ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Ναι στην τοπική αγορά και στην επιχειρηματικότητα – Όχι σε μια πόλη τύπου «Λας Βέγκας»


Η περίπτωση του COPA COPANA (νεροτσουλήθρες ή Water Park στην Αφαία Σκαραμαγκά)

του Κώστα Φωτεινάκη*

Με αφορμή μια ανάρτηση «Κερδίζει ή χάνει η πόλη μας από αυτή την κατάσταση» της υποψήφιας Δημοτικού Συμβούλου κας Βασιλικής (Βίκυ) Μπενέα με το συνδυασμό του κ. Βαγγέλη Ντηνιακού καταθέτουμε εν συντομία τις θέσεις μας για την επιχειρηματικότητα αλλά και για «ποια πόλη θέλουμε».
Στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Πολίτες σε δράση Χαϊδαρίου» για τις δημοτικές εκλογές, με υποψήφιο Δήμαρχο το Θοδωρή Σπηλιόπουλο, μεταξύ των άλλων αναφέρουμε ότι σχεδιάζουμε «μια πόλη που να συνυπάρχουν αρμονικά η κατοικία, η αγορά, η ψυχαγωγία, οι κοινωνικές δομές κ.λ.π». Άρα είμαστε όχι μόνο θετικοί αλλά πρόθυμοι να στηρίξουμε την τοπική αγορά (ήδη το κάνουμε εδώ και χρόνια και χωρίς να είμαστε διοίκηση στο Δήμο) και να συνεργαστούμε με την υγιή επιχειρηματικότητα.


Η περίπτωση του COPA COPANA

Το COPA COPANA ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2007 στην περιοχή του Σκαραμαγκά με το «έτσι θέλω» και με την ανοχή ή την αδράνεια των αρμοδίων υπηρεσιών. Έτσι λειτούργησε χωρίς να διαθέτει χώρους στάθμευσης ΙΧ,
με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα των πελατών του Copa Copana να παρκάρουν όπου βρουν και να δημιουργείται κυκλοφοριακό χάος στη Λ.Αθηνών, στη γέφυρα Σκαραμαγκά. Μια τραγική και επικίνδυνη κατάσταση για την οδική ασφάλεια, το κυκλοφοριακό ακόμα και για την ασφάλεια του δάσους, μιας και οι οδηγοί στάθμευαν τα Ι.Χ. τους στο βουνό, παραβιάζοντας την απαγορευτική μπάρα που είχε τοποθετήσει το δασαρχείο σε συνεργασία με τον ΑΣΔΑ.
Άλλα προβλήματα: Ο χώρος του Copa Copana ήταν χαρακτηρισμένος περιοχή άγριας ζωής (το 2011 το Δασαρχείο Αιγάλεω αρχικά την είχε αποχαρακτηρίσει, αργότερα το 2014 δήλωσε ότι έκανε λάθος και την επαναχαρακτήρισε), αυθαίρετες κατασκευές, πάνω από την πισίνα να περνούν καλώδια υψηλής τάσης μέσω ενός πυλώνα της ΔΕΗ, ενδοεταιρικές διαφωνίες και αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, πτώχευση της πρώτης εταιρείας που είχε ανοίξει την επιχείρηση, χρέη προς το Δήμο Χαϊδαρίου κ.λπ.
Όλα αυτά αποκαλύφθηκαν με την πάροδο του χρόνου με τις καταγγελίες των πολιτών, που υποχρέωσαν ακόμα και τον πρώην Δήμαρχο κ.Μαραβέλια να εκδώσει αποφάσεις «σφράγισης του Copa Copana» για 14 και 29 Αυγούστου 2013. ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΑΔΑ: ΒΛΩΗΩΗ3-ΦΜ9 : «ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ Την σφράγιση του πολυχώρου με την επωνυμία COPA COPANA που αποτελείται από ένα (1) αναψυκτήριο, ένα (1) αναψυκτήριο περίπτερο, δυο (2) καταστήματα πώλησης τυποποιημένων προϊόντων και πέντε (5) κολυμβητικές δεξαμενές…».
Αποκορύφωμα του επιχειρηματικού αλλά και διοικητικού χάους που επικρατούσε είναι το γεγονός, ότι όπως αποδείχθηκε περίτρανα από δύο δικαστήρια (πρωτοδίκως και στο εφετείο) ο χώρος των 30 στρεμμάτων που είχε στηθεί η επιχείρηση Copa Copana δεν ανήκε στη Μονή Κλειστών αλλά στον ιδιώτη Μιλτιάδη Αγγελόπουλο (Δεκέμβριος 2018).
Η περίπτωση του COPA COPANA και οι «Πολίτες σε Δράση» Οι «Πολίτες δε Δράση» με επικεφαλής τότε το Δημήτρη Βίτσα συμμετείχαν με διάφορους τρόπους στους αγώνες που αναπτύχθηκαν σε κινηματικό, πολιτικό και διοικητικό επίπεδο για να αποκαλυφθούν οι παρανομίες και οι ανεπάρκειες του διοικητικού μηχανισμού.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τις καταγγελίες στην τροχαία και στο Δασαρχείο Αιγάλεω για την παράνομη στάθμευση ΙΧ στη Λ.Αθηνών και στο βουνό, τη συμμετοχή μας σε ακτιβισμούς που έγιναν για την απαγόρευση της εισόδου των ΙΧ στο δάσος, τη συνυπογραφή μας σε κείμενα όπως π.χ. στο ψήφισμα 13 φορέων για να σταματήσει η λειτουργία του Copa Copana (Water Park – Νεροτσουλήθρες), 14 Ιουλίου 2010 κ.λπ.
Παράλληλες δράσεις υποστηρίξαμε και συμμετείχαμε για την προστασία και την ανάδειξη του τμήματος της αρχαίας Ιεράς Οδού που αποκαλύφθηκε μπροστά στο Copa Copana.

Οι «Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου, η Βιώσιμη ανάπτυξη, η αγορά και η επιχειρηματικότητα»
Όλο το προεκλογικό πρόγραμμα των ΠσΔ διαπνέεται από τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Ιδιαίτερα έχουμε αφιερώσει ένα ολόκληρο κεφάλαιο με τίτλο «Υποστήριξη επαγγελματιών, εμπόρων, βιοτεχνών…» στο οποίο περιγράφουμε λεπτομερώς τις θέσεις μας για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς.
Οι «Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου» έχουν καταθέσει προτάσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στην τοπική κοινωνία, για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της πόλης μας, την τόνωση της αγοράς, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την αύξηση της επισκεψιμότητας και την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς (Μονοπάτια Πολιτισμού).
Δεν θέλουμε ένα Χαϊδάρι «υπνωτήριο» αλλά μια σύγχρονη με πνοή και υποδομές πόλη, με μεγάλους και μικρούς χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας, χαλάρωσης, αγοράς και εμπορίου, εκπαίδευσης και εργασίας. Όπως δεν θέλουμε ένα Χαϊδάρι «υπνωτήριο» δεν θέλουμε και ένα Χαϊδάρι «Λας Βέγκας», «μαγνήτη» καφετεριών και καταστημάτων υψηλής όχλησης, που να ανατρέπουν την ζωή της πόλης, δηλαδή των κατοίκων της.
Ευχαριστούμε την κα Μπενέα γιατί μας έδωσε την αφορμή να παρουσιάσουμε σελίδες της ένδοξης ιστορίας των Πολιτών σε Δράση αλλά και για να παρουσιάσουμε συνοπτικά τις θέσεις του συνδυασμού μας για το μέλλον της πόλης μας, όσον αφορά το εμπόριο, την αγορά, την ψυχαγωγία και την επιχειρηματικότητα.


*Κώστας Φωτεινάκης, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το Συνδυασμό «Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου» με υποψήφιο Δήμαρχο το Θοδωρή Σπηλιόπουλο και ένας από αυτούς που περιγράφει η κα Μπενέα στο άρθρο της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου