ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

"Χαλαρή, αποκεντρωμένη, σφικτή», η τουρκο-διζωνική οδηγεί κατευθείαν στην τουρκοποίηση

του Σάββα Ιακωβίδη
Η κατοχική Τουρκία δεν αποδέχεται ούτε διχοτόμηση ούτε δύο κράτη ούτε συνομοσπονδία. Από το 1956 έχει σχεδιάσει να καταπιεί ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Κύπρο. Ποιος Έλληνας της Κύπρου εμπιστεύεται είτε τους κυβερνώντες είτε τους εν συγχύσει διατελούντες αντιπολιτευόμενους να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν μακράς πνοής στρατηγική για να εξουδετερώσουν τον εφιάλτη της τουρκοποίησής μας;  
Το Κυπριακό κατήντησε ένα κακόγουστο θέατρο με ψευταράδες, ανεπαρκείς και επικίνδυνους ερασιτέχνες πολιτικούς ηθοποιούς, οι οποίοι, με πολιτικές απατεωνιές και εκβιασμούς,  προειδοποιούν με δήθεν τυφώνες και τσουνάμια που θα μας καταπνίξουν. Είχαν προηγηθεί οι γνωστοί τυμπανιστές και εκβιαστές με τη Μικρασιατική Καταστροφή και τους ξένους, που μας απειλούσαν με τόνους κεραμίδια στο κεφάλι μας, αν δεν αποδεχόμασταν το τερατούργημα Ανάν.
Οι ίδιοι κάκιστοι ψευτοηθοποιοί και οι αίφνης ανησυχούντες ντελάληδες μιας ανερμάτιστης και ολέθριας πολιτικής, καταφεύγουν ξανά σε αδίστακτη παραπλάνηση και εξαπάτηση όσων αφελών ακόμα τους λαμβάνουν υπόψη. Έτσι, μοίρασαν ρόλους. Ο δήθεν καλός και… απορριπτικός (!!) Αναστασιάδης δήλωσε: «Κουράστηκα τις τελευταίες μέρες να ακούω εκτιμήσεις, να ακούω για "τσουνάμια", να ακούω πολλά».
Από την άλλη, ο τάχα κακός Αβέρωφ, ο οποίος σε μιαν απίστευτα εξοργιστικά θεατρινίστικη εμφάνιση στο κρατικό ΡΙΚ, καταξέσχισε τα ιμάτιά του από την δήθεν απελπισία του και διαβεβαίωσε ότι δεν θα κάτσει να βλέπει τις εξελίξεις να έρχονται και να μην κάνει τίποτε. Και έκανε! Επιχείρησε ξεδιάντροπα να εκβιάσει τους πολίτες υποβάλλοντας, με εκείνο το ανεκδιήγητο ύφος του, ότι έρχονται εξελίξεις-τσουνάμι και ότι μόνο με τη διζωνική ομοσπονδία θα αποφύγουμε την τουρκοποίηση. Αφού Αναστασιάδης-Αβέρωφ έπαιξαν τους ρόλους που ξέρουν καλά από το 2004, την περ. Κυριακή ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε γλαφυρά στην «Καθημερινή»: «Όταν ζεις σε ένα σπίτι, αν θέλεις πράγματι μία κοινή οροφή, που σε αυτήν την περίπτωση είναι η ομοσπονδία - αν τη φορτώσεις πολύ θα πέσει και θα σε πλακώσει. Θέλουμε να είναι τόσο ισχυρή, ώστε να αντέχει στις βροχές και στα χιόνια, αλλά όχι τόσο βαριά που να μην τη σηκώνει το κτήριο».
Την επομένη, Δευτέρα, ο Ν. Αναστασιάδης, ενώπιον των πολιτικών αρχηγών, έθεσε προς «προβληματισμό» την ιδέα της χαλαρής ομοσπονδίας, με το σκεπτικό η ε/κ πλευρά να αποφύγει τα βέτο της τ/κ πλευράς που ο Πρόεδρος τής παραχώρησε. Όπως ήταν αναμενόμενο, προκλήθηκε σύγχυση στα κόμματα, στους πολιτικούς και, φυσικά, στους πολίτες. Όμως δεν είναι αυτή η ουσία αυτής της νέας ιλαροτραγωδίας. Είναι αλλού και δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής των σκεπτόμενων πολιτών.
Η πρόταση Αναστασιάδη για «χαλαρή ομοσπονδία», αφού η μέχρι σήμερα διαδικασία των συνομιλιών οδήγησε σε αδιέξοδο, πρώτον, επιβεβαιώνει με τον πλέον δραματικό τρόπο τη  βροντώδη αποτυχία και την κατάρρευση τής μέχρι σήμερα ακολουθούμενης πολιτικής της ελληνικής πλευράς, η  οποία εστιάστηκε εδώ και 44 χρόνια στη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, τουρκικής έμπνευσης, αγγλικής επίνευσης και ελληνικής κατάποσης. Δεύτερον, μετά από έξι χρόνια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Ν. Αναστασιάδης φαίνεται να αντιλήφθηκε ότι η εμμονή στην τουρκοδιζωνική δεν οδηγεί σε ένα «κανονικό κράτος», δηλ. ευρωπαϊκών και δημοκρατικών προδιαγραφών, όπως το ευαγγελίζεται, αλλά στην τουρκοποίηση της Κύπρου.
Τρίτον, κατέρρευσε και η εμμονή Αναστασιάδη και ΔΗΣΑΚΕΛ ότι δεν χρειαζόμαστε σχέδιο Β’ επειδή έχουμε, δήθεν, σχέδιο Α΄, που είναι η αναζήτηση λύσης. Τέταρτον, καθίσταται πλέον οδυνηρή και επείγουσα αναγκαιότητα και προτεραιότητα, η χάραξη μίας νέας πολιτικής στοχοθεσίας και στρατηγικής. Αντί ο Πρόεδρος, τα κόμματα και οι πολιτικοί αρχηγοί να αναλίσκονται σε θλιβερές αντιπαραθέσεις, ας απαντήσουν στα εξής ερωτήματα: Γιατί το Κυπριακό δεν επαναφέρεται στις σωστές του διαστάσεις, δηλ. ως  πρόβλημα τουρκικής εισβολής, κατοχής, εποικισμού και εθνοκάθαρσης; Δεν αντιλαμβάνονται ότι η διζωνική οδηγεί με απόλυτη σιγουριά στην τουρκοποίηση των Ελλήνων και της νήσου; Ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν και να ανακόψουν αυτόν τον εφιάλτη; Δεν έχουν ιδέα!
Πώς ταυτίζεται η τουρκοδιζωνική, την οποία προάγουν Αναστασιάδης και ΔΗΣΑΚΕΛ [και το ΔΗΚΟ αλλά με… σωστό (!) περιεχόμενο!] με το κοινοτικό κεκτημένο, το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο, για το οποίο μόλις την περ. Τετάρτη ο Ν. Αναστασιάδης μίλησε στην Ελούντα; Είτε χαλαρή είτε αποκεντρωμένη (!) είτε σφικτή, η ομοσπονδία την οποία προτείνει ο Πρόεδρος δεν οδηγεί στη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην αναγνώριση και νομιμοποίηση του κατοχικού μορφώματος και στη δημιουργία δύο κρατών, τα οποία θα είναι το προστάδιο της κατάποσης της Κύπρου από την Τουρκία; Γιατί ο Ν. Αναστασιάδης εγκατάλειψε τη διαχρονική θέση της ελληνικής πλευράς για ισχυρή κεντρική κυβέρνηση;
Κοντός ψαλμός: Ναι, όντως, βρισκόμαστε ενώπιον ενός τσουνάμι ανεπαρκών, ανεύθυνων και επικίνδυνων ηγετών, οι οποίοι ξανά προσχωρούν στις τουρκικές θέσεις και αποδέχονται αλλαγή της διαδικασίας των ήδη αδιέξοδων συνομιλιών. Να το ξαναπούμε: Η κατοχική Τουρκία δεν αποδέχεται ούτε διχοτόμηση ούτε δύο κράτη ούτε συνομοσπονδία. Από το 1956 έχει σχεδιάσει να καταπιεί ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Κύπρο. Ποιος Έλληνας της Κύπρου εμπιστεύεται είτε τους κυβερνώντες είτε τους εν συγχύσει διατελούντες αντιπολιτευόμενους να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν μακράς πνοής στρατηγική για να εξουδετερώσουν τον εφιάλτη της τουρκοποίησής μας;  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου