ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Χουντής:«Η κυβέρνηση να σταματήσει τώρα την πολιτική δίωξη Π.Λαφαζάνη και αγωνιστών»

Ο Ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής, έξω από την ΓΑΔΑ, με αφορμή την πολιτική δίωξη του γραμματέα της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος κλήθηκε για 5η φορά σε απολογία για την πολιτική και κινηματική του δράση, δήλωσε:
«Είναι πρωτοφανές να καλείται για πολλοστή φορά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας, να δώσει εξηγήσεις στο Αστυνομικό τμήμα, με αφορμή την πολιτική και κινηματική του δράση, ως εάν η πολιτική και κινηματική του δράση να απειλεί το δημοκρατικό πολίτευμα.
Παρόμοιες διώξεις επιχειρούνται και για άλλους αγωνιστές/ριες του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Επιχειρείται, να ποινικοποιηθεί η πολιτική δράση, να εκφοβίσουν τους πολίτες, με στόχο να περιορίσουν τη δημοκρατία και τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στην Ελλάδα. 

Καλώ την Ελληνική Κυβέρνηση, το κυβερνητικό κόμμα, να σταματήσουν τώρα τέτοιες αντιδημοκρατικές διαδικασίες, συκοφάντησης και πολιτικών διώξεων απέναντι στη Λαϊκή Ενότητα και τους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Καλώ τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν στην εκφοβιστική αυτή πρακτική που επιδιώκει να νοθεύσει την προεκλογική πολιτική δημοκρατική αντιπαράθεση.
Απευθύνομαι στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ενεργήσει για την προάσπιση της δημοκρατίας, της πολιτικής δράσης των κομμάτων και των Ελλήνων πολιτών που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου