ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Δήμαρχε δώστα όλα! Λεφτά υπάρχουν στη Λαμία!!







5.000 ευρώ την ημέρα για ένα μήνα θα ξοδεύουμε τα Χριστούγεννα



Οι εκλογές έχουν και τα καλά τους. Όπως επίσης και ο διπλασιασμός των διαθεσίμων του ταμείου του Δήμου.



Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι ζούμε στο ρυθμό των δημοτικών εκλογών στο κλίμα «δώστα όλα» και «πάρτε κόσμε» και απευθείας αναθέσεις των 24.800 ευρώ. Είναι πάγια τακτική και πρακτική των απερχόμενων δημοτικών αρχών να παίζουν (κυριολεκτικά) το χαρτί τους στην τελευταία περίοδο πριν τις εκλογές.



Πέφτει ασφαλτοτάπητας σε όλους τους δρόμους και τα στενά, μπαίνουν και μέσα στις αυλές αν το ζητήσει ο ψηφοφόρος, κατασκευάζονται γήπεδα 5χ5, ανθίζει χειμωνιάτικα η πόλη - ενώ τέσσερα χρόνια οι μέλισσες βούιζαν μόνο στις νεραντζιές την άνοιξη - όλες οι εκδηλώσεις χρηματοδοτούνται, ακόμα κι αν πρόκειται  για ιδιωτικές εκδηλώσεις σε μπαράκια, παρουσιάσεις βιβλίων, μαύρες Παρασκευές και άσπρες νύχτες με καλλιτέχνες περιωπής. 
                                                  



Λέγαμε κι εμείς πως, αφού διπλασιάστηκαν τα διαθέσιμα που είναι χρήματα όλων των δημοτών, θα αξιοποιηθούν δεόντως σε πάγιες ανάγκες και απαραίτητα έργα παραγωγικά και όχι σε απευθείας αναθέσεις της μιας νύχτας και των λίγων ημερών.



Περιμέναμε μετά από τέσσερα χρόνια διοίκησης του Δήμου, και αφού η δημοτική αρχή διαμόρφωσε πια ένα σχέδιο «που στόχο έχει την ανάδειξη του δήμου μας και της πόλης μας ως πρωταγωνιστή στην Ελληνική περιφέρεια και όχι μόνο» όπως έλεγε πρόσφατα στη συνέντευξή του ο δήμαρχος, να υλοποιεί έργα ενταγμένα στο σχέδιο.



Και όχι βέβαια παρεμβάσεις και έργα μεγάλης έκτασης και τεράστιου κόστους και βάθους δεκαετίας, όπως υποσχέθηκε καταθέτοντας το σχέδιο για τη «Λαμία του αύριο» για χρηματοδότηση στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας.



Τίποτα από όλα αυτά και τίποτα από όσα η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών επισημαίνει αυτά τα χρόνια.



Φαίνεται όμως πως ο προεκλογικός πυρετός και η ‘’ανάγκη’’ για επανεκλογή των δημοτικών μας αρχόντων τους οδηγούν να σπαταλούν όσα μαζεύτηκαν τα προηγούμενα 4 χρόνια.



Χαρακτηριστικό παράδειγμα τεράστιας, ανούσιας για μας, σπατάλης είναι ο προϋπολογισμός των εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα στη Λαμία. Θα ξοδευτούν φέτος το 2018 150.000 ευρώ, όσα αθροιστικά δαπανήθηκαν και τα τέσσερα τελευταία χρόνια της δημαρχίας Σταυρογιάννη στις αντίστοιχες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.



Δείτε (στοιχεία από το diavgeia στον Ετήσιο Απολογισμό 2014-2017, με κωδικό ΚΑ 15.6474.0004) τις δαπάνες για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Φέτος πολλαπλασιάστηκαν σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές:

2014       30.000€


2016       40.000€


2018       150.000€ (130.000+20.000)



Δήμαρχε, δώστα όλα! Λεφτά υπάρχουν!





Λαμία, 29.11.2018



Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου