ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Λίβυος βουλευτής: Ο στρατός του Χαφτάρ ελέγχει το 95% της χώρας

Περισσότερο από το 95% του εδάφους της Λιβύης ελέγχεται από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA), έναντι των περιοχών της Τρίπολης και της Μισράτα που ελέγχονται από τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του Σάρατζ, σύμφωνα με Λίβυο βουλευτή.
Με δηλώσεις του ο Λίβυος βουλευτής Ιντρίς αλ Μουγράμπι χαρακτήρισε «εύθραυστη» την εκεχειρία στη χώρα, επισημαίνοντας πως ο LNA έχει σημειώσει πολύ σημαντική πρόοδο προς την πρωτεύουσα, Τρίπολη.
Μιλώντας στο ρωσικό Σπούτνικ, ο Μουγράμπι τόνισε πως αποστολή του LNA είναι η εξάλειψη δράσης των πολιτοφυλακών, που στην πλειοψηφία τους είναι ισλαμιστές και κατευθυνόμενοι από την Τουρκία.

Ο βουλευτής επιβεβαίωσε επίσης ότι ο στρατός δεν θα συμφωνήσει με την ανακωχή επειδή ο λαός είναι εντελώς ταυτισμένος με τον στρατό για να εξαλείψει τις «πολιτοφυλακές».
Για την επικείμενη συνάντηση των στρατιωτικών αξιωματούχων που προγραμματίζεται στη Γενεύη , ο Μαγκρέμπι, αποκάλυψε «ένοπλη ομάδα που ανήκει στην κυβέρνηση του Αλ Σάρατζ θέλει να ενταχθεί στον εθνικό στρατό, αλλά, αυτή αναμένεται να απορριφθεί από το στρατό επειδή δεν έχει επαρκή εμπειρία και προσόντα για να ενταχθεί σε αυτόν».
Την ίδια ώρα, με νέα βίντεο στον ανεπίσημο λογαριασμό στο Twitter, ο LNA προβάλλει την αθρόα προσέλευση Λίβυων εθελοντών στις τάξεις του, προκειμένου να πολεμήσουν κατά των μισθοφόρων του Σάραταζ και του Ερντογαν «Ατελείωτα κύματα Λίβυων εντάσσονται στον αγώνα για την ελευθερία από τους τρομοκράτες και τους πολιτοφύλακες της GNA και των Τούρκων εισβολέων» αναφέρει το σχόλιο, που συνοδεύει το σχετικό βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου