ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Βαριά ήττα Τζόνσον στο Ανώτατο Δικαστήριο

της Μαρίας Καστρισιανάκη

Ιστορική ήττα υπέστη η βρετανική κυβέρνηση από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, η οποία έκρινε παράνομη την αναστολή των εργασιών του κοινοβουλίου για πέντε εβδομάδες. Μοναδικός στόχος η φίμωση της αντιπολίτευσης.Η βρετανική δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου να κηρύξει το κλείσιμο του κοινοβουλίου για πέντε εβδομάδες, παράνομο και κενό περιεχομένου. Ένα κλείσιμο, μοναδικός στόχος του οποίου ήταν να φιμώσει κάθε φωνή εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης όσον αφορά το Brexit.
Ομόφωνη απόφαση των δικαστών
Iστορική απόφαση υπέρ του βρετανικού κοινοβουλίου Iστορική απόφαση υπέρ του βρετανικού κοινοβουλίου
Έντεκα δικαστές, ομόφωνα υπερασπίστηκαν την κοινοβουλευτική δημοκρατία, δίνοντας ένα ηχηρό χαστούκι στον Μπόρις Τζόνσον και την επιθετική πολιτική του έναντι του κοινοβουλίου, του ανώτατου θεσμού λήψης αποφάσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Επιπλέον το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η κυβερνητική επιτροπή, αποκαλούμενη Privy Council, υπό τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, παραπλάνησε την Βασίλισσα, σε μια προσπάθεια να την πείσει να υπογράψει την αναστολή (prorogation) της Βουλής των Κοινοτήτων και αυτής των Λόρδων για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά συμφέροντα. Το δικαστήριο διέταξε την άμεση, από την Τετάρτη, επανάληψη των εργασιών των δύο οργάνων.
Περιορισμός στις κινήσεις της κυβέρνησης
Στενεύουν ασφυκτικά τα περιθώρια ελιγμών για την κυβέρνηση Τζόνσον Στενεύουν ασφυκτικά τα περιθώρια ελιγμών για την κυβέρνηση Τζόνσον
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά αντίδραση από την βρετανική κυβέρνηση. Ωστόσο η κατάσταση που διαμορφώθηκε με την απόφαση-καταπέλτη του Ανωτάτου Δικαστηρίου, θεωρείται εκ των ουκ άνευ, ότι περιορίζει δραστικά τις κινήσεις της Ντάουνινγκ Στριτ, όσον αφορά την διαχείριση του Brexit.
Ο πρωθυπουργός θα πρέπει τώρα να τρέξει με ολυμπιακή ταχύτητα προκειμένου να εξασφαλίσει συμφωνία με τις Βρυξέλλες και παράλληλα να φιμώσει τους φανατικούς απομονωτιστές, εχθρούς της Ευρωπαικής Ενωσης, στο εσωτερικό του κόμματός του πριν την 31η Οκτωβρίου. Σε άλλη περίπτωση θα πρέπει να ζητήσει παράταση της ημερομηνίας αποχώρησης έως το τέλος Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ DEUTSCHE WELLE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου