ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Να μην περάσουν τα σχέδια για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Πάνειο Όρος

  
Πηγή: Eurokinissi
«Να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Πάνειο Όρος» τονίζει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:
«Μετά την "απαραίτητη" προεργασία των προηγούμενων χρόνων (βλέπε πυρκαγιές), ήρθε η ώρα να περάσουμε στο διά ταύτα, στο Πάνειο Όρος, με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και την παραχώρηση κομματιών "φιλέτων" σε ιδιώτες επενδυτές στο όνομα της τουριστικής ανάπτυξης.
Η εγκατάσταση εκατοντάδων ανεμογεννητριών σε όλη τη χώρα και στη συγκεκριμένη περιοχή, προωθείται συστηματικά από την ΕΕ και τις ελληνικές κυβερνήσεις με στόχο την "απελευθέρωση", δηλαδή την πλήρη ιδιωτικοποίηση, της Ενέργειας ώστε να επενδύσουν συγκεκριμένοι επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στο τομέα αυτό για να αποκομίσουν τεράστια κέρδη και όχι για την προστασία του περιβάλλοντος όπως μας λένε, μιας και περίτρανα έχει αποδειχθεί ότι αυτά τα έργα πραγματοποιούνται στην κορυφογραμμή των βουνών, ενώ παράλληλα απαιτούν και τη χρήση συμβατικών καυσίμων, όπως είναι το φυσικό αέριο, που εκτός ότι το εισάγουμε έχει κριθεί και αντιπαραγωγικό για την ηλεκτρική ενέργεια.

Παράλληλα, η επέκταση της αιολικής ενέργειας από ιδιωτικούς ομίλους, η προώθησή της από τις κυβερνήσεις και την ΕΕ με χρηματοδοτήσεις και η ταυτόχρονη επιβάρυνση της παραγωγής Ενέργειας από λιγνίτη έχουν οδηγήσει στο διπλασιασμό της τιμής του ρεύματος για τη λαϊκή κατανάλωση την τελευταία 15ετία.
Εκτός όμως από την κυβέρνηση μεγάλη ευθύνη έχουν και τοπικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, δήμαρχοι και περιφερειάρχες της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Αττικής. Που τώρα μπορεί να το παίζουν "επαναστάτες", μπροστά στην κατακραυγή του λαού, όμως όλα τα χρόνια στηρίζουν αυτήν την πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου που δίνει γην και ύδωρ στους μονοπωλιακούς ομίλους χωρίς να λογαριάζει την προστασία του περιβάλλοντος. Άλλωστε και οι προτάσεις τους, όπως αυτή του δημάρχου Σαρωνικού κ. Φιλίππου στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και των παρατάξεων που συμφώνησαν μαζί του, για τις ενεργειακές κοινότητες, είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, που εκτός ότι βάζει από την πίσω πόρτα την επιχειρηματικότητα στις ΑΠΕ με τη συμμετοχή της Τοπικής Διοίκησης, προσπαθεί να αμβλύνει και τις αντιδράσεις του λαού, όμως η πείρα από το εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Λαύριο μας δείχνει ότι και μέσα στο σπίτι σου να παράγεται το ρεύμα, όσο αυτό είναι εμπόρευμα, ο λαός θα το χρυσοπληρώνει.
Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής καλεί τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής να βάλουν εμπόδιο στα σχέδια της Περιφέρειας και της κυβέρνησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου