ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Από το 2011 υπήρχε η καταγγελία για τον καθηγητή "φακελλάκη"

Από το 2011 είχε καταγγελθεί η δράση του καθηγητή στις Σέρρες. Σύμφωνα με το cnn.gr, καθηγητής που βρέθηκε στα ΤΕΙ της πόλης εκείνη την περίοδο και είχε διατελέσει εργαστηριακός συνεργάτης του, σε υπόμνημά του έκανε αναφορά στην αντιεκπαιδευτική συμπεριφορά του καθηγητή. Μάλιστα, είχε δεχθεί μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση από τον κατηγορούμενο.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο υπόμνημα, επέλεγε για τις γραπτές εξετάσεις κάθε περιόδου θέματα τα οποία ήταν τελείως εκτός της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας και πρακτικής, σύνθετα, πολύπλοκα και ασαφή με αποτέλεσμα να μην μπορεί αντικειμενικά κανένας φοιτητής ούτε με βάση τη μελέτη και την ατομική προσπάθεια, αλλά ούτε και με βάση το επίπεδο γνώσεων που απαιτείται από την εκάστοτε εξαμηνιαία εκπαιδευτική διαδικασία και διδασκαλία που γίνεται εντός της αίθουσας να ανταποκριθεί.

«Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο αριθμός των φοιτητών που τελικά αντεπεξέρχονται στην ανωτέρα διαδικασία να ήταν μηδενικός. Επίσης σε ότι αφορά τη βαθμολογία των σπουδαστών κατά τις δυο εξεταστικές περιόδους Φεβρουαρίου του έτους 2010 συγκεκριμένα δήλωσε ότι, στην πρώτη εξεταστική ενώ υπήρχαν διαφορετικές κόλλες και θέματα από κάθε έναν καθηγητή, έστειλε ηλεκτρονικά στον κατηγορούμενο τη βαθμολογία των φοιτητών προκειμένου να ενσωματώσει και ο ίδιος τους δικούς του βαθμούς. Εκείνος όμως αλλοίωσε τις βαθμολογίες και αυτό επέφερε το αποτέλεσμα να μην κριθούν επιτυχόντες αρκετοί σπουδαστές. Σε προφορική του επισήμανση ο κατηγορούμενος το απέδωσε σε λάθος προτρέποντας τους σπουδαστές να πάνε στην επόμενη εξεταστική! Στην αμέσως επόμενη εξεταστική, οι εξετάσεις διενεργήθηκαν με κοινή κόλλα θεμάτων ενώ στην κάθε κόλλα προέκυπτε ευδιάκριτα ποια θέματα ανήκαν στον καθηγητή καθώς και η αναλυτική βαθμολογία που αντιστοιχούσε σε κάθε θέμα».
Όπως συνεχίζει στο υπόμνημα ο πρώην συνεργάτης του κατηγορουμένου «..απέστειλε στη συνέχεια στον καθηγητή με τον ίδιο τρόπο τις βαθμολογίες προκειμένου να προσθέσει το δικό του βαθμό… Όμως εκείνος αλλοίωσε και πάλι τις βαθμολογίες απορρίπτοντας αρκετούς από τους επιτυχόντες οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν αυτοί όπου η βαθμολογία τους είχε αλλοιωθεί και στην πρώτη εξεταστική».
Όπως καταγγέλλει ο πρώην συνεργάτης του καθηγητή, κατέθεσε όλα τα παραπάνω προς το τμήμα Λογιστικής και συστάθηκε συμβούλιο το οποίο αποδέχτηκε ότι αλλοιώθηκαν οι βαθμοί των φοιτητών και με σκοπό να διορθωθούν τα πράγματα, δέχτηκε ομόφωνα να περάσουν οι φοιτητές.
Ογκώδες το υλικό των τηλεφωνικών συνομιλιών
Παράλληλα, το φως της δημοσιότητας βλέπουν αποσπάσματα από το ογκώδες αρχείο των τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ του καθηγητή στα ΤΕΙ Σερρών, του ιδιοκτήτη φροντιστηρίου στις Σέρρες και των συνεργών τους, το οποίο, σύμφωνα με το cnn.gr, εμπεριέχεται σε 20 ψηφιακούς δίσκους και σε 190 εκθέσεις απομαγνητοφώνησης.
Οι συνομιλίες αυτές είναι στη διάθεση των δικαστικών Αρχών και περιλαμβάνονται στην δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των κατηγορουμένων και ξεπερνά τις 600 σελίδες.
Ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου στις τηλεφωνικές συνομιλίες που έχει με τους φοιτητές εγγυάται την επιτυχία με συμμετοχή στα τμήματα του φροντιστηρίου, ανεξάρτητα αν οι φοιτητές θα είναι επαρκώς προετοιμασμένοι στα υπό εξέταση μαθήματα.
Ενδεικτική είναι η συνομιλία μεταξύ του ιδιοκτήτη φροντιστηρίου και φοιτητή: «...Λοιπόν ε... εγώ θέλω τώρα αυτή την ε.. Σεπτέμβριο .. να περάσω δυο μαθήματα με τρία... αλλά να τα περάσω σίγουρα εκατό τα εκατό, πως να σας το πω να το καταλάβετε ;» συμπληρώνοντας «δηλαδή δεν είναι θέμα τα λεφτά .. θέλω να τα περάσω ...». Στη συνέχεια της συνομιλίας ο φοιτητής αναφέρει ότι δεν είναι προετοιμασμένος για τις εξετάσεις λέγοντας «εγώ σας είχα πει, έχω κενά ..» και ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου του απαντά: «..Δεν πειράζει θα διαβάσεις αυτά που θα.. αυτά εδώ που θα κάνουμε θα τα καταλάβεις και φτάνουν σου λέω αυτά. Τα κενά δεν μας πειράζουν. Αρκεί να διαβάσεις αυτά που θα κάνουμε. Έτσι;»
Η σεξουαλική διάσταση των εκβιασμών έχει επίσης καταγραφεί και στις τηλεφωνικές συνομιλίες. ‘Οπως αναφέρεται στη δικογραφία, συγκεκριμένη φοιτήτρια προέκυψε να της παραδίδει άτυπα μαθήματα ο συγκεκριμένος καθηγητής, και μάλιστα στο σπίτι του. Στη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου καταγράφονται συνομιλίες στις οποίες η φοιτήτρια αναφέρει συνεχώς τα υπό εξέταση μαθήματα του καθηγητή και εκείνος τη βεβαιώνει ότι θα κριθεί επιτυχούσα.
Καθηγητής: «..θα σου πω κάτι.. και εκείνο που είπε η Μα.. και με τσάντισε βρε παιδί μου, επιτρέπεται να έχεις εμένα και να πηγαίνεις να δίνεις τόσα λεφτά στον άλλον να κάνεις φροντιστήριο;
Φοιτήτρια: «..κύριε εγώ αυτό είπα, να μας βοηθήσετε. Ο άλλος πραγματικά ...»
Καθηγητής: «.. εγώ έχω κάποια ας πούμε περίεργα πράγματα... από τη στιγμή που είπα ότι η (αναφέρει το όνομα της φοιτήτριας) μου αρέσει θα το κάνω, είτε υπάρχει λόγος, είτε δεν υπάρχει.. Εγώ θα βοηθήσω γιατί το είπα, δεν θέλω ούτε τα λεφτά ούτε το ψέμα …»
Οι καταγγελίες για τη δράση του συγκεκριμένου καθηγητή πάνε πολλά χρόνια πίσω καθώς φοιτητές είχαν στείλει ανώνυμα στην ιστοσελίδα ΕΔΩΣΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ πληροφορίες αλλά και τις δικές τους περιπέτειες με τον συγκεκριμένο καθηγητή.
«...Αληθινή ιστορία από πρώτο χέρι..τρία κορίτσια μαζί δήθεν φίλες. Οι δυο του έκαναν τα χατίρια- δεν ξέρω μέχρι πιο σημείο ακριβώς έφτασαν- ενώ η τρίτη δεν του έκανε τίποτα. Ήρθε η στιγμή της εξεταστικής έκατσαν δίπλα δίπλα αντέγραψαν η μια από την άλλη ακριβώς τα ίδια πράγματα. Οι δυο "ανήθικες" πήραν 8 ή 9 περνώντας το μάθημα ενώ η τρίτη πήρε 0,5 ή 1 δεν θυμάμαι ακριβώς»
Άλλος φοιτητής περιγράφει:
«Είχα και εγώ την ατυχία να έχω τον συγκεκριμένο καθηγητή είχα περάσει στο 7ο εξάμηνο όλα τα μαθήματα και μου είχαν μείνει 4 δικά του... έδινα τα μαθήματά του επί 3 χρόνια συνεχόμενα με αποτέλεσμα να πάρω πτυχίο μετά από έγγραφη καταγγελία που τού έκανα, με αποτέλεσμα εκείνο το εξάμηνο να περάσουν οι περισσότεροι φοιτητές».
Πηγή φωτό: teicm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου