ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Η ανθρωπότητα συντάσσεται με τον συριακό λαό ενάντια στον ακραίο ισλαμισμό

Είναι η πρώτη φορά που ο Marcus Papadopoulos ένας Ελληνοκύπριος διακεκριμένος ιστορικός επιστήμονας και αναλυτής διεθνών σχέσεων με εξαιρετικές σπουδές και σταδιοδρομία στη Βρετανία, αρχισυντάκτης και εκδότης του περιοδικού “Politics Frist”της Βουλής των Κοινοτήτων της Βρετανίας, γράφει σε ελληνικό μέσο και είναι τιμητικό για εμάς ότι το μέσο αυτό είναι η Iskra.
Στη συνέχεια παραθέτουμε σε μετάφραση το κείμενο του Marcus Papdopoulos κάθως και το αγγλικό πρωτότυπο:
Η Συρία, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος πιο πριν, είναι θύμα της τουρκικής επιθετικότητας, βαρβαρότητας και επεκτατισμού. Η Τουρκία είναι παράγοντας κλειδί στον πόλεμο της Δύσης ενάντια στη Συρία, που στόχευε στην ανατροπή της συριακής κυβέρνησης, μέσω της χρησιμοποίησης ισλαμιστών τρομοκρατών με τη μορφή της Αλ Κάιντα και του ISIS.
Η Τουρκία εξόπλισε και εκπαίδευσε τους ισλαμιστές τρομοκράτες, ενώ επέτρεψε σε αυτούς τους “άγριους” να χρησιμοποιήσουν το τουρκικό έδαφος τόσο για εκπαίδευση όσο και για ιατρική περίθαλψη των τραυμάτων που αποκτούσαν όταν πολεμούσαν ενάντια στο γενναίο συριακό στρατό.
Εάν η Τουρκία δεν είχε διαδραματίσει αυτόν το ρόλο-κλειδί στην προσπάθεια της Δύσης να ανατρέψει τη συριακή κυβέρνηση μέσω της χρησιμοποίησης ορδών ακραίων ισλαμιστών, δεν θα υπήρχε η «προσφυγική» κρίση που απειλεί σήμερα την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη. Δυστυχώς η Τουρκία είναι απειλή όχι μόνο για τους γείτονες της, αλλά και για την Ευρώπη.

Πράγματι, η Τουρκία παραμένει για την Ευρώπη η απειλή που υπήρξε ιστορικά για πολλούς αιώνες. Παλιότερα η απειλή αυτή είχε τη μορφή των τουρκικών στρατευμάτων, ενώ σήμερα εμφανίζεται με τη μορφή των ισλαμιστών τρομοκρατών και των «προσφύγων». Η Ευρώπη πρέπει να ενεργήσει ενάντια στο τουρκικό κίνδυνο.
Λόγω της επίμονης αντίστασης του στωικού συριακού λαού, καθοδηγούμενου από τον ανυποχώρητο πρόεδρό του Μπασάρ Αλ Ασαντ, οι στόχοι της Δύσης και των περιφερειακών συμμάχων της, συμπεριλαμβανομένων της Τουρκίας, του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας δεν επιτεύχθηκαν.
Υποστηριζόμενος από τη Ρωσία, το Ιράν και τη Χεζμπολάχ, ο συριακός στρατός προελαύνει στην Ιντλίμπ, το τελευταίο προπύργιο του ακραίου ισλαμισμού στη Συρία, απελευθερώνοντας πόλεις και χωριά από την βία και την τρομοκρατία της υποστηριζόμενης από την Τουρκία  Αλ Κάιντα που βιώνουν από πρώτο χέρι τα τρομακτικά αποτρόπαια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που οι Τούρκοι στρατιώτες και οι σύμμαχοί τους της Αλ Κάιντα έχουν διαπράξει σε Σύρους πολίτες συμπεριλαμβανομένων παιδιών και γυναικών, καθώς και σε Σύρους αιχμαλώτους πολέμου.
Η Τουρκία καθοδηγούμενη από τον “ανισόρροπο” ηγέτη της Ρετζέπ Ερντογάν, βρίσκεται σήμερα σε μια πολύ επισφαλή κατάσταση στην Ιντλίμπ, καθώς οι Αμερικανοί την έχουν αφήσει να αντιμετωπίσει τη Ρωσία μόνη της.
Περίπου 200 Τούρκοι στρατιώτες εισβολείς σκοτώθηκαν από τον ρωσικό στρατό στην Ιντλίμπ, σε διάστημα μόλις δυο εβδομάδων. Το φιάσκο που βιώνουν τώρα οι Τούρκοι στην Ιντλίμπ εξαιτίας της Ρωσίας, είναι μια καλή στιγμή για τους Έλληνες, Ελληνοκύπριους, Αρμένιους, Κούρδους, Ιρακινούς και Σύριους, οι οποίοι έχουν δει τους λαούς και τις χώρες τους να δολοφονούνται να βιάζονται και να λεηλατούνται αντίστοιχα, από τα τούρκικα στρατεύματα εδώ και πολλά χρόνια.
Στις συναλλαγές της με την Ευρώπη, η Τουρκία χρησιμοποιεί τους «πρόσφυγες» (μεταξύ των οποίων βρίσκονται και τρομοκράτες, εξτρεμιστές και εγκληματίες, που δεν είναι πραγματικοί πρόσφυγες), σαν διαπραγματευτικό χαρτί.
Όταν η Τουρκία απαιτεί παραχωρήσεις από την Ευρώπη, ανοίγει τη στρόφιγγα και η Ευρώπη γεμίζει «πρόσφυγες». Αντιστρόφως, όταν Τουρκία  πιστεύει ότι έχει πάρει τις παραχωρήσεις που διεκδικούσε από την Ευρώπη, κλείνει τη στρόφιγγα και τα ποτάμια των «προσφύγων» σταματούν να μπαίνουν στην Ευρώπη.
Η Συρία, η Ρωσία, το Ιράν και η Χεζμπολάχ παλεύουν σήμερα ενάντια σε μια από τις πιο κακοήθεις δυνάμεις που γνώρισε ποτέ ο κόσμος: τον ακραίο ισλαμισμό.
Σύριοι, Ρώσοι, Ιρανοί και στρατιώτες της Χεζμπολάχ πολέμησαν για να απελευθερώσουν μερικούς από τους ποιο ιερούς τόπους της χριστιανοσύνης. Για παράδειγμα την πόλη της Μααλούλα, της οποίας οι κάτοικοι μιλούν αραμαικά, τη γλώσσα του Ιησού Χριστού. Η χριστιανοσύνη σώθηκε στη Συρία ακριβώς λόγω του εξαιρετικού ηρωισμού και των τεράστιων θυσιών τους. Αυτές οι τοποθεσίες θα είχαν ισοπεδωθεί από τους Δυτικούς, τους Τούρκους, τους Ισραηλινούς και από τη Σαουδική Αραβία υποστηριζόμενους ακραίους ισλαμιστές τρομοκράτες, αν δεν ήταν η Συρία, η Ρωσία, το Ιράν και η Χεζμπολάχ. Ορθόδοξοι και καθολικοί ιερείς στη Συρία θα είναι αιωνίως ευγνώμονες στο πρόεδρο Ασαντ  επειδή υπερασπίστηκε  με συνέπεια τη χριστιανική κοινότητα της Συρίας.
Ο πόλεμος της Δύσης ενάντια στο συριακό λαό πλησιάζει στο τέλος του τώρα. Ο σκληρός  τούρκικος στρατός και οι βάρβαροι σύμμαχοί τους της Αλ Κάιντα στην Ιντλίμπ θα εκκαθαριστούν .
Οι σκέψεις μας πρέπει να είναι με τους Σύρους πολίτες που ζουν υπό το καθεστώς της βάρβαρης καταπίεσης στην Ιντλίμπ υπό την κατοχή των Τούρκων και των μισθοφόρων τρομοκρατών της Al Qaida και με τους θαρραλέους  Σύριους στρατιώτες που πολεμούν με αυτοθυσία για την απελευθέρωσή τους. Η ανθρωπότητα και ο πολιτισμός είναι υποχρεωμένοι στις θυσίες που βιώνει ο συριακός λαός από  τη μάστιγα του ακραίου ισλαμισμού.
Εμπρός Σύριοι στρατιώτες! Για την ολοκληρωτική απελευθέρωση της Συρίας!

*Marcus Papadopoulos  είναι αρχισυντάκτης και εκδότης του περιοδικού “Politics First” της Βουλής των Κοινοτήτων της Βρετανίας και αναλυτής διεθνών σχέσεων.
Είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor στη Νομική και στη Σύγχρονη Ιστορία (London Guildhall University).
Κάτοχος Master στη Σύγχρονη Ιστορία (Royal Holloway, University of London).
Κάτοχος Διδακτορικού ( PhD) στην Ιστορία της Ρωσίας (Royal Holloway, University of London.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου