ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Οι αντισυστημικές δυνάμεις έβγαλαν την Ιταλία από την κρίση


Του Κωνσταντίνου Βέργου.
Η συμμαχία των αντισυστημικών δυνάμεων που κυβερνούν την Ιταλία, το ‘κίνημα 5 αστέρων’ και η Λέγκα του Βορρά’ που ακύρωσαν τα μέτρα λιτότητας που επέβαλλε το ιερατείο των Βρυξελλών και το διευθυντήριο των γερμανών στη χώρα, πέτυχε σήμερα μιά μεγάλη νίκη.
Η Ιταλία, ακύρωσε την περίοδο ύφεσης και επανήλθε σε ανάπτυξη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019!

Η αντισυστημική συμμαχία ανέλαβε το 2018 διακυβέρνηση σε μιά στιγμή που η οικονομία άρχισε να καταρρέει.
Ας θυμηθούμε ότι το ‘Κίνημα 5 αστέρων’ έλαβε το 32,7% των ψήφων, και 227 έδρες και αποτελεί απο τις εκλογές του 2016 το μεγαλύτερο κομμα της Ιταλίας.
Η ‘Λεγκα του Βορρά’ εχει 17,3% και 125 έδρες.
Η ‘Φορτσα Ιτάλια’ του Σίλβιο Μπερλουσκόνι πήρε 14% και 104 έδρες.
Η ανάλγητη πολιτική λιτότητας που σχεδίασε το ιερατείο των Βρυξελλών και υλοποίησε η Γερμανία στην Νοτια Ευρώπη οδήγησε σε πολλές πτωχεύσεις εταιριών, και βούλιαξε την Ιταλία, την Ελλάδα όπως και άλλες χώρες της Ευρωπαικής περιφέρειας.
Ομως, ιδιαίτερα, το σκληρό νόμισμα, το ΕΥΡΩ, που εξυπηρετεί τα στρατηγικά σχέδια Γερμανικών ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ εταιριών, και τα συμφέροντα της Γερμανικής μεγάλης αστικής τάξης, οδήγησε σε ύφεση όλες τις χώρες αυτές. Η Γερμανία επί σειρά ετών, κερδίζει από την πολιτική ΣΚΛΗΡΟΥ νομίσματος του ΕΥΡΩ, και την επιβολή ΑΤΖΕΝΤΑΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ που της επιτρέπει η συνθήκη σταθερότητας, ώστε να επιβάλλει τα σχέδια επιβολής της και ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ αδύναμων χωρών.
Η ανταγωνιστικότητα χωρών όπως της Ιταλίας, καταστράφηκε στη ζώνη του σκληρού ΕΥΡΩ την τελευταία δεκαετία, ενω η Γερμανία κέρδισε τεράστια ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ, τοσο εμπορικά, όσο και στο Ευρωπαικό Συστημα Διατραπεζικών συναλλαγών, στο ‘TARGET 2′, όπου και κέρδισε 750 Δις ΕΥΡΩ Πλεονάσματα τα τελευταία χρόνια, έναντι ΕΛΛΕΙΜΑΤΩΝ για χώρες οπως την Ιταλία και Ελλάδα! ( Δες σχετικά άρθρα ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ  και ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ)

Πηγή πίνακα : new-economy.gr , Κ. Βέργος: Πώς η Γερμανία κλέβει 84 δις κάθε χρόνο από όλους μας, με το ΕΥΡΩ!
Η Γερμανοκρατούμενη ΕΕ είναι σε συγκρουση με την Ιταλία, καθώς η Ιταλία δεν εφαρμοσε την λιτότητα που ζητήθηκε. Αντίθετα η νεα κυβέρνηση ανέτρεψε τα προγράμματα ΕΥΡΩ-ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, και έδωσε μεταξύ άλλων 780 ΕΥΡΩ ελάχιστη αποδοχή σε όσους ειναι ανεργοι, εφαρμόζοντας το ‘Ελαχιστο Εισόδημα του Πολίτη’, μια πρόταση του κόμματος ‘5 αστέρων’. Η Ιταλία αρνείται να υιοθετήσει επίσης το Γερμανικό σχέδιο για μετανάστες.  Συνολικά, το Ιταλικό αναπτυξιακό μοντέλο ειναι μια απάντηση στην Παγκοσμιοποίηση, που μπήκε στο ‘μάτι’ της ΕΕ, καθώς χαλάει τα σχέδια λιτότητας, ‘πολυπολιτισμικότητας’ και φοροκαρπαζιάς της ΕΕ. Ο Επίτροπος Οικονομικών Pierre Moscovici προειδοποίησε νωρίτερα τον Φεβρουάριο ότι η Επιτροπή θα ζητήσει και πάλι από την ιταλική κυβέρνηση να δικαιολογήσει τις πολιτικές της, καθώς οι προβλέψεις για την ανάπτυξη ‘καθιστούν λιγότερο πιθανό η χώρα να εκπληρώσει τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της’.
Αν και είναι ακόμη νωρίς, η Ιταλία, με τα σημερινά αποτελέσματα ενίσχυσης της οικονομίας της, παρέχει απάντηση προς των Ευρωπαίο επίτροπο , ενώ επίσης δίνει μιά πρώτη ένδειξη ότι ‘υπάρχει ζωή και έξω από τα σχέδια της Παγκοσμιοποίησης’ και τα σχέδια των Γερμανικών πολυεθνικών έχουν βρεί ένα αντίπαλο δέος, στην καρδιά της Ευρώπης!
Βέργος Κωνσταντίνος
Καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πόρτσμουθ, Αγγλία
ΠΗΓΗ  ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου