ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Ψήφισμα- απαίτηση των συνταξιούχων της ΑΓΣΣΕ


                                                                                                                            Αθήνα 13/11/2018

                                            

Μετά την από 15/10/2017 εξώδικη διαμαρτυρία μας, επανερχόμαστε για μια ακόμη φορά στην απαίτησή μας για την ικανοποίηση και λύση των δίκαιων αιτημάτων μας και για τα οποία, όχι μόνο δε λάβαμε μέχρι σήμερα καμία απάντηση, αλλά απεναντίας νιώθουμε ότι εμπαιζόμαστε και προσβαλλόμαστε με αντιφατικές και υποτιμητικές Κυβερνητικές δηλώσεις. 

Το πρώτο και κυρίαρχο θέμα και απαίτησή μας είναι η πλήρης και άμεση εφαρμογή των αποφάσεων 2287/2015 – 2290/2015 του Συμβουλίου της Επικρατείας οι οποίες έκριναν παράνομες και αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων (κύριων και επικουρικών), καθώς και των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και αδείας από 1/1/2013 και εντεύθεν.

Ζητάμε να επιστραφούν σε όλους τους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ οι παράνομες μνημονιακές περικοπές των νόμων 4051/2012 & 4093/2012 χωρίς αγωγές , αιτήσεις και πρόσθετη ταλαιπωρία των συνταξιούχων, όπως γίνεται για τις ανάλογες κοινωνικές ομάδες, για παράδειγμα δικαστικοί, ένστολοι και διευθυντές του ΕΣΥ.

Επίσης, σοβαρό και τεράστιο πρόβλημα για την επιβίωση των συνταξιούχων – μελών μας δημιουργεί η εφαρμογή του Ν.4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου) και ο οποίος με τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις επανυπολογισμού των συντάξεων,  με την περικοπή – κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος, την μετατροπή σε σχεδόν προνοιακές τις συντάξεις χηρείας ή την πλήρη κατάργησή τους σε αρκετές ηλικιακές κατηγορίες, την κατάργηση του ΕΚΑΣ οδηγούν σε νέα δραματική μείωση στο εισόδημα των συνταξιούχων κατά 2 έως 3 συντάξεις ετησίως.  

Ανάλογη και εξίσου σοβαρή είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε ως συνταξιούχοι και στον κλάδο υγείας, τόσο στη νοσοκομειακή περίθαλψη όσο και στην φαρμακευτική και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, όπου η θεσμοθέτηση του οικογενειακού γιατρού είναι στα χαρτιά και στον αέρα και καθιστά σχεδόν αδύνατη την εξυπηρέτηση των συναδέλφων μελών μας , αρκετοί των οποίων είναι υπερήλικες και ασθενείς.

Για τους ανωτέρω λόγους σας ζητάμε να παρέμβετε άμεσα και να δώσετε ικανοποιητικές λύσεις όπως απαιτούν οι αποφάσεις του Σ.τ.Ε. το περί δικαίου κοινό αίσθημα, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ο σεβασμός προς τους απόμαχους, αλλά ενεργούς πολίτες –συνταξιούχους.

Τα αιτήματά μας είναι όχι μόνο δίκαια αλλά και κοινωνικά αναγκαία και πρέπει άμεσα να ικανοποιηθούν.



                                            ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Α.Γ.Σ.Σ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου