ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020

Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε την μεγαλύτερη κωλοτούμπα στην πολιτική ιστορία

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο βρέθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, και μίλησε για την κυβέρνηση Τσίπρα αλλά και για το βιβλίο που γράφει, πυρήνας του οποίου – σύμφωνα με τον ίδιο – θα είναι η αλήθεια.
«Η κυβέρνηση Τσίπρα το 2015 δεν είχε αντοχές ούτε σχέδιο για να εφαρμόσει το πρόγραμμα της, παρά τις συνεχείς δικές μου πιέσεις για αντίστοιχη προετοιμασία. Η κυβέρνηση άρχισε να εξαντλείται από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε», σημειώνει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Λαφαζάνης, το βιβλίο του οποίου θα αφορά στα γεγονότα του Α’ εξαμήνου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφορικά με την ενδεχόμενη δημοσιοποίηση των συνομιλιών του Eurogroup και τα σχετικά usb sticks του Γιάννη Βαρουφάκη, αναφέρει ότι «πρέπει να δούμε τι περιλαμβάνουν. Όλο το πρόγραμμα των συνεδριάσεων του Eurogroup ή κάποια κομμάτια επιλεκτικά», ενώ προσθέτει ότι η δημοσιοποίησή τους θεωρεί ότι «θα εκθέσει περισσότερο τον ίδιο τον Βαρουφάκη και την ελληνική κυβέρνηση. Και οι Γερμανοί θα εκτεθούν, αλλά ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται».

Μένοντας στην ίδια περίοδο μιλάει για κυβέρνηση, που με ευθύνη Τσίπρα- Βαρουφάκη και παρά τη δική του προσπάθεια, δεν ήταν προετοιμασμένη για έξοδο από τα μνημόνια, ενώ έκανε λόγο και για μονομερείς ενέργειες του Γιάννη Βαρουφάκη. “Ξεκινάει το πρώτο Eurogroup και αιφνιδιαστήκαμε με την πρώτη μεγάλη οδυνηρή έκπληξη. Εκεί ο κ. Βαρουφάκης επεξέτεινε ενάντια στο πρόγραμμα που είχαμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό, την απαράδεκτη δανειακή σύμβαση του δευτέρου μνημονίου του Σαμαρά, μαζί με τις επιζήμιες δεσμεύσεις του και με πρόσθετους όρους“, τονίζει, προσθέτοντας ότι τότε είχε καταγγείλει δημοσίως το κυβερνητικό πραξικόπημα.
«Έχω την υποψία ότι μάλλον μονομερώς κινήθηκε τότε ο Βαρουφάκης. Γιατί από συνομιλία με τον Τσίπρα κατάλαβα ότι και αυτός εν μέρει αιφνιδιάστηκε», επισημαίνει.
«Δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτό ο Βαρουφάκης. Πιέστηκε; Θεώρησε ότι έπαιρνε έτσι μία ανάσα; Προετοιμαστείτε, τους έλεγα. Θα δεχτούμε μεγάλη πίεση από τους Ευρωπαίους. Όταν λες θα καταργήσω τα μνημόνια πρέπει να έχεις και ένα σχέδιο. Η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε τελικά την μεγαλύτερη κωλοτούμπα στην πολιτική ιστορία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά ίσως και της ανθρωπότητας», σημειώνει ακόμη ο κ. Λαφαζάνης.
Υ.Γ: Κανονικά, επισημαίνει στην Iskra ο Παναγιώτης Λαφαζάνης , η επέκταση κατά 4 μήνες της δανειακής σύμβασης του δευτέρου μνημονίου θα έπρεπε να περάσει αμέσως, τον Φλεβάρη του 2015, από τη Βουλή. Δυστυχώς, παρά τις καταγγελίες τις δικές μου και του Αριστερού Ρεύματος, Τσίπρας και Βαρουφάκης θεώρησαν ότι η εγκυρότητα της επέκτασης καλύπτεται νομικά μόνο από την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών. Και αυτό, μετά από σχετική γνωμοδότηση του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που εκβιαστικά υφάρπαξαν από τον τελευταίο, Τσίπρας και Βαρουφάκης, παρά την αρχική του αντίθεση. Αυτό, όμως, που έγινε ήταν παράνομο και επισύρει την παραπομπή των υπευθύνων στη Δικαιοσύνη. Επομένως, αυτός είναι ένας πρόσθετος σημαντικός λόγος, μαζί με πολλούς άλλους, ώστε όσα επακολούθησαν να είναι παράνομα, αντισυνταγματικά και επομένως άκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου