ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Κίτρινα Γιλέκα :Έκληση του Σαιν -Ναζέρ

Εμείς, τα Κίτρινα Γιλέκα, συγκροτημένοι σε τοπικές συνελεύσεις, συναντηθήκαμε στο Σεν-Ναζέρ στις 5, 6 και 7 Απριλίου και απευθυνόμαστε στο σύνολο του λαού. Σε συνέχεια της πρώτης συνέλευσης του Κομερσύ, περίπου 200 αντιπροσωπείες είμαστε παρούσες εδώ και συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο νεοφιλελεύθερο εξτρεμισμό, για Ελευθερία, Ισότητα και Αδελφοσύνη.
Παρά την κλιμάκωση της καταστολής από πλευράς της κυβέρνησης, παρά τον πολλαπλασιασμό των νόμων που χειροτερεύουν τις συνθήκες ζωής όλων μας και καταστρέφουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες, η κινητοποίηση ριζώνει – με στόχο την αλλαγή του συστήματος που ενσαρκώνει ο Μακρόν. Εδώ και πέντε μήνες παντού στη Γαλλία, στους κόμβους των αυτοκινητόδρομων, στα πάρκινγκ, στις πλατείες, στα διόδια, στις διαδηλώσεις και στις συνελεύσεις μας, συνεχίζουμε να διαλεγόμαστε και να αγωνιζόμαστε ενάντια σε όλες τις μορφές ανισότητας και αδικίας, για την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια. Η μόνη απάντηση της κυβέρνησης στο κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων και στα άλλα αγωνιστικά κινήματα είναι ο πανικός και μια αυταρχική παρέκκλιση.

Καλούμε όλους τους ανθρώπους που θέλουν να βάλουν τέλος στην αρπαγή της Ζωής να υιοθετήσουν μια συγκρουσιακή στάση απέναντι στο σημερινό σύστημα, ώστε να δημιουργήσουμε μαζί, με όλα τα αναγκαία μέσα, ένα νέο λαϊκό, οικολογικό, κοινωνικό κίνημα
Διεκδικούμε τη γενική αύξηση των μισθών, των συντάξεων και του ελάχιστου κοινωνικού εισοδήματος, καθώς και δημόσιες υπηρεσίες για όλους και όλες. Η αγωνιστική αλληλεγγύη μας απευθύνεται ιδίως στα εννέα εκατομμύρια συμπολιτών μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Έχοντας συνείδηση της περιβαλλοντικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, επιβεβαιώνουμε την αντίληψή μας, ότι «τέλος του κόσμου, τέλος του μήνα» [όταν δηλαδή δεν υπάρχουν πια λεφτά] είναι κοινό πρόβλημα και κοινός αγώνας.
Μπροστά στην κοροϊδία του «μεγάλου εθνικού διαλόγου», μπροστά σε μια μη αντιπροσωπευτική κυβέρνηση η οποία βρίσκεται στην υπηρεσία μιας μειοψηφίας προνομιούχων, υλοποιούμε νέες μορφές μιας άμεσης δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, αναγνωρίζουμε ότι η Συνέλευση των Συνελεύσεων μπορεί να λαμβάνει προτάσεις από τις τοπικές συνελεύσεις και να υιοθετεί προσανατολισμούς, όπως έκανε η πρώτη Συνέλευση των Συνελεύσεων στο Κομερσύ. Αυτοί οι προσανατολισμοί θα υποβάλλονται συστηματικά στην κρίση των τοπικών συνελεύσεων.
Επαναβεβαιώνουμε την ανεξαρτησία μας από πολιτικά κόμματα και συνδικάτα, και δεν αναγνωρίζουμε κανέναν αυτοανακηρυγμένο «ηγέτη». Επί τρεις ημέρες, σε ολομέλεια και σε θεματικές ομάδες, συζητήσαμε τα πάντα και επεξεργαστήκαμε προτάσεις για τις διεκδικήσεις μας, τις δράσεις, τα μέσα επικοινωνίας και τον συντονισμό μας. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε και αποφασίζουμε να διοργανώσουμε την επόμενη Συνέλευση των Συνελεύσεων τον Ιούνιο.Προκειμένου να βελτιώσουμε το συσχετισμό δυνάμεων και να θέσουμε τους πολίτες σε θέσεις μάχης ενάντια σε αυτό το σύστημα, η Συνέλευση των Συνελεύσεων καλεί σε δράσεις, το πρόγραμμα των οποίων θα κοινοποιηθεί προσεχώς. Η Συνέλευση των Συνελεύσεων καλεί στη διεύρυνση και ενδυνάμωση των κυρίαρχων συνελεύσεων των πολιτών, και στη δημιουργία νέων συνελεύσεων όπου δεν υπάρχουν. Καλούμε όλα τα Κίτρινα Γιλέκα να διαδώσουν αυτήν την Έκκληση και τα συμπεράσματα των εργασιών της Συνέλευσής μας, που θα τροφοδοτήσουν τις δράσεις και τις σκέψεις των τοπικών συνελεύσεων.
Δημοσιοποιούμε επίσης μια σειρά αποφάσεις για τις ευρωεκλογές, τις τοπικές λαϊκές συνελεύσεις, την καταστολή. Μας φαίνεται αναγκαίο να χρησιμοποιήσουμε τις επόμενες τρεις εβδομάδες για να κινητοποιήσουμε το σύνολο των Κίτρινων Γιλέκων και να πείσουμε όσους δεν έχουν πειστεί ακόμη. Καλούμε σε μία κίτρινη εβδομάδα δράσης με αρχή την Πρωτομαγιά.
Καλούμε όλους τους ανθρώπους που θέλουν να βάλουν τέλος στην αρπαγή της Ζωής να υιοθετήσουν μια συγκρουσιακή στάση απέναντι στο σημερινό σύστημα, ώστε να δημιουργήσουμε μαζί, με όλα τα αναγκαία μέσα, ένα νέο λαϊκό, οικολογικό, κοινωνικό κίνημα. Ο πολλαπλασιασμός των διεξαγόμενων αγώνων μας καλεί στην αναζήτηση της ενότητας στη δράση.
Καλούμε σε όλα τα επίπεδα της χώρας σε κοινό αγώνα για να πετύχουμε την ικανοποίηση των κοινωνικών, φορολογικών, οικολογικών και δημοκρατικών αιτημάτων μας. Έχοντας συνείδηση ότι πρέπει να πολεμήσουμε κόντρα σε ένα παγκόσμιο σύστημα, θεωρούμε ότι πρέπει να υπερβούμε τον καπιταλισμό. Έτσι θα οικοδομήσουμε συλλογικά αυτό το περίφημο «όλες και όλοι μαζί» που φωνάζεται στις διαδηλώσεις και το οποίο κάνει τα πάντα δυνατά.
Η εξουσία στον λαό, από τον λαό, για τον λαό!
Μην μας κοιτάτε, γίνετε ένα μαζί μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου