ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Σε κλοιό ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι ενδείξεις από τις αντιδράσεις του κόσμου στον συμβιβασμό με τον βόρειο γείτονα, δείχνουν ότι η κοινωνία δεν πείθεται και ζητάει να αποδώσει ευθύνες.
Οι εντυπώσεις από την καθημερινότητα των αντιδράσεων, φωτίζουν και τα συμπεράσματα της τελευταίας έρευνας εκλογικής συμπεριφοράς της εταιρείας public issue, που ανέβασε τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις 14,5 μονάδες.
Στην ανάλυση της η εταιρεία, που ας σημειωθεί είναι η εταιρεία που παλαιότερα χρησιμοποιούσε η Αυγή, διαπιστώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πληρώνει μεγάλο κόστος από την πολιτική απομόνωση αλλά και την κοινωνική περιχαράκωση που του χρεώνεται, εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών. Απώλεια που δεν αντισταθμίζεται από την προσέλκυση μιας μικρής μερίδας ψηφοφόρων του λεγόμενου αντίεθνικιστικού ρεύματος, που τάσσεται υπέρ της Συμφωνίας και συσπειρώνεται σήμερα γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Με δυο λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει μεγάλο κόστος για το Βόρεια Μακεδονία και αυτό αποτυπώνεται και στα εκλογικά του ποσοστά, οι δε εκδηλώσεις στο Μέγαρο Μουσικής με ορισμένα στελέχη της κεντροαριστεράς και τα ανοίγματα στην λεγόμενη ανανεωτική αριστερά, έχουν πολύ μικρή επίδραση στην κοινωνία.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες από τα κομματικά επιτελεία που δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν, απώλειες σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και στην Κρήτη, μέχρι πρότινος την μόνη περιφέρεια όπου συγκρατούσε τις δυνάμεις του, και πιθανότατα και αυτό να οφείλεται στο Μακεδονικό.
Είναι βέβαιον ότι οι προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ να σπάσει την απομόνωση στην Βόρειο Ελλάδα θα συνεχιστούν, με εκδηλώσεις στις οποίες θα κληθούν να συμμετάσχουν όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Όμως παραμένει εξαιρετικά αμφίβολο αν μπορούν να αποδώσουν εκλογικά. Πόσο μάλλον που ο άλλοτε «αναντικατάστατος» Πάνος Καμμένος, συνεχίζει τον ανταρτοπόλεμο με τον Νίκο Κοτζιά και τις αποκαλύψεις για τον παρασκήνιο της διαπραγμάτευσης, ενισχύοντας τις υποψίες του κόσμου για την επιρροή του διεθνούς παράγοντα στην σύναψης της συμφωνίας, ενώ η ροή των συγχαρητηρίων των ξένων ηγετών προς τον Αλέξη Τσίπρα, όπως προχθές η επιστολή του Ντόναλντ Τραμπ, μάλλον δεν ανατρέπει την εικόνα.
ΠΗΓΗ iefymerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου