ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

ΑTHENS PRIDE

Το φετινό Athens Pride αποτέλεσε ορόσημο για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα καθώς συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από το πρώτο Pride στην Αθήνα και 50 χρόνια από την εξέγερση του Stonewall στους δρόμους της Νέας Υόρκης, στις 28 Ιουνίου 1969, η οποία στάθηκε αφορμή για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο απελευθερωτικό κίνημα για την κοινότητα. 

Ολη η Αθήνα στα χρώματα του ουράνιου τόξου

Το 15ο Athens Pride ήταν αφιερωμένο στον ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλο, που δολοφονήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018.
Το παρών έδωσαν κάτοικοι της πόλης αλλά και τουρίστες που ταξίδεψαν για να βρεθούν αυτή τη μέρα στην πόλη της Αθήνας. Η μεγάλη πορεία κατέληξε στο Σύνταγμα όπου 60.000 κόσμου αποθέωσε τον Φοίβο Δεληβοριά, την Τάμτα και την Ελένη Φουρέιρα

Θριαμβευτική υποδοχή από 60.000 κόσμου γνώρισε η Ελένη Φουρέιρα στην εντυπωσιακή live εμφάνισή της στην πλατεία Συντάγματος, το βράδυ του Σαββάτου, με την οποία κορυφώθηκαν τα live acts για το Athens Pride 2019.Η αγαπημένη pop queen και headliner της βραδιάς ανέβηκε στη σκηνή λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και παρουσίασε ένα ανεπανάληπτο show, διεθνών προδιαγραφών, ενώ ο κόσμος, που είχε κατακλύσει από νωρίς όλο το χώρο της πλατείας και τους γύρω δρόμους, όπως η Φιλελλήνων και η Ερμού, δεν σταμάτησε να φωνάζει ρυθμικά το όνομά της, να τραγουδά μαζί της και να την αποθεώνει!

Με την εμφάνισή της στο Athens Pride 2019, όπως και σε άλλα Pride events ανά την Ευρώπη, η Ελένη Φουρέιρα, που εδώ και ένα χρόνο συνεχίζει τη sold out ευρωπαϊκή της περιοδεία, έστειλε για ακόμα μία φορά μέσω της μουσικής της ένα δυνατό μήνυμα για την ισότητα και την αγάπη.

«Οργή και θλίψη η Ζάκι θα μας λείψει»

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, το μπλοκ με το πανό για τον Ζακ Κωστόπουλο αποκόπηκε από την υπόλοιπη πορεία και κατευθύνθηκε προς την οδό Γλάδστωνος, όπου έπεσε νεκρός ο ακτιβιστής. Με κεντρικό σύνθημα «Οργή και θλίψη η Ζάκι θα μας λείψει» οι διαδηλωτές παρέμειναν για κάποια ώρα στο σημείο γράφοντας και φωνάζοντας συνθήματα.

Ο μόνος διαφωνών ήταν ο γνωστός  Πατήρ Κλεομένης, ο οποίος εμφανίστηκε στην πλατεία Συντάγματος με μια ομάδα υποστηρικτών του, που κρατούσαν σταυρούς κι ελληνικές σημαίες για να… ξορκίσουν το «κακό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου