ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Επίθεση Λαφαζάνη σε Τσίπρα : Αν αυτός είναι αριστερός, εγώ είμαι αστροναύτης

Δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ. «Αν ο Τσίπρας είναι αριστερός, εγώ είμαι αστροναύτης» είπε.
«Κανένα μνημόνιο δεν έχει τελειώσει, είναι εδώ και είναι σκληρό. Μετέτρεψαν την Ελλάδα σε αποικία χρέους, είναι μη βιώσιμο, δεν μπορεί να το αποπληρώσει η χώρα και συνεχώς θα αναλαμβάνει δεσμεύσεις και εποπτείες έως το 2060» ισχυρίστηκε ο κ. Λαφαζάνης.
Χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα εναντίον του πρωθυπουργού όταν αναφέρθηκε στις διώξεις που του έχουν ασκηθεί. «Υφιστάμεθα διώξεις, έχω πέντε δικογραφίες, γιατί κάθε εβδομάδα κάνουμε αγώνα να αναστέλλουμε σειρά από πλειστηριασμούς. Με είχαν καλέσει εκ νέου να απολογηθώ, αλλά δεν ανέβηκα στο παρακράτος που έχουν στήσει εκεί στην Ασφάλεια. Στο χειρότερο εφιάλτη μου δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι ο Τσίπρας θα έφτανε στο σημείο να μας κλείσει φυλακή. Δεν ντρέπονται που είναι ακόμα στην κυβέρνηση; Έχουν κατακρεουργήσει τη Δημοκρατία».
Ερωτώμενος αν θα συνεργαστεί με το κόμμα του κ.Βαρουφάκη απάντησε ότι έχουν σημαντικές διαφορές. «Θέλουμε συνεργασίες, θέλουμε ένα ευρύ μέτωπο, όλων των αριστερών, των ριζοσπαστικών, των πατριωτικών, των αντιμνημονιακών, των προοδευτικών δυνάμεων. Από το ΚΚΕ μέχρι την Πλεύση. Το Μέρα 25 αρνείται κάθε συνεργασία με μένα και την Κωνσταντοπούλου, έχει άλλη γραμμή πλεύσης. Παρακολουθεί τη γερμανική ευρωζώνη και τη γερμανική Ευρώπη, πιστεύει ότι έτσι μπορεί να αλλάξει τη χώρα μας. Ζήσε Μάη μου δηλαδή…» τόνισε, και πρόσθεσε: «Θα συνεργαστούμε με το Σχέδιο Β του Αλέκου Αλαβάνου, με το κίνημα των Πειρατών και είμαστε σε καλό δρόμο με τη Χριστιανική Δημοκρατία και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις. Οι δυσκολίες είναι με το ΚΚΕ, και έχουμε ηχηρή άρνηση από ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αναμένουμε θετική ανταπόκριση από την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ιδεολογικές διαφορές έχουμε πολλές, αλλά αυτό που χρειάζεται τώρα είναι ένα ενιαίο μέτωπο για να αντιμετωπίσουμε τη φρικτή σκοτεινή κατάσταση για τη χώρα. Είναι τόσο σκληρή και δύσκολη η κατάσταση, που χρειάζεται ένα νέο σύγχρονο ΕΑΜ για να θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου