ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Οι ΗΠΑ στο πλευρό του Τούρκου εισβολέα στη Συρία !

του Παναγιώτη Λαφαζάνη
Όσοι ανιδιοτελείς είχαν αυταπάτες για τον ρόλο και τον προσανατολισμό των ΗΠΑ σε σχέση με την Τουρκία, νομίζω ότι τώρα τις βλέπουν να καταρρέουν.
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάϊκ Πομπέο τάχθηκε ανεπιφύλακτα στο πλευρό του Τούρκου εισβολέα στη Συρία ενάντια στη νόμιμη συριακή κυβέρνηση του Άσαντ.
Μάλιστα ο Μ. Πομπέο έστειλε στην Άγκυρα τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για τη Συρία Τζιμ Τζέφρι για να οργανώσει αυτή τη στήριξη και την αναθέρμανση των αμερικανοτουρκικών σχέσεων.
Για όσους επιμένουν να θυμούνται οι ΗΠΑ είχαν πάλι ουσιαστικά ταχθεί τον Ιούλιο του 1974 στο “πλευρό” της Τουρκίας και για μια άλλη εισβολή. Είχαν δώσει στην πράξη το πράσινο φως για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, που κατέληξε στην κατοχή του 40%περίπου του μαρτυρικού νησιού και σε μια τραγωδία που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Να μην εκπλαγούμε καθόλου αν δούμε την ιστορία να επαναλαμβάνεται για τρίτη φορά και τις ΗΠΑ να στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα μια άλλη τώρα “εισβολή” της Τουρκίας στο Αιγαίο ή την Ανατολική Μεσόγειο, κρατώντας ίσες αποστάσεις, παριστάνοντας τον Πόντιο Πιλάτο, δικαιολογώντας με εκείνον ή τον άλλον τρόπο την Τουρκία και καλώντας τα μέρη να τα βρουν, συζητώντας πακέτο όλες τις “διαφορές” τους.
Το ερώτημα είναι: ως πότε η χώρα αυτή θα παριστάνει τον “χρήσιμο ηλίθιο” και θα προσφέρει γη και ύδωρ σε “προστάτες” που σε κρίσιμες ώρες αποδεικνύονται “Δούρειοι Ίπποι“;
Η Ελλάδα μπορεί να είναι μικρή χώρα αλλά στις κρίσιμες ώρες δείχνει μεγάλη ψυχή και αποβάλλει τον φόβο, ο οποίος στις δύσκολες ώρες αποτελεί τον χειρότερο εχθρό.
Η Ελλάδα έχει εναλλακτικές λύσεις, δεν έχει όμως ηγεσία για να τις υλοποιήσει ενώ προς το παρόν ο λαός μας τελεί σε σύγχυση και δυστυχώς αγόμενος και φερόμενος από χειραγωγημένα και εξαρτώμενα media.
Ως πότε;
Παναγιώτης Λαφαζάνης
Υ.Γ: Ας μην απορούμε όμως με τη στήριξη των ΗΠΑ προς τον Τούρκο εισβολέα στη Συρία, την ίδια ώρα μάλιστα που η Τουρκία καλύπτει και στηρίζει τζιχαντιστικές και ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις στην Ιντλίμπ.
Μήπως δεν είναι η Ελλάδα που έχει “απομονώσει” τη Συρία και έχει διακόψει αδικαιολόγητα τις διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία και έτσι εκ των πραγμάτων υποβοηθά την Τουρκία στις βρώμικες επιδιώξεις της στα συριακά εδάφη;
Δυστυχώς και η χώρα μας βάζει τα χέρια της και βγάζει τα μάτια της, υποστηρίζοντας εμμέσως στη Συρία αυτό που μπορεί να υποστεί η ίδια αύριο! Έλεος, εδώ και τώρα ανατροπή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου