ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Οι επιπτώσεις της παράτασης των διακοπών της Βουλής



της Μαρίας Καστρισιανάκη, Λονδίνο
Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης και βουλευτές της Κυβέρνησης μετά την πρωτοφανή για τα μεταπολεμικά πολιτικά δεδομένα αναβολή του  νομοθετικού έργου της Βουλής των Κοινοτήτων για πέντε εβδομάδες - Δύο μήνες πριν την 31η Οκτωβρίου οπότε λήγει η παράταση για την επίτευξη συμφωνίας που έχει δοθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μπορεί η διαδικασία να προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής και να είναι κοινή πρακτική για μία ή το πολύ δύο εβδομάδες, ωστόσο η απόφαση της Κυβέρνησης να φιμώσει για πέντε εβδομάδες τους βουλευτές, αναμιγνύοντας ακόμη και την Βασίλισσα, δείχνει πως το επιτελείο της Ντάουνινγκ Στριτ δεν ορρωδεί μπροστά σε τίποτα προκειμένου να πετύχει το σκοπό του.
Μία καρικατούρα του Σέργκει Έλκιν θέλει τον Μπ. Τζόνσον... σαν τον Γκοτζίλα, να καταστρέφει το βρετανικό κοινοβούλιο. Μία καρικατούρα του Σέργκει Έλκιν θέλει τον Μπ. Τζόνσον... σαν τον Γκοτζίλα, να καταστρέφει το βρετανικό κοινοβούλιο.
Στον απόηχο της χθεσινής ημέρας, ανακοίνωσε την πρόθεση της να παραιτηθεί η αρχηγός των Τόριδων στη Σκωτία, Ρουθ Ντέιβινσον, η οποία έπαιξε κομβικό ρόλο στην «αναγέννηση» του κόμματος, ανεβάζοντάς το στην δεύτερη θέση μετά το SNP. Παράλληλα, νομικοί και πολίτες προσφεύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας την ακύρωση της απόφασης.
Οι πιστοί της κυβέρνησης ακόμα και υπουργοί αντίθετοι με την έξοδο δίχως συμφωνία, εκτιμούν πως η αυτή δραστική κίνηση της Ντάουνινγκ Στριτ είναι ένα αποφασιστικό μήνυμα προς τις Βρυξέλλες.
Πέρα, όμως, από τις εν πολλοίς αναμενόμενες καταγγελίες, το θέμα είναι ποιές θα είναι οι κινήσεις της αντιπολίτευσης. Με τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια που υπάρχουν, η μόνη λύση είναι η πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης και η διενέργεια εκλογών-αστραπή. Το ερώτημα εδώ βέβαια είναι ποιος θα είναι ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός
ΠΗΓΗ DW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου