ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ για σχέδιο εξοπλισμού της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα

Νέες καταγγελίες κατά των ΗΠΑ διατύπωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ που υποστήριξε ότι η Ουάσινγκτον συζητά να εξοπλίσει την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα, ενώ στέλνει όπλα και ειδικές δυνάμεις στα σύνορα.
Οι καταγγελίες διατυπώνονται μία ημέρα πριν την ανθρωπιστική βοήθεια που σκοπεύουν να στείλουν οι ΗΠΑ στη Βενεζουέλα.
Η Μόσχα κάνει λόγο για προβοκάτσια
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα έκανε λόγο για «ευρείας κλίμακας προβοκάτσια» με την αυτοκινητοπομπή, που «μπορεί να προκαλέσει συγκρούσεις και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανατροπή του νυν προέδρου Νικολάς Μαδούρο».

« Η εξέλιξη των γεγονότων στην Βενεζουέλα έχει φθάσει σε κρίσιμο σημείο, κάτι που όλοι αντιλαμβάνονται. Για τις 23 Φεβρουαρίου έχει προγραμματισθεί μια ευρείας κλίμακας προβοκάτσια, που συνίσταται στο ότι μια λεγόμενη αυτοκινητοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας, θα περάσει τα σύνορα με την υποκίνηση και καθοδήγηση της Ουάσιγκτον, ενώ η διέλευσή της εγκυμονεί συγκρούσεις μεταξύ των υποστηρικτών και των αντιπάλων της σημερινής κυβέρνησης και αποτελεί μια βολική πρόφαση για στρατιωτικές ενέργειες που έχουν σκοπό να απομακρύνουν από την εξουσία τον σημερινό νόμιμο πρόεδρο της χώρας», δήλωσε η Ζαχάροβα
Παράλληλα, η Ζαχάροβα κατήγγειλε ότι οι ΗΠΑ μεταφέρουν ειδικές δυνάμεις και οπλισμό στα σύνορα της Βενεζουέλας. «Παρατηρείται μεταφορά αμερικανικών ειδικών δυνάμεων και οπλισμού κοντά στα σύνορα της Βενεζουέλας», δήλωσε η Ζαχάροβα, η οποία επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ μελετούν την αγορά οπλισμού από χώρα της ανατολικής Ευρώπης για να τον στείλουν στην αντιπολίτευση της Βενεζουέλας
«Υπάρχουν πληροφορίες, που λένε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους στο ΝΑΤΟ εξετάζουν το ζήτημα να αγοράσουν από χώρα της ανατολικής Ευρώπης μια μεγάλη ποσότητα όπλων και πολεμοφοδίων για να τα στείλουν στην συνέχεια στην δυνάμεις της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας», δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Κάνει λόγο για αδιαφανή ιστορία με ουκρανικό ίχνος
Η Ζαχάροβα προσέθεσε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους προτίθενται να στείλουν τα όπλα στην Βενεζουέλα τμηματικά στις αρχές Μαρτίου «μέσω γειτονικού της κράτους με μεταγωγικά αεροσκάφη διεθνούς μεταφορικής εταιρείας».
«Σ’αυτή την εντελώς αδιαφανή ιστορία υπάρχει και ουκρανικό ίχνος. Ιδιαίτερα, όπως αντιλαμβανόμαστε, θα ενεργοποιηθεί η κρατική εταιρεία ‘Αντόνοφ’» δήλωσε η Ζαχάροβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου