ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Ο κακός γείτονας δεν αλλάζει…



του Δημήτρη Διακομιχάλη

 Δήμαρχος Καλυμνίων

Ο κακός χρόνος περνά, ο κακός γείτονας δεν αλλάζει.

Αυτή τη λαϊκή ρήση λέμε στην πατρίδα μου την Κάλυμνο και παραφράζοντάς την θα έλεγα ο κακός χρόνος περνά , η Τουρκία όμως δεν αλλάζει.

Προκειμένου λοιπόν να αντιμετωπίσεις τον κακό γείτονα σου πρέπει να έχεις πάντα τις αισθήσεις σου σε αυξημένη ετοιμότητα, να προετοιμάζεσαι γιατί κάποια χρονική στιγμή θα αναγκασθείς να αντιμετωπίσεις την κακότητα και την επιθετικότητά του.

Δυστυχώς η πατρίδα μας έχει ένα κακό γείτονα την Τουρκία, η οποία διαχρονικά στρέφεται με διάφορους τρόπους σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.

Γι αυτό εμείς ως χώρα πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε ότι μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα της χώρας μας , τα συμφέροντα των ελλήνων πολιτών και γενικότερα του Ελληνισμού, να έχουμε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις για ισχυρή αποτροπή.

Αποτροπή ενταγμένη σε μια καλά σχεδιασμένη εθνική στρατηγική και πάνω απ΄ όλα να υπάρχει πολιτική βούληση για ουσιαστική αντιμετώπιση της Τουρκικής επιθετικότητας, η οποία προβάλλεται με την ισχύ των όπλων καταπατώντας κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου, μια πρακτική που δυστυχώς όλες οι μεγάλες δυνάμεις την ανέχονται προκλητικά.


Όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου αλλά κυρίως η κυβέρνηση πρέπει τώρα οριστικά να αφήσουν στο ντουλάπι της ιστορίας την πολιτική του κατευνασμού, των συμβιβασμών και να υιοθετήσουν σταθερά και μόνιμα το δόγμα της ισχυρής αποτροπής.

Δεν έχει νόημα πλέον να αναφερθεί κανείς στις εχθρικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και του Ελληνισμού, στο Αιγαίο και στη Ν.Α. Μεσόγειο, που γίνονται με την ανοχή των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της ΕΕ.

Αυτό δυστυχώς είναι το αποτέλεσμα της λαθεμένης πολιτικής του κατευνασμού που ασκούμε για περίπου πέντε δεκαετίες, επαναλαμβάνοντας μονότονα ότι εμείς εφαρμόζουμε το διεθνές δίκαιο και δεν οξύνουμε με την πολιτική μας την αντιπαράθεση με την Τουρκία, προκειμένου να μην οδηγηθούμε σε ένα θερμό επεισόδιο με απρόβλεπτες συνέπειες.

Γι αυτό η ελίτ της Ελληνικής κοινωνίας και της Κύπρου, εθισμένη στην πολιτική της μη σύγκρουσης μαζί με μερίδα του πολιτικού κόσμου στις δυο χώρες, μιλούν για λύση πακέτο με την Τουρκία.


Αλήθεια όταν εμείς λέμε ότι εφαρμόζουμε το Διεθνές Δίκαιο και δεν διεκδικούμε τίποτα, σε τι λύση πακέτο μπορούμε να πάμε με την Τουρκία, όταν αυτή αμφισβητεί τα πάντα;

Τι εννοούν οι υποστηρικτές αυτής της άποψης; Μήπως πρέπει να δώσουμε κάποιο από τα νησιά μας, ή μήπως να παραιτηθούμε του δικαιώματος μας να επεκτείνουμε κάποτε –έστω- τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια επειδή αυτό είναι casus belli για την Τουρκία;

Εκτός εάν πρέπει να μοιράσουμε το Αιγαίο και να δεχθούμε αυτό που μας λέει ο Ερντογάν και όλος ο πολιτικός κόσμος της Τουρκίας ότι δεν έχει ΑΟΖ ούτε η Κρήτη ούτε το Καστελλόριζο ή μήπως πρέπει να κλείσουμε άρον-άρον το Κυπριακό;

Μήπως τελικά δεν τρέχει και τίποτε που διαβάστηκε το κοράνι στην Αγία Σοφία στις 29 Μαΐου ημέρα της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης και κακώς εκδόθηκε και η σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ για την ενέργεια του Ερντογάν ;

Ή τελικά πρέπει η Χώρα μας να υιοθετήσει και να δεχθεί το αίτημα της Τουρκικής κρατικής Εταιρείας Πετρελαίων (ΤΡΑΟ) για έγκριση αδειών εξερεύνησης πετρελαίου σε μια θαλάσσια έκταση που εκτείνεται μεταξύ Ρόδου, της Καρπάθου και της Κρήτης στα Δυτικά και ανατολικά της Κύπρου, ανεξάρτητα ότι αυτές οι περιοχές ανήκουν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε οριοθετήσει με συντεταγμένες και χάρτες;

Επειδή ο κόμπος έφθασε στο κτένι, όπως λέει ο απλός λαός και ότι τελείωσαν τα ψέματα, τώρα πρέπει να πάρουν όλοι το μήνυμα με καθαρό τρόπο ότι η Ελλάδα έχει το δικό της casus belli και ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας , μετά τις σχετικές εντολές της Κυβέρνησης, δεν θα επιτρέψουν με κανένα τρόπο, είτε σε κάποιο σεισμογραφικό σκάφος είτε σε πλωτό γεωτρύπανο, ανεξάρτητα ότι αυτό θα συνοδεύεται από ναυτικές δυνάμεις της Τουρκίας, να κάνει έρευνες και γεωτρήσεις παραβιάζοντας τα Εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, επειδή ο Ερντογάν παίζει τα ρέστα του.

Έτσι η ελληνική διπλωματία με τους πρέσβεις μας σε όλο τον κόσμο, θα μπορεί να ασκήσει και στρατιωτική διπλωματία για να ενημερωθούν όλοι και ιδιαίτερα οι υπερδυνάμεις ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ, το ΝΑΤΟ η ΚΙΝΑ και η Ε.Ε., ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις για να υπερασπισθεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Παράλληλα όμως εκτός της επιθετικής διπλωματίας και της ισχυρής αποτροπής, μπορούμε και πρέπει να αξιοποιήσουμε και το υπερόπλο της Εγνατίας, ως ειρηνικό αντίποινο.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο της Εγνατίας οδού ο κύριος όγκος των Διεθνών οδικών μεταφορών της Τουρκίας περνά από την Εγνατία οδό, πηγαίνει στην Ηγουμενίτσα και στη συνέχεια Ιταλία και καταλήγει στην Κεντρική Ευρώπη.

Δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε λεπτομέρειες αλλά γίνεται κατανοητό τι θα συμβεί όταν γίνουν αυστηρότεροι έλεγχοι στην είσοδο της Εγνατίας στους Κήπους του Έβρου.

Θα περιμένουν ουρές χιλιομέτρων οι νταλίκες με ευπαθή αγροτικά προϊόντα. Οι αυστηροί έλεγχοι για την οδική ασφάλεια γίνονται σε όλες τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης, ιδιαίτερα στη Γερμανία.

Ελπίζω να μην βρεθεί κανείς να πει ότι υπάρχουν κανόνες που διέπουν τις Διεθνείς Μεταφορές μέσω διακρατικών συμφωνιών. Ασφαλώς και υπάρχουν κανόνες αλλά οι πιο αυστηροί έλεγχοι δεν είναι εκτός κανόνων και διασφαλίζουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό την οδική ασφάλεια αλλά τώρα και λόγω κορωναϊού την υγεία μας.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή το διακύβευμα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι τεράστιο, λόγω των υδρογονανθράκων, από χθες έπρεπε η κυβέρνηση και όλες οι πολιτικές δυνάμεις να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να αποφασίσουν για ένα και μόνο θέμα.

Να αποφασίσουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να ενισχυθούν με διαδικασίες εξπρές και στα τρία όπλα, αξιοποιώντας πρώτα τα οπλικά συστήματα τα οποία έμειναν ανενεργά λόγω έλλειψης ανταλλακτικών αφού τα τελευταία δέκα χρόνια λόγω μνημονίων είχαν γίνει τεράστιες περικοπές στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά ταυτόχρονα να υπάρξουν και όλες εκείνες οι προμήθειες οπλικών συστημάτων που έχει ανάγκη η χώρα για να διασφαλιστούν τα Εθνικά συμφέροντα.

Επειδή η σχιζοφρενική συμπεριφορά του Ερντογάν και όλου του πολιτικού κόσμου της γειτονικής χώρας οδηγεί τα πράγματα στην περιοχή του Αιγαίου και της Ν.Α. Μεσογείου σε «σύγκρουση», ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη ότι η Τουρκική Κρατική Εταιρεία πετρελαίων ΤΡΑΟ θα κάνει έρευνες στα έξι μίλια από Ρόδο, Κάρπαθο, Κρήτη μέχρι την Κύπρο, αξιοποιώντας το παράνομο Τουρκολυβικό μνημόνιο, ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να μάθει την αλήθεια και να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα χειρότερα, γιατί σε μια σύγκρουση με την Τουρκία θα είμαστε μόνοι μας, αφού δεν υπάρχουν φίλοι και σύμμαχοι, υπάρχουν μόνο συμφέροντα.

Είναι η ώρα που η κυβέρνηση με ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα χωρίς συμβιβασμούς με σαφείς τις κόκκινες γραμμές πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, σε διπλωματικό επίπεδο, ενημερώνοντας εταίρους και «συμμάχους» ότι η Ελλάδα θα υπερασπισθεί την εδαφική της ακεραιότητα και τα Εθνικά της συμφέροντα χωρίς εκπτώσεις, αξιοποιώντας την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων και την αποφασιστικότητα του Ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση και όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να εμπεδώσουν τα όσα είπε ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας που έγινε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και να στείλουν το ίδιο μήνυμα με μια φωνή, ότι είμαστε λοιπόν έτοιμοι να αποκρούσουμε κάθε ενδεχόμενο κύμα είτε στα χερσαία είτε στα θαλάσσια σύνορα μας -όποτε και εάν έρθει- και όλα αυτά φυσικά χωρίς καμία απολύτως έκπτωση στην κύρια αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι η συνεχής προετοιμασία για την επιτυχή και νικηφόρα αντιμετώπιση οποιουδήποτε επεισοδίου, ξεκάθαρα στρατιωτικής φύσεως σε ξηρά θάλασσα και αέρα, σημειακής ή και ολοκληρωτικής σύρραξης

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Προμηθευτείτε άμεσα όλα τα οπλικά συστήματα που έχουν ανάγκη οι Ένοπλες Δυνάμεις, ώστε να σταματήσει ο Γολγοθάς και ο ευτελισμός, τον οποίο βιώνει η Χώρα μας, ο ελληνισμός στο σύνολό του τα τελευταία πενήντα χρόνια με τις προκλήσεις της Τουρκίας.

Οι Έλληνες θα αγκαλιάσουν τις αποφάσεις σας, όσο και αν αυτές θα έχουν οικονομικό κόστος και να είστε σίγουρος, ότι η ιστορία είναι δίκαιη και γενναιόδωρη όταν οι πολιτικοί κάνουν το αυτονόητο.

Δημήτρης Διακομιχάλης Δήμαρχος Καλυμνίων
HellasJournal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου