ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Την παραπομπή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Γεωργίου, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ζητά ο εισαγγελέας




Για τρίτη φορά καλείται να αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας για το αν θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου.
Κι αυτό γιατί ο εισαγγελέας Εφετών Στ. Κωσταρέλος ζητά να παραπεμφθεί σε δίκη κατηγορούμενος για το αδίκημα της ψευδούς βεβαιώσεως σε βαθμό κακουργήματος, για την υπόθεση της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, με αποτέλεσμα την είσοδο της χώρας στα Μνημόνια.


Από την πλευρά του, ο πρώην επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής υποστηρίζει μέσω των συνηγόρων του, πως δεν έχουν ληφθεί υπόψη σημαντικά έγγραφα, μεταξύ των οποίων και έγγραφο της Eurostat που επιβεβαιώνει ότι τα επίμαχα στοιχεία για το 2009 ελήφθησαν και υπολογίστηκαν με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες, όπως συμβαίνει και σήμερα.

Να σημειωθεί ότι για τη δικογραφία, που στηρίζεται στις καταγγελίες των μελών του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά και Νικ. Λογοθέτη, έχουν ήδη εκδοθεί δύο βουλεύματα, με τα οποία το αρμόδιο συμβούλιο καταλήγει την απαλλαγή του Ανδρ. Γεωργίου. Αντίστοιχες είναι και οι αναιρέσεις από τον Άρειο Πάγο, που έχουν σαν αποτέλεσμα συνεχώς η υπόθεση να βρίσκεται στο ίδιο σημείο.

Τον τελικό λόγο έχει το Συμβούλιο Εφετών το οποίο και θα αποφανθεί αν τελικά θα καθίσει στο εδώλιο ο Ανδρ. Γεωργίου αντιμέτωπος με κακούργημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου