ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Για την Εθνική –και την Παλλαϊκή- Άμυνα


Toυ Γιώργου Παπαγιαννόπουλου*

Με την ευκαιρία του πρόσφατου εορτασμού των Ενόπλων δυνάμεων  στις 21 Νοεμβρίου ας μου επιτραπεί να αναφερθώ:


 α) στην ανάγκη ενίσχυσης της Εθνικής Άμυνας, παραθέτοντας ένα –επίκαιρο- απόσπασμα από την ιδρυτική Διακήρυξη της "Πρωτοβουλίας 14ης Μάη", (τον Μάϊο του 2017):
"..Χρειαζόμαστε μία σχεδιασμένη προσπάθεια ενεργοποίησης των απανταχού Ελλήνων και Φιλελλήνων, για στήριξη της Ελλάδας, της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Ελληνισμού. Διεθνοποίηση του Κυπριακού Προβλήματος, ως ζητήματος εισβολής και κατοχής.
Διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, με σταδιακό επανακαθορισμό των συμμαχιών της, με βάση αμιγώς τα εθνικά συμφέροντα και την συνεκτική ενίσχυση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων και με άσκηση πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα για ενίσχυση της Ελληνικής Πολεμικής Βιομηχανίας, η οποία θα πρέπει να προσανατολιστεί στο στόχο κάλυψης του μεγαλύτερου μέρους των αμυντικών αναγκών της χώρας,

με πλήρη αξιοποίηση όλων των αντισταθμιστικών ωφελειών, που, μέχρι τώρα, δεν έχουν υλοποιηθεί και με αναζήτηση και είσπραξη όλων των παρανόμων μιζών των προηγούμενων δεκαετιών, από το «πάρτυ λεηλασίας» των εξοπλιστικών προγραμμάτων."
ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ...




 β)  Οι αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας οφείλουν να είναι υπέρ της πραγματικής επαύξησης των Ενόπλων Δυνάμεων.

-Η περίπτωση των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ. Όπως λένε οι γνώστες,  το πρόγραμμα για την αναβάθμιση των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ βρίσκεται στον αέρα.

Περιμένουμε το νέο προϋπολογισμό προκειμένου οι νεότερες φρεγάτες του Στόλου να περάσουν στην φάση του εκσυγχρονισμού μέσης ζωής. Μήπως το ΥΠΟΙΚ δεν έχουν αντιληφθεί τα όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη γειτονιά μας;

 -Η περίπτωση των Mirage…  Οι τελευταίες πληροφορίες στο θέμα των Mirage λένε ότι η κα. Παρλί επανέφερε θέμα αναβάθμισης του στόλου των Mirage κατά την τελευταία συνάντηση που είχε με το Νίκο Παναγιωτόπουλο στο Παρίσι. (ισχύει;)

-Όσον αφορά τον Στρατό Ξηράς, τα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού είναι ένα  ζήτημα  που αφορά τις «προσφορές» της Αμερικανικής βοήθειας,

γ) Με αφορμή και  την πρόσφατη δήλωση του Νίκολα Μπέρνς, πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, για το τι θα πράξουν οι ΗΠΑ, σε περίπτωση Ελληνο-τουρκικής σύρραξης...επιβεβαιώνεται αυτό που  γνωρίζουν όλοι οι σώφρονες Δημοκράτες Πατριώτες: ότι θα ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.
Ακούει κάποιος από την "πολιτική ηγεσία" τούτης της χώρας, από τις λεγόμενες "ελίτ" (ο Θεός να τις κάνει...);;


Σε αυτή την συγκυρία, είναι αποφασιστικής σημασίας «το φρόνημα του Λαού»,    Επανασχεδιάστε, ενισχύστε την Παλλαϊκή Άμυνα

Μην μοιράσετε φέτος οποιοδήποτε «μέρισμα» από τον Προϋπολογισμό. Δώστε τα χρήματα στην ενίσχυση της Εθνικής –και Παλλαϊκής- Άμυνας!

«Η Πατρίδα Ευγνωμονούσα…»

*e-mail: g.papagian3@yahoo.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου