ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

«Ουρλιάζουν» οι Τούρκοι: «ΗΠΑ-Ισραήλ μας περικυκλώνουν» – «Οι Έλληνες τους δίνουν βάσεις»

Έξαλλοι στην κυριολεξία είναι οι Τούρκοι με  ΗΠΑ και Ισραήλ, θεωρώντας ότι  στοχεύουν δυναμικά με σκοπό να αλλάξουν τον χάρτη της περιοχής της ΝΑ Μεσογείου, δημιουργώντας έναν «φιλο-αμερικανικό άξονα» μετά την ανακοίνωση της δημιουργίας αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα.

Η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Ελλάδα, σίγουρα αποτελεί εν μέρει μια θετική εξέλιξη, καθώς συμβάλλει στην αποτρεπτική ισχύ της χώρας και επιβεβαιώνει τη σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, ωστόσο από την άλλη πλευρά η Ελλάδα καθίσταται στόχος όλων των εχθρών των ΗΠΑ και ειδικά της «ερντογανικής» Τουρκίας που βλέπει παντού εχθρούς.


«Ο στρατός των ΗΠΑ «πολιορκεί» την Τουρκία με την υποστήριξη των Σύρων Κούρδων στην Βόρεια Συρία και του ΡΚΚ, ενώ  επωφελείται τα μέγιστα από τις λεγόμενες ανησυχίες για την ασφάλεια της Ελλάδας στο Αιγαίο, για αυτό και αποφάσισε την δημιουργία νέων στρατιωτικών βάσεων στην χώρα αυτή», γράφει μεγάλη τουρκική εφημερίδα.

Ο χάρτης που παρουσιάζει η τουρκική εφημερίδα έχει ειδική σήμανση με την αμερικανική σημαία, σε περιοχές που εκτιμούν οι Τούρκοι ότι θα αναπτυχθούν οι αμερικανικές βάσεις, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, αλλά επισημαίνουν και την βάση με το ισραηλινό ραντάρ στην Κρήτη, το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλη οργή στην Άγκυρα εδώ και μήνες.

«Ανησυχώντας για τις δραστηριότητες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού γύρω από την Κύπρο, οι ΗΠΑ θα κατασκευάσουν στην Αλεξανδρούπολη, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, τη Λάρισα και την Κρήτη, στρατιωτικές βάσεις για τα αμερικανικά στρατεύματα, ενώ η Ελλάδα ενέκρινε πρόσφατα την δημιουργία αμερικανικής βάσεως ελικοπτέρων στο  Στεφανοβίκειο στην Θεσσαλία», συνεχίζει το τουρκικό άρθρο .

Οι Τούρκοι τρέμουν ειδικά αυτή την νέα αμερικανική βάση διότι όπως δηλώνει ο τύπος τους, μαζί με την ελληνική δύναμη ελικοπτέρων, ουσιαστικά στοχοποιείται η τουρκική αεροπορική βάση στο Μπαλικεσίρ που είναι κοντά στο Αϊβαλί.

Η παρουσία αμερικανικών UAV τύπου RQ-4 Global Hawk, επιθετικών ελικοπτέρων  Apache, καθώς και ελικοπτέρων μεταφοράς προσωπικού όπως  Black Hawk και Chinook περίπου 60 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία, σε συνδυασμό με μια ναυτική βάση  Αλεξανδρούπολη, στοχοποιεί άμεσα την Τουρκία, αναφέρουν Τούρκοι αμυντικοί αναλυτές .

Υπενθυμίζουμε ότι οι ΗΠΑ, πάντα σύμφωνα σύμφωνα με Τούρκους ειδικούς, προσπαθούν να περικυκλώσουν στρατιωτικά την Τουρκία με την δημιουργία μιας σειράς βάσεων σε Ελλάδα, Κύπρο  και  Βουλγαρία, με στόχο να κλείσουν στην Τουρκία όλες τις διόδους στα αυτοκρατορικά σχέδια της, για την αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας στα Βαλκάνια, αλλά και να ελέγξουν μια πιθανή αποσκίρτηση από το δυτικό στρατόπεδο.

Οι τελευταίες  κινήσεις του Πενταγώνου  έχουν ως στόχο να αλλάξουν χάρτη της περιοχής της ΝΑ Μεσογείου , προκειμένου να περικυκλωθεί ολοκληρωτικά η Τουρκία, με τη δημιουργία ενός «αμερικανικού  Άξονα»,  που θα εκτείνεται από την Ουγγαρία και την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, έως  την Λιβύη, την Αίγυπτο, την Σαουδική Αραβία, σε όλη τη διαδρομή προς τον Περσικό Κόλπο, επισημαίνουν Τούρκοι ειδικοί.

Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις των ΗΠΑ που ισχυρίζονται ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ισχυρή αμυντική γραμμή ως «ανάχωμα» εναντίον της Ρωσίας, ο πραγματικός στόχος τους για το σχέδιο αυτό είναι η Τουρκία και το Ιράν, σημειώνουν οι ίδιοι.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει επίσης  και η αιματοβαμμένη ιστορία στο συγκεκριμένο θέμα, διότι η δύση μέσω της Βρετανίας το 1918-20 διέλυσε την Οθωμανική αυτοκρατορία, διαμορφώνοντας την σημερινή κατάσταση στην Μ.Ανατολή, υπακούοντας σε γεωπολιτικά σχέδια που είχαν εκπονηθεί από το 1900 για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων .
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου