ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

8 μέτρα που θα φτωχύνουν όλους, και τους φτωχότερους!


του Γ. Παπαδόπουλου - Τετράδη

Όποιος από τα αδύναμα λαϊκά στρώματα των κ Τσίπρα και Τσακαλώτου πάρει χαρτί και μολύβι και υπολογίσει τι θα εισέπραττε και τι θα πλήρωνε στα τέλη Φεβρουαρίου του 2019 και τι θα εισπράξει και τι θα πληρώσει, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, θα πέσει από τα σύννεφα. Γιατί θα πληρώσει περισσότερα! Και από το 2020, ακόμα περισσότερα!

Έχουμε και λέμε:

1. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώσουν μεγαλύτερο φόρο από 1/1/2019 γιατί αντί για 26% που πρόβλεπε ρητά ο νόμος του 2013, θα φορολογηθούν με 28% με τη σημερινή αλλαγή των κυρίων Τσακαλώτου και Τσίπρα.

2. Όλοι ανεξαιρέτως οι ιδιοκτήτες σπιτιών θα πληρώσουν μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ, γιατί από τον Ιανουάριο έρχεται η νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών, όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση στην τρόικα. Η μεσοσταθμική μείωση κατά 10%, που ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό μόνο για μικρές περιουσίες (σε αντίθεση με την οριζόντια 30%, που ήταν υπεσχημένη) θα εξαϋλωθεί.

3. Οι δαπάνες για γεύματα των παιδιών στις αδύναμες οικονομικά οικογένειες θα αυξηθούν με την άνοδο του πληθωρισμού και της αξίας των τροφίμων. Γιατί, για να μοιράσει μια φορά επίδομα ελεημοσύνης η κυβέρνηση τα Χριστούγεννα, κόβει τα 190 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων, που είχε προγραμματίσει!

4. Όσοι πληρώνουν νοίκι από τα αδύνατα λαϊκά στρώματα θα επιβαρυνθούν επιπλέον γιατί κόβονται τα 600 εκ. της επιδότησης ενοικίου, που ήταν υπεσχημένα. Το στεγαστικό επίδομα που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός θα πληρωθεί μια φορά και είναι πολύ μικρό για να αντισταθμίσει τις απώλειες από την επιδότηση ενοικίου που είναι διαρκής.


5. Οι ασφαλισμένοι θα χάσουν 240 εκ. ευρώ από την επιδότηση της συμμετοχής τους για τα φάρμακά τους που συνταγογραφούνται. Επιδότηση, που είχε προϋπολογίσει η κυβέρνηση και την αναιρεί.

6. Οι άνεργοι θα χάσουν πληρωμές για προγράμματα ύψους 260 εκ. του ΟΑΕΔ, που δεν θα πραγματοποιηθούν, στο πλαίσιο του μοιράσματος της χριστουγεννιάτικης ψηφοθηρικής ελεημοσύνης.

7. Άνεργοι και χαμηλά αμειβόμενοι θα χάσουν ευκαιρίες για πρόσθετες θέσεις εργασίας, αφού 100 εκ. ευρώ για επενδύσεις στην ενέργεια, 100 εκ. ευρώ για επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα και άλλα 100 εκ. ευρώ που αφορούσαν στον αναπτυξιακό νόμο δεν θα δοθούν, αφού θυσιάζονται για να δοθεί η ψηφοθηρική ελεημοσύνη.

Προσέξτε: Αυτά τα 300 εκ. ευρώ θα έφερναν νέες θέσεις εργασίας, επομένως νέα εισοδήματα για αρκετό ή πολύ χρόνο στις τσέπες πολιτών. Ενώ η ελεημοσύνη- πυροτέχνημα θα δοθεί εφ άπαξ και θα είναι και ψίχουλα!

8. Νέες θέσεις εργασίας σε νηπιαγωγούς και σχολικούς συμβούλους και διοικητικούς, αλλά και ανάσα σε οικογένειες των αδύναμων λαϊκών στρωμάτων δεν θα δοθεί, καθώς ματαιώνεται η δημιουργία νέων μονάδων προσχολικής αγωγής, κοινώς προνηπίων (κόστους 140 εκ. ευρώ). Όπου κυρίως οι εργαζόμενοι γονείς μπορούσαν να έχουν ασφαλώς τα παιδιά τους.

Στα παραπάνω δεν προσθέτουμε τα 2 δις αυξημένους φόρους, που παραδέχεται το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών, ούτε την ανεξέλεγκτη αύξηση στις τιμές των αγαθών, τα περισσότερα από τα οποία είναι τρόφιμα και εισάγονται!

Το πιο ευτελές είναι ότι ο πρωθυπουργός εκβίασε χτες ανοιχτά τους Έλληνες ότι αν δεν τον ψηφίσουν δεν πρόκειται να δουν μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2020! Μια μείωση που μπορεί να την νομοθετήσει ο ίδιος από τώρα!

Έχουμε δει όλους τους πρωθυπουργούς να τάζουν για να ψηφιστούν. Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε πρωθυπουργό να εκβιάζει ευθέως, παίζοντας με την οικονομική δυσπραγία ενός λαού, για να ψηφιστεί.

Ξέραμε ότι ο κ Τσίπρας είναι αδίστακτος. Αλλά, δεν ξέραμε ότι είναι και σαδιστής

ΠΗΓΗ .Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου