ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Τα μαύρα χάλια του ΓΓ του ΟΗΕ

Του Γιάννου Χαραλαμπίδη 
 
Ιδού, λοιπόν, τα κατορθώματα του ΓΓ του ΟΗΕ από τον οποίο αναμένουμε να διευκολύνει τη λύση του Κυπριακού για να εξελιχθεί η Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα κράτος που θα στηρίζεται σε διεθνείς αρχές και αξίες και όχι σε αυτές που επιβάλλει η τουρκική πολεμική μηχανή. Γράφει στην έκθεσή του ο κ. Γκουτέρες και τα εξής: «Οι νέοι γύροι διερευνητικών γεωτρήσεων που έχουν προγραμματιστεί για το τελευταίο τρίμηνο του 2018 θα μπορούσαν ωστόσο να οδηγήσουν σε νέες εντάσεις και να περιπλέξουν σημαντικά τις προοπτικές για διάλογο μεταξύ των μερών». 
 
Αυτές τις θέσεις θα μπορούσε να τις γράψει ένας Τούρκος ή ένας Βρετανός διπλωμάτης. ΄Οχι, όμως, ο ΓΓ του ΟΗΕ, ο οποίος είναι θεματοφύλακας του Διεθνούς Δικαίου και δη της Θάλασσας. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος - μέλος του ΟΗΕ υπό κατοχή. Υπό τουρκική κατοχή. Και Άγκυρα όχι μόνο παραβιάζει τις αρχές της Χάρτας του ΟΗΕ, ειδικώς αυτές που καταγράφονται στα πρώτα άρθρα της, αλλά, ταυτοχρόνως, απειλεί καθημερινά με το στόλο της για  νέα εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ δια του «Πορθητή». Με το τρυπάνι της, δηλαδή. 
 
Αντί, λοιπόν, να μαζέψει την Τουρκία, ο ΓΓ του ΟΗΕ και οι Σύμβουλοι του ή κάποιοι από τους εργοδότες του στο Σ. Ασφαλείας, όπως πχ η Βρετανία, γράφουν για λογαριασμό του, εκθέσεις επί του Κυπριακού, που τον εκθέτουν ως θεσμό. Φιλότιμα δε, χωρίς όμως να πείθει καν τον εαυτό του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, έσπευσε να καλύψει το ΓΓ του ΟΗΕ, λέγοντας περίπου ότι δεν εννοεί τις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά της Τουρκίας. Και αν είναι έτσι τα πράγματα και δεν είναι αλλιώς, τι εμποδίζει τον κ. Γκουτέρες  να πει την αλήθεια, στην ουσία να ασκήσει, χωρίς πλημμέλεια τα καθήκοντά του; Εμείς, οι Τούρκοι, οι Αμερικανοί, οι Ρώσοι, οι Κινέζοι ή οι Βρετανοί;  
 
Ας μην κοροϊδευόμαστε. Δεν είναι μόνο την Τουρκία, που εννοούσε, αλλά και εμάς. Απλώς, άφησε την Κυβέρνηση εκτεθειμένη. Ποιος; Ο ΓΓ του ΟΗΕ από τον οποίο η Κυβέρνηση αναμένει κάποιας μορφή στήριξη ως προς την τουρκική επιθετικότητα και αδιαλλαξία. Στην πραγματικότητα, ούτε καν ουδέτερη στάση δεν μπορεί, πλέον, να τηρήσει. Σπάζει άλλος ένας μύθος μαζί με την ομοσπονδία. Αυτός του ΓΓ του ΟΗΕ, ο οποίος  λέει είναι ανοικτός σε νέες ιδές. Ωραία, λοιπόν, ας  ανοίξει τη Χάρτα του ΟΗΕ και θα βρει πολλές ιδέες. Και εν συνεχεία ας  αναλάβει αν μπορεί και αν θέλει στις δικές του ευθύνες. Εάν δεν δύναται ο ίδιος ας το πράξει η Κυπριακή Δημοκρατία. Αλλιώς, ας συνεχίσει και η Κυβέρνηση, καθώς  και η ομοσπονδιακή αντιπολίτευση να πιστεύουν σε ουτοπίες. Θέλει λέει, εννοούμε ο ΓΓ του ΟΗΕ, νέες ιδέες.
 
Ας θέσουμε, λοιπόν, το θέμα ως εισβολής κατοχής και ας κινηθούμε ταχέως προς την νέα αποτρεπτική στρατηγική εγκαταλείποντας τους εξευμενισμούς και τις ψευδαισθήσεις, που μας οδηγούν σε αδιέξοδα και περιπέτειες. Οι ομοσπονδιακοί κυβερνούν αυτό τον τόπο από το 1974 ως σήμερα και απέτυχαν. Και επιμένουν σπρώχνουν την Κύπρο προς τη διχοτόμηση και την τουρκοποίηση. Και μετά ζητούν εκ του πονηρού, μαζί με ΓΓ του ΟΗΕ  νέες ιδέες. Εμείς πολλάκις αναλύσαμε τις νέες ιδέες, χωρίς να αναφερόμαστε ούτε σε καλές ούτε σε χαλαρές ούτε σε άλλες ομοσπονδίες. Υπάρχει η Κυπριακή Δημοκρατία. Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει λόγος για επανάληψή τους. ΄Οποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ανατρέξει σε αναλύσεις στη «Σημερινή» και στο  «Sigmalive» ή σε βιβλία του  γράφοντος και άλλων που εξηγούν περί αποτρεπτικής στρατηγικής, συμμαχιών, επίκλησης των αρχών της ΕΕ για να διατηρηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία στη ζωή και για να γίνει εκμετάλλευση του φυσικού αερίου με ασφάλεια.  Άλλωστε, εάν τα λέμε, πλέον, για να κολλήσει κάτι στην πολιτική ηγεσία, αφού κάτι τέτοιο μάς  φαίνεται δώρο άδωρο. Είναι ως να ρίχνουμε αβγά στον τοίχο!  
 
Εμπρός, λοιπόν, ας προχωρήσει η ομοσπονδιακή παράταξη να βρει λύση. Πού, όμως, να τα καταφέρει. Αφού μεταξύ τους δεν τα βρίσκουν. Τελούν σε κατάσταση  εμφύλιου πολέμου ως αποτέλεσμα της αποτυχίας τους, η οποία αποτυπώνεται στα μαύρα χάλια του ΓΓ του του ΟΗΕ. Ακούτε κ. Σπέχαρτ...    
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου