ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Οργή Σέρβου υπουργού Άμυνας κατά ΗΠΑ για Βενεζουέλα: «Δεν είμαστε αποικία»!

Τα “πυρά” του εναντίον πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Βελιγράδι, του Κάιλ Σκοτ, έστρεψε ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν, διότι ο διπλωμάτης έκρινε πως η σερβική κυβέρνηση βρίσκεται στη λάθος «πλευρά της ιστορίας» εξαιτίας της άρνησής της να αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, τον Χουάν Γκουαϊδό, ως τον νόμιμο, μεταβατικό πρόεδρο της λατινοαμερικάνικης χώρας.
Ο Σκοτ επέκρινε τη στάση της χώρας σε αυτό το διπλωματικό ζήτημα γράφοντας στο Twitter πως «η Σερβία βρίσκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας».
«Η Σερβία δεν είναι αποικία», του απάντησε αγανακτισμένος ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον σερβικό Τύπο, υπενθυμίζοντας τους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε το NATO στη χώρα του το 1999 για να τερματιστεί η σύρραξη στο Κόσοβο.
«Αφού βομβαρδίσατε τη Σερβία, χάσατε κάθε ηθικό δικαίωμα να μιλάτε περί δικαίου και περί δικαιοσύνης», υποστήριξε ο Βούλιν αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Αμερικανού διπλωμάτη.
Η Σερβία εξάλλου διαμαρτύρεται για τη διεθνή αναγνώριση του Κοσόβου, άλλοτε σερβικής επαρχίας, που ανακήρυξε την ανεξαρτησία του το 2008.
Μέχρι σήμερα, το Κόσοβο έχει αναγνωριστεί από περίπου εκατό κυβερνήσεις, ανάμεσά τους αυτή των ΗΠΑ αλλά και των περισσότερων δυτικών κρατών. Όχι πάντως από εκείνες στη Μόσχα, στο Πεκίνο, ή ακόμη στη Μαδρίτη.
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας συγκαταλέγεται επίσης σε εκείνες που δεν έχουν αναγνωρίσει το Κόσοβο ως σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου