ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Παναττικό συλλαλητήριο συνταξιούχων

Mεγάλο παναττικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων έγινε σήμερα, Τετάρτη, 27/03, στην Αθήνα ύστερα από το κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεις ΙΚΑ – OAEE – Δημοσίου – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΝΑΤ – ΠΣΣ Δικηγόρων – ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ, Ομοσπονδίας συνταξιούχων επικουρικής Ασφάλισης.
Συνταξιούχοι από όλη την Αττική, συγκεντρώθηκαν στην πλ. Κλαυθμώνος και πορεύτηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου με κεντρικό σύνθημα «Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί!». Με αυτή την κινητοποίηση κλιμακώνουν τους αγώνες τους και το 2019 ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση διαρκείας, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Στη συγκέντρωση των συνταξιούχων παραβρέθηκε κλιμάκιο μελών της ΠΓ της ΛΑΕ από τους Δημήτρη Στρατούλη, Γιάννη Δούκα, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής και αντιπροσωπείες της ΕΓ του ΠΑΜΕ και της ΕΓ του ΜΕΤΑ.
Νωρίτερα, στη συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος, μίλησε ο Δήμος Κουμπούρης και χαιρέτισαν ο Χρήστος Μπουρδούκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου, η Αθανασία Χριστοπούλου, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων Δικηγόρων, ο Γιώργος Βρανάς, πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ, η Γεωργία Παπαδάκου, πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΠΟΣΕ – ΟΑΕΕ, ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Γιώργος Πεπόνης, πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, ο Κώστας Τζατζάνης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ομοτίμων Μηχανικών του ΤΕΕ και ο Τέλης Κάντας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης.
Παραβρέθηκε και χαιρέτισε ακόμα η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών.
Οι ομιλητές ανάφεραν ότι συνταξιούχοι μεταξύ άλλων διεκδικούν:
  • Κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να οριστεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ, από τα 360 που είναι σήμερα.
  • Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και στην περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας.
  • Άμεση απόδοση των Δώρων.
  • Ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων.
  • Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με βάση τα χρόνια που έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360 ευρώ.
  • Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, κατάργηση – απαγόρευση κάθε εμπορευματοποίησης.
  • Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
  • Να αποδοθούν άμεσα, χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσα ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις. Να εφαρμοστούν τώρα όλες οι δικαστικές αποφάσεις που προβλέπουν επιστροφές σε όλους τους συνταξιούχους.
Τελικά, κλείστηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνταξιούχων με τον πρωθυπουργό το Σάββατο 30 Μάρτη στη 1 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ο Δημήτρης Στρατούλης έκανε στους παριστάμενους δημοσιογράφους την εξής δήλωση:
«Πρέπει επιτέλους να μπει ένα οριστικό τέλος στις μειώσεις κύριων, επικουρικών συντάξεων και εφ’ άπαξ παροχών και για τους παλιούς και για τους νέους συνταξιούχους και ν’ αρχίσει η αποκατάσταση των μειωμένων μέχρι και 50% συντάξεων τα χρόνια των μνημονίων, ξεκινώντας από τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει για όλους τους συνταξιούχους τις δικαστικές αποφάσεις, που κρίνουν παράνομες τις μνημονιακές μειώσεις των συντάξεων και την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης.
Επίσης, να τους επιστρέψει όλα τα παρανόμως παρακρατηθέντα από τις συντάξεις τους.
Οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να παγιδευτούν στις ανούσιες προεκλογικές κοκορομαχίες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Ένα μόνο δρόμο έχουν για να δικαιωθούν, τη συνέχιση των ενωτικών και μαζικών αγώνων τους για την υπεράσπισή και αναβάθμιση των συντάξεων τους και για την ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος και των πολιτικών δυνάμεων που το υπηρετούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου