ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Ο λώρος τους με τον Μακάριο


του Άντη Ροδίτη

Με τον τίτλο «Ανάλυση Ελλάδα / ΗΠΑ: Ακατάλυτος ομφάλιος λώρος», εδώ http://www.philenews.com/eidiseis/politiki/article/859065/analysi-ellada-ipa-akatalytos-omfalios-loros , ο Μάριος Ευρυβιάδης, ένας από τους τελευταίους «μακαριακούς» διανοούμενους, συνεχίζει το αντι-αμερικανικό, λαϊκίστικο μένος με το οποίο γαλουχήθηκε (άλλοι της ίδιας γενιάς είναι ο Παναγιώτης Ήφαιστος, ο Γιάννης Λάμπρου, ο Ευριπίδης Μπίλλης κ.α.), που ήταν η μέθοδος με την οποία ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος (και αργότερα ο Ανδρέας Παπανδρέου) κρατήθηκε στην εξουσία, δια του ΑΚΕΛ ο ένας και δια της παλιάς αριστεράς ο άλλος.
Στα χέρια του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ο ενθουσιασμός για μια άξια λόγου Ελλάδα, που κορυφώθηκε με τον αγώνα της ΕΟΚΑ του 55-59, έπεσε θύμα της αρχομανίας του, μετατράπηκε σε αντι-δυτικό μένος, επέφερε τη ρήξη των αδελφικών σχέσεων Ελλάδας-Κύπρου και κατάληξε, με χείριστους πολιτικούς και «διπλωματικούς» εκ μέρους του χειρισμούς, όχι μόνο στο τούρκεμα της μισής Κύπρου, αλλά και στη σημερινή σοβαρότατη απειλή ακρωτηριασμού της Ελλάδος από μια σαλεμένη, λόγω στρατιωτικής ισχύος, Τουρκία.

Ο Μάριος Ευρυβιάδης εξακολουθεί να μάχεται να πείσει κι άλλους, πέρα από τον παρασυρμένο εαυτό του, ότι οι ΗΠΑ είναι μια «κακιά» δύναμη, που θέλει να βλάψει ένα σωρό άλλες «καλές» χώρες, ανάμεσα στις οποίες κατέχουν την πρώτη θέση η Ελλάς και η Κύπρος!! Καθηγητής του Παντείου κιόλας, όπως και ο Ήφαιστος, προσποιούνται ότι αδυνατούν να συλλάβουν την κινητήριο δύναμη της Ιστορίας, την στρατιωτική ισχύ, που διασφαλίζει σε όποιον την κατέχει την επιβίωσή του και μάχονται υπέρ του… «δικαίου» των αδυνάτων για το οποίο έπεσε, τάχα, μαχόμενος ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος! Η ιστορική πραγματικότητα είναι ότι ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος έπεσε μαχόμενος υπέρ της άνομης και δια στημένων εκλογών (1968 – 93,6% υπέρ του) διατηρημένης εξουσίας του.
Πέρα από αυτό ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, έχοντας στα χέρια τη διττή εκκλησιαστική και πολιτική εξουσία πάνω σε έναν άπειρο λαό, τον οδήγησε σ’ ένα σωρό ψευδαισθήσεις και πλάνες μεταξύ των οποίων πρώτη θέση κατέλαβε το μίσος κατά των Αμερικανών και η αγάπη υπέρ των Ρώσων, που ακόμα ταλαιπωρεί με πολλούς τρόπους τον τόπο.
Στο πιο πάνω άρθρο του ο Ευρυβιάδης με ένα αριστοτεχνικό (για τους αδαείς και αδιάβαστους αναγνώστες) μπουρδούκλωμα των ιστορικών γεγονότων του 1964, όταν ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος κατόρθωσε ν’ ακυρώσει την άνευ όρων Ένωση και να οδηγήσει την Ελλάδα στη δικτατορία και όλα τα δεινά που ακολούθησαν, ρίχνει τα «πυρά» του εναντίον απάντων των ελληνικών κυβερνήσεων και των Αμερικανών, καταλήγοντας με τον (δικαιολογημένο για όσους έχουν μυαλά) τρόμο της σημερινής Ελληνικής Κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει τον Χαφτάρ!!
Ο μόνος αληθινός τρόμος για την Ελλάδα που επισώρευσε όλους τους επόμενους τρόμους ήταν ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, που δεν έχανε ευκαιρία να κατηγορεί την Ελλάδα, να τη διασύρει, να την εκθέτει, να την προκαλεί και να την εξευτελίζει. Για όλα υπάρχουν τα γεγονότα και οι ημερομηνίες.
Ναι, η αδυναμία της Ελλάδας ήταν και είναι η Κύπρος και ο συνεχής φόβος της ήταν μην πάθει κακό η Κύπρος.
Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, μοναδικής θλιβερότητας πρόσωπο μέσα στην ελληνική Ιστορία, το κατόρθωσε μόνος του: Να φέρει όχι μόνο την Κύπρο αλλά και την Ελλάδα, σήμερα, στο χείλος μιας δεύτερης μικρασιατικής καταστροφής.
Το 1964 η Ελλάς ανέλαβε απέναντι στην Κύπρο την πλήρη ευθύνη της και αποφάσισε (ο Πρωθυπουργός Παπανδρέου με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παναγιώτη Κανελλόπουλο, τον Βασιλιά, τους Υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών, συναινούντος και του Υπ. Εξ. Της Κύπρου, Σπύρου Κυπριανού) την δια της ισχύος εφαρμογή της άνευ όρων Ένωσης. Αυτό λεν τα ιστορικά γεγονότα, που υποστηρίζονται από αμερικανικά κ.α. έγγραφα και ντοκουμέντα.
Μήπως ο Ευρυβιάδης έχει άλλα έγγραφα που λεν το αντίθετο; Δεν έχει. Αν είχε θα τα παρουσίαζε διακόσιες φορές ως σήμερα. Ας πάψει λοιπόν να τα φορτώνει στους ξένους και στους τρομαγμένους Έλληνες. Τρομαγμένοι είμαστε όλοι μας από τον ίδιο και την μετρημένη στα δάχτυλα πια παρέα του, που κοιτάζουν πώς να κρατήσουν ένα διάτρητο «ήρωα» στη «μεγάλη» φήμη του μπας και σωθούν και οι ίδιοι από την Ιστορία.
Άντης Ροδίτης  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου