωση της Κωνσταντινούπολης, κατά τις οποίες ο Ερντογάν αναφέρθηκε, πέραν από το παρελθόν, σε «πολλές ακόμη ευτυχείς κατακτήσεις».
Το ερώτημα που έθεσε ο καταδιωκόμενος πλέον  δημοσιογράφος είναι απλό: Ποιες είναι αυτές οι μη τουρκικές χώρες και εδάφη που προσδοκά να κατακτήσει;  Όπως ο δημοσιογράφος ομολογεί,  η επικρατούσα διαστρέβλωση εδράζεται στο οθωμανικό «δίκαιο του σπαθιού»: ο κατακτητής μπορεί να κυβερνήσει μια κατακτημένη χώρα βάσει των επιθυμιών του.
Το «πνεύμα της κατάκτησης» κυριαρχεί στη σύγχρονη τουρκική πολιτική σκηνή, δηλητηριάζοντας την καθημερινότητα εντός και εκτός Τουρκίας π.χ. επιθέσεις και καταστροφές εκκλησιών και νεκροταφείων, εξαφανίσεις, βασανιστήρια, φόνοι, φυλακίσεις, διώξεις. Εγκλήματα που εύκολα «ξεπλένονται» από τον τουρκικό κρατικό μηχανισμό, αφού  τα δικαστήρια είναι εργαλείο του Ερντογάν, ώστε τέτοιοι εγκληματίες απαλλάσσονται και αρκετοί αναδεικνύονται ... ήρωες!  Βάσει της ίδιας υποκρισίας και αλαζονείας, οι μη μουσουλμάνοι εκκαθαρίζονται και εκκλησίες μετατρέπονται σε τζαμιά. Η αρπαγή, κοινώς «βίαιη κλεψιά», στο όνομα της κατάκτησης, εγκωμιάζεται ως ηρωικό επίτευγμα.  Στα τουρκικά σχολεία υπάρχει ειδική γιορτή για τις κατακτήσεις!
Οι κατακτήσεις και η αλαζονεία είναι στον πυρήνα της σημερινής «εξάπλωσης» της Τουρκίας π.χ. διοχετεύει τζιχαντιστές και οπλισμό στη Λιβύη, μπροστά στα μάτια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, περιφρονώντας τις απαγορευτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας-ΟΗΕ. Χαρακτηριστικά, στην περιοχή Αφρίν της Συρίας που βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή, ανακοινώθηκε τις προάλλες ότι  η εθνοκάθαρση από τον κουρδικό και άλλους πληθυσμούς ολοκληρώθηκε. Τέτοια εγκλήματα κατάκτησης, εθνοκάθαρσης και εποικισμού συνεχίζονται στην Κύπρο, ενώ επιχειρούνται άλλα στην Κυπριακή ΑΟΖ, στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο.
Απέναντι στο νεο-οθωμανικό «δίκαιο του σπαθιού», η κυρίαρχη διακομματική αντίληψη στην Κύπρο είναι ότι «αυτός ο Ερντογάν είναι προτιμότερος»... Έτσι, το αποτύπωσε ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών εκφράζοντας την γνωστή αριστεροδέξια διακομματική πλατφόρμα. Με τέτοια μυαλά, είναι θαύμα που επιβιώσαμε
.
Κώστας Μαυρίδης- Ευρωβουλευτής ΔΗΚΟ (S&D) - Πρόεδρος Πολιτικής Επιτροπής για τη Μεσόγειο
ΠΗΓΗ  SIGMALIVE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου