ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Γιάννης Βαρουφάκης: Το κράτος μας είναι πιο πτωχευμένο από ποτέ

«Ποτέ στην ιστορία της Βουλής ίσως από την περίοδο της αποστασίας δεν έχει πληγωθεί το κύρος του κοινοβουλίου τόσο πολύ όσο τα τελευταία μνημονιακά χρόνια» σημείωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στον πρώτο του λόγο από το βήμα της Βουλής ως αρχηγός κόμματος.
«Πρόκειται για έναν πρωτόγνωρο εξευτελισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας» συνέχισε ο πρώην ΥΠΟΙΚ που παρατήρισε πως ακούγοντας κανείς τις προγραμματικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη «διακρίνει μια ευχάριστη ευθυγράμμιση προεκλογικών εξαγγελιών» και σημερινών δηλώσεων.
«Ποιος είναι ο υπ’ αριθμόν ένας καταστροφέας των επιχειρήσεων. Νομίζω ότι είναι η 100% προπληρωμή χώρου, που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και που δυστυχώς δεν άκουσα από εσάς τίποτα. Είναι ο ελέφαντας στο κοινοβούλιο» είπε για την φορολόγηση των επιχειρήσεων. Ο Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε πως το ΜέΡΑ24 θα κατεβάσει νομοσχέδιο για την κατάργηση του, «μια τροπολογία που εσείς θα απορρίψετε» είπε, καθώς έρχεται σε αντίθεση με τις μνημονιακές δεσμεύσεις.

Τα ματωμένα πλεονάσματα θα παραμείνουν, είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης
«Το 4ο Μνημόνιο θα σας αναγκάζει καθημερινά να αυτοκαταργείστε. Θα σας σέρνει σε ολοένα αυταρχικότερες, αντιλαϊκότερες πολιτικές. Βρισκόμαστε ακόμη σε μια πολύ δυσάρεστη θέση, όπου η εφαρμογή του προγράμματός σας απαιτεί ρήξη με τους δανειστές» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης στη συνέχεια.

«Κύριε Μητσοτάκη έχω νέα για εσάς, την αξιοπιστία του κυρίου Τσίπρα στα μάτια των δανειστών δεν θα την φτάσετε ποτέ. Ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ έκοψε το ΕΚΑΣ, παρήγαγε υπερπλεονάσματα, χάρισε τα τρένα, τα αεροδρόμια. Στην καλύτερη να σας θεωρήσουν άξιο συνεχιστή του» σχολίασε για τη στάση των δανειστών απέναντι στον πρωθυπουργό. «Τα ματωμένα πλεονάσματα θα παραμείνουν, λόγω της άρνησης της γερμανικής κυβέρνησης για ρύθμιση χρέους με συναινετικά μέσα» συνέχισε.

Αστοχη η σύγκριση ΟΤΕ με τη ΔΕΗ, για τον Γιάνη Βαρουφάκη

«Κάνετε μια άστοχη σύγκριση με τον ΟΤΕ, άλλο μια εταιρία τηλεπικοινωνιών και άλλο ένα φυσικό μονοπώλιο όπως η ΔΕΗ» είπε τοποθετούμενος για την δημόσια επιχείρησε ηλεκτρισμού. «Η ΔΕΗ απαξιώθηκε υπό την πίεση των δανειστών, λόγω των συμβάσεων με ιδιώτες που ήταν ιδιαίτερα επιζήμιες και λόγω της αφαίμαξης του τζίρου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε και πρόσθεσε: «Περισσότερη ιδιωτικοποίηση θα είναι τόσο θεραπευτική, όσο το να ρίξεις περισσότερο δηλητήριο στον δηλητηριασμένο».
«Διαβάζουμε τις προτάσεις του ΣΕΒ για ακόμη περισσότερη ελαστικότητα στην αγορά εργασίας, χαμηλότερους κατώτερους μισθούς. Σαν να θέλατε να επιβεβαιώσετε αυτή τη ροπή σας καταργήσατε την επιθεώρηση εργασίας» είπε για το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων.

Βαρουφάκης: Κύριε Μητσοτάκη είστε ο τυχερότερος πρωθυπουργός

Ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον τυχερότερο πρωθυπουργό της μνημονιακής Ελλάδας. «Θυμάμαι την έκδηλη ανακούφιση του κυρίου Σταϊκούρα και του κυρίου Χαρδούβελλη όταν μου παρέδιδαν ένα άδειο ταμείο, με το οποίο έπρεπε να πληρώσω 22 εκατ. ευρώ στους δανειστές» σημείωσε για την περίοδο της δικής του θητείας στο υπουργείο Οικονομικών.
«Η κυβέρνηση Τσίπρα εξασφάλισε νέα δάνεια, από τα οποία θα προσποιείται ότι αποπληρώνεται το χρέος για τα επόμενα χρόνια. Δυστυχώς η προσωπική σας τύχη συμπορεύεται με τη δυστυχία των πολλών. Το κράτος μας είναι πιο πτωχευμένο από ποτέ, αλλά παράλληλα όσοι αγοράζουν ομόλογα κερδίζουν αστρονομικά ποσοστά» είπε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25. «Αυτό δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση» διαπίστωσε και συμπλήρωσε: «Το ότι τα όρνια παχαίνουν από το κουφάρι της κοινωνίας μας δεν σημαίνει ότι η κοινωνία μας ανανήπτει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου