ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Υποτέλειας εγκώμιο: Ούτε λέξη για τις Γερμανικές Οφειλές από Παυλόπουλο-Τσίπρα



Της Ζωής Κωνσταντοπούλου



Σήμερα επιβεβαιώθηκε πλήρως η απάτη σε βάρος του Ελληνικού λαού από την Κυβέρνηση Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π.Παυλόπουλο. Επιβεβαιώθηκε η συνειδητή εκ μέρους τους υπονόμευση της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, για την οποία τους απευθύναμε εξώδικες διαμαρτυρίες τις προηγούμενες ημέρες.
Την ίδια ώρα που η Γερμανική Κυβέρνηση με χθεσινή παρέμβαση δηλώνει ότι «το θέμα των Γερμανικών Οφειλών είναι κλειστό και η Ελληνική Κυβέρνηση δεν το έχει θέσει», Τσίπρας και Παυλόπουλος δεν είπαν ούτε λέξη για τις Γερμανικές Οφειλές κατά τις επίσημες συναντήσεις τους με τον Πρόεδρο της Γερμανίας Στάινμαγερ.
Οι σημερινές διμερείς επαφές με τον Πρόεδρο της Γερμανίας ήταν απολύτως ενδεδειγμένη και πρόσφορη περίσταση για την επίσημη διατύπωση της διεκδίκησης, την οποία η Ελλάδα δεν έχει κάνει, με μοναδική εξαίρεση την ρηματική διακοίνωση του 1995. Ο ίδιος ο Στάινμαγερ έδωσε και αφορμή, επισκεπτόμενος το στρατόπεδο στο Χαϊδάρι και καταθέτοντας στεφάνι.
Παρά τις κυβερνητικές διαρροές των τελευταίων ημερών στον Τύπο, ωστόσο, ότι «η Ελλάδα θα θέσει το θέμα των γερμανικών οφειλών», Παυλόπουλος και Τσίπρας σιώπησαν εκκωφαντικά για το μείζον εθνικό ζήτημα. Ο μόνος που έκανε οποιαδήποτε αναφορά στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τα εγκλήματα της Γερμανίας ήταν ο ίδιος ο Γερμανός Πρόεδρος, που επιχείρησε να κλείσει το θέμα με μια συγνώμη.
Η Γερμανία, για τις θηριωδίες που διέπραξαν οι δυνάμεις κατοχής, οφείλει στην Ελλάδα 287-341 δισεκατομμύρια ευρώ τουλάχιστον, σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που δημοσιοποιήθηκε το 2015. Οφείλει επιπλέον να εκτελέσει την αμετάκλητη απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης για την αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου. Η συγγνώμη δεν αρκεί. Και η άρνηση αποκατάστασης, ακόμη και συμμόρφωσης σε δικαστική απόφαση, αποδεικνύουν ότι η συγνώμη δεν είναι ειλικρινής.
Τσίπρας και Παυλόπουλος δεν έχουν δικαίωμα να δέχονται μια προσχηματική συγνώμη αντί αποζημίωσης. Δεν τους δίνει αυτό το δικαίωμα η αντίσταση εκατομμυρίων ελληνίδων και ελλήνων και η θυσία τόσων θυμάτων. Και δεν έχουν δικαίωμα να κοροιδεύουν τα θύματα και τους συγγενείς τους, 73 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με κάλπικες και κούφιες εξαγγελίες για διεκδίκηση στη Δευτέρα Παρουσία.
Πριν από 3 εβδομάδες επιδώσαμε εξώδικο στον Π. Παυλόπουλο, καλώντας τον, μέχρι 3 Οκτωβρίου, να προβεί σε επίσημη ενέργεια διακοίνωσης της διεκδίκησης και να απόσχει από κάθε ενέργεια υπονόμευσης των ελληνικών αξιώσεων. Ο κ. Παυλόπουλος στις 3 Οκτωβρίου προέβη απλώς σε μια δήλωση ότι «θα διεκδικήσουμε». Και σήμερα σιώπησε.
Την περασμένη εβδομάδα επιδώσαμε εξώδικο στον Α. Τσίπρα, καλώντας τον, μέχρι 12 Οκτωβρίου να προβεί σε επίσημη ενέργεια διακοίνωσης της διεκδίκησης. Ο κ. Τσίπρας προέβη στις γνωστές διαρροές στον Τύπο. Και σήμερα, αποφεύγοντας να προφέρει ακόμη και τις λέξεις «Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος» είπε τα εξής στον κ. Στάινμαγερ: «Να αφήσουμε πίσω μας τις δύσκολες που περάσαμε τα τελευταία 8 χρόνια, να αφήσουμε πίσω μας εκατέρωθεν στερεότυπα που δηλητηριάζουν τις σχέσεις μας . Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσουμε ή να κρύψουμε κάτω από το χαλί όποιες διαφορές έρχονται από το μακρινό παρελθόν. Όποιες διαφορές έχουμε να ορίσουμε από κοινού και με αλληλοσεβασμό και αλληλοεκτίμηση το πεδίο επίλυσής τους, με βάση πάντοτε το διεθνές δίκαιο που όλοι σεβόμαστε. Να δουλέψουμε σκληρά, να περιορίσουμε τις ακραίες φωνές»
Δηλώνουμε και επαναλαμβάνουμε κατηγορηματικά: οι ελληνικές αξιώσεις έναντι της Γερμανίας για τις θηριωδίες των Ναζί είναι κορυφαία εθνική αξίωση και όχι «όποια διαφορά». Κάθε ημέρα που περνάει, χωρίς η Ελλάδα να προβαίνει σε αυτή τη διεκδίκηση επιβαρύνει την ευθύνη εκείνων που δεν διεκδικούν, ενώ οφείλουν. Εκείνων που προσπαθούν να κοροϊδέψουν τους Έλληνες με δηλώσεις σε τόπους μαρτυρίου και ποιούν την νήσσα στο διπλωματικό πεδίο.
Τα εξώδικά μας σε Τσίπρα και Παυλόπουλο έχουν ήδη κοινοποιηθεί στην Εισαγγελία. Τις επόμενες ημέρες θα προβούμε σε νέες ενέργειες, όπως έχουμε δεσμευθεί.
Όσο για την «άφεση αμαρτιών» προς την Γερμανία, που έδωσε σήμερα ο κ. Τσίπρας για τα δεινά των Μνημονίων, δεν είχε την νομιμοποίηση να το κάνει. Η Γερμανία και οι δανειστές οφείλουν να αποζημιώσουν την χώρα για τη δεύτερη καταστροφή που προκάλεσαν. Αυτή η καταστροφή εξακολουθεί να συμβαίνει τώρα. Και δεν αποκαθίσταται με θλιβερές δηλώσεις δουλικότητας και υποτέλειας.
Το Ελληνογερμανικό ίδρυμα νεολαίας για το οποίο μίλησε ο Στάινμαγερ και σιώπησαν Τσίπρας και Παυλόπουλος είναι ένα αποικιακό εργαλείο εξαγοράς συνειδήσεων, προπαγάνδας και επικυριαρχίας. Οι νέοι και οι νέες της πατρίδας δεν ξεπουλιούνται και δεν εξαγοράζονται. Αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να το έχουν διδαχθεί από την Ιστορία αυτοί που υπολογίζουν ότι θα διαγράψουν και θα ξαναγράψουν την ιστορία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου