ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Ανακήρυξη της ΑΟΖ και 12 μίλια ρίχνουν τον Ερντογκάν στο καναβάτσο

Από το ANTINEWS
Τα εγκαίνια κατασκευής του Turk Stream που έγιναν προ ημερών στην Τουρκία, δηλώνουν ότι οι Ρώσοι, μετά την εξασφάλιση του βόρειου άξονα ενεργειακού ελέγχου της Ευρώπης μέσω Γερμανίας (Nord Stream I & II), θα επιδιώξουν να εξασφαλίσουν και τον νότιο άξονα, μέσω Τουρκίας, ετέρου στρατηγικού συνεταίρου της Γερμανίας.
Με τον τρόπο αυτό το τρίγωνο Βερολίνο, Μόσχα και Άγκυρα θα κλειδώσουν τον ενεργειακό έλεγχο της Ευρώπης και θα καθυστερήσουν, για να μην πω απενεργοποιήσουν τα ενεργειακά σχέδια των ΗΠΑ, για παράκαμψη των ρωσικών σχεδιασμών στην ενέργεια.
Στην νότια διαδρομή, η Τουρκία, με τον τρόπο αυτό, αντιστρατεύεται κρίσιμα γεωπολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή, ενώ με την προγραμματιζόμενη κατασκευή του Καναλιού της Κων/πολης για την παράκαμψη του Βοσπόρου, εν τοις πράγμασι καταργεί και τις πρόνοιες της Συνθήκης του Μοντρέ του 1936, αναδεικνυόμενη ως η χώρα που με δύο κινήσεις, πλήττει αφόρητα τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ στον κρίσιμο χώρο της Ευρασίας.

Η εξόρυξη ελληνικών υδρογονανθράκων (Ελλαδικών και Κυπριακών) σε καθεστώς αφενός μεταμνημονιακής επιτροπείας με 99 χρόνια Υπερταμείο για Ελλάδα και αφετέρου με συνεχιζόμενη και de facto αποδεκτή για τους Ευρωπαίους εταίρους(;) κατοχή και διαρκή απειλή από τον Τούρκο, για Κύπρο, λειτουργεί εκθετικά υπέρ της αποθεματοποίησης του Ευρώ, συναλλάγματος δηλαδή που εκδίδεται από κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) που αν κανείς ρίξει μια ματιά στα θεμελιώδη της και στη μόχλευσή της, θα τον πιάσει ίλιγγος.
Και η FED δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση, αλλά εκεί, μετά την αποσύνδεση του χρυσού με το δολάριο, και προκειμένου να μη διαταραχθεί η αποθεματική λειτουργία του δολαρίου, ήλθε η συμφωνία του Κίσινγκερ με τη Σαουδική Αραβία το 1973, όπου στη θέση του χρυσού, μπήκε το πετροδολάριο, δηλαδή η διενέργεια αγοραπωλησιών συμβολαίων πετρελαίου, με αποδοχή του δολαρίου, ως συναλλακτικό μέσο σύναψης αυτών των αγοραπωλησιών.
Αλλά μη ξεχνάμε και την περιβόητη καραμέλα της κλιματικής αλλαγής. Δραματικές εκκλήσεις από μέρους της επιστημονικής κοινότητας (όλως τυχαίως της Social Liberal, Democrat) για την κλιματική αλλαγή επικαλούμενη όμως τις περισσότερες φορές και στην καλύτερη των περιπτώσεων, ελλειπή στοιχεία. Όλως τυχαίως επίσης, πίσω από αυτή την μόδα, κρύβεται τεράστια οικονομική ατζέντα δήθεν απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα και επένδυσης σε ΑΠΕ, αλλά κανείς δεν σκέφτεται ότι οι ΑΠΕ, οι τεχνολογίες γύρω από αυτές και οι χώρες κατασκευής των μέσων αυτών, σχετίζονται με τη Γερμανία κυρίως και την Κίνα δευτερευόντως, χώρες δηλαδή, που έχουν κάθε συμφέρον να εργαστούν για την αποδυνάμωση του δολαρίου και της αποθεματικής του ισχύος, αφού αποδυναμούμενης της κατανάλωσης υδρογονανθράκων, αποδυναμώνεται και η χρήση του δολαρίου ως συνάλλαγμα για την εκτέλεση αγοραπωλησιών υδρογονανθράκων.
Σε ανύποπτο χρόνο είχα προσφάτως σημειώσει ότι οι ευρείες συμμαχίες είναι περίπου ως ακολούθως στην Περιοχή μας.
Από τη μία οι Ρώσοι, Γερμανοί, Τούρκοι, Καταριανοί, Ιρανοί και στο τέλος Κίνα.
Από την άλλη, Εβραίοι, Έλληνες [Ελλάδα - Κύπρος], Αιγύπτιοι, Σαουδάραβες, Βρετανοί και στο τέλος ΗΠΑ.
Είναι καιρός λοιπόν τόσο στην Αμερικανική διοίκηση (όχι, δε διαβάζει Antinews) όσο και στην ελληνική πολιτική τάξη (ούτε και αυτή διαβάζει) να ωριμάζει η σκέψη ότι εκτός από την αδήριτη ανάγκη της άμεσης ανακήρυξης ΑΟΖ σε όλο το εύρος των ορίων της σύμφωνα με την UNCLOS που θα επιτρέψει την οικονομική εκμετάλλευση κολοσσιαίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων εντός αυτής, σε συνεργασία με Ελληνικές, Αμερικανικές και άλλες εταιρείες από φίλες και συμμαχικές χώρες (πχ. Ισραήλ, Γαλλία), θα πρέπει να υπάρξει και ελληνική πρωτοβουλία για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ και εξίσωση του εθνικού εναέριου χώρου, ομοίως στα 12 ν.μ..
Με τον τρόπο αυτό, ακυρώνεται η χρησιμότητα του φαραωνικού και πολυδάπανου έργου του καναλιού της Κων/πολης, η Τουρκία χρεώνεται το λογαριασμό σε δισ. δολάρια, η Ελλάδα καθιστά το Αιγαίο ελληνική λίμνη, που, σε συνεργασία με την ισχυρή παρουσία των Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη και αλλού, μετακινούν ουσιαστικά τον έλεγχο των Στενών από την γεωγραφική περιφέρεια της μη φιλικής Τουρκίας, στον φιλικό και συνεργατικό χώρο του Βορείου Αιγαίου και των χερσαίων και θαλασσίων φρουρίων του (ενδεικτικά : Αλεξανδρούπολη, Λήμνος, Σκύρος) και τονώνουν την αποθεματική ισχύ του δολαρίου για τουλάχιστον 30 ακόμη χρόνια, περίοδο εντός της οποίας θα έχει διευθετηθεί η σχέση ΗΠΑ - Κίνας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου