ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Επανέρχεται η ΛΑΕ στο Υπερταμείο

του Απόστολου Λυκεσά 
Συνέχεια στο θέμα της ένταξης αρχαιολογικών χώρων στη λίστα ακινήτων που περνούν στο υπερταμείο δίνει η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης, η οποία «αποκαλύπτει ότι δύο εταιρείες, θυγατρικές της Εθνικής Τράπεζας, μετά από επιλογή από το υπερταμείο και με αμοιβή 60.000 ευρώ» ήταν αυτές που συνέταξαν τη λίστα με τα 10.119 ακίνητα!». 

Η ΛΑ.Ε. Θεσσαλονίκης επικαλείται την τριμηνιαία έκθεση του υπερταμείου που δημοσιεύτηκε στις 28/9/2018 με θέμα «Εκθεση δευτέρου τριμήνου (1/4/2018-30/6/2018) επί των πεπραγμένων και εταιρικών οικονομικών καταστάσεων», στην οποία δημοσιεύεται η «πρόσκληση υποβολής προσφορών για επιλογή συμβούλων που θα παρέχουν σε αυτήν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για την προεπιλογή ακινήτων του Δημοσίου για τη μεταβίβασή τους στην ΕΤΑΔ». 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι φανερό «από τα ζητούμενα στην πρόσκληση ενδιαφέροντος ότι τα ακίνητα θα πρέπει να έχουν εμπορικότητα και, αν όχι, να μπορούν να αποκτήσουν, ώστε να αξιοποιηθούν (διάβαζε ξεπουληθούν), κι ότι ζητήθηκε να γίνει και προεπιλογή, άρα μπορούσαν να διαχωριστούν, τουλάχιστον όσα αφορούσαν καταφανώς αρχαιολογικούς χώρους, όπως π.χ. ο Λευκός Πύργος και η Ροτόντα». 
Ο σύμβουλος στον οποίο κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός, είναι τελικά «οι εταιρείες, θυγατρικές της Εθνικής Τράπεζας, PLANET S.A. και NBG PROPERTY SERVICES S.A., και μάλιστα η PLANET S.A. ανέφερε σε ανακοίνωσή της στις 2/5/2018 ότι ανέλαβε αυτό το έργο». Η ΛΑ.Ε. καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήματα, μεταξύ των οποίων «α) Αφού ανατέθηκε σε ιδιώτες η επεξεργασία της λίστας, γιατί δεν τους δόθηκε η εντολή να μη συμπεριλάβουν αρχαιολογικούς χώρους και όσους εξαιρούνται σύμφωνα με το άρθρο 196 παρ. 4 του ν. 4389/2016; β) Συστάθηκε, έστω και τώρα, ομάδα εργασίας, προκειμένου να εντοπίσει και να εξαιρέσει τα ακίνητα που υπάγονται στο άρθρο 196 παρ. 4 του ν. 4389/2016 και, αν ναι, από ποιους απαρτίζεται και μέχρι πότε πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της;».
ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου