ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Όλα αλλάζουν και (σχεδόν) όλα ίδια μένουν (#παραμΙΘΑΚΗ)


 του Νίκου Χρυσόγελου
συμπροέδρου των ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
www.chrysogelos.gr
@chrysogelos
www.facebook.com/nikos.chrysogelosb
Καταλαβαίνω την ανάγκη του πρωθυπουργού να πουλήσει μια ιστορία επιτυχιών αν και σχεδόν κανείς δεν το πιστεύει. Το κάνουν όλες οι κυβερνήσεις, πάντως
Καταλαβαίνω την αγωνία της αντιπολίτευσης να πουλήσει μια ιστορία αποτυχιών αλλά μόνο αυτών της κυβέρνησης, ξεχνώντας τα δικά της.
Τώρα όλους κι όλες εμάς νομίζω μας αφήνουν παγερά αδιάφορους όλα αυτά αφού ξέρουμε την πραγματικότητα. Τραγικό ότι η επόμενη μέρα μετά τα μνημόνια συνοδεύτηκε από ένα μπλακ άουτ, είναι όμως ίσως συμβολικό.
Θα πανηγυρίζαμε πραγματικά αν είχαμε αντιμετωπίσει την κρίση με δίκαιο τρόπο και βγαίναμε τώρα από αυτήν με ενισχυμένη #δημοκρατία#κοινωνική#συνοχή#βιώσιμη #υπεύθυνη #πράσινη #οικονομία, ελάχιστη #ανεργία & αυτογνωσία για τα λάθη.

Τίποτα όμως από αυτά δεν έχουν συμβεί! Τι να πανηγυρίσουμε λοιπόν; Ότι θα ξαναβγούμε στις αγορές για να δανειζόμαστε με 4% και κάτι ψιλά; Αν αυτό εννοούν επιστροφή στην κανονικότητα, τι να πω!
Όλα αλλάζουν & (σχεδόν) όλα ίδια μένουν, λοιπόν.
Τι έμεινε όμως από την διάθεση αλλαγής που υπήρξε για κάποια χρόνια;
Μήπως είναι πράγματι η ώρα να πιάσουμε το νήμα από εκεί που κόπηκε; Μήπως είναι η ώρα για πραγματικές πολιτικές & κοινωνικές αλλαγές από τα κάτω, #κοινωνική #συνοχή, #οικολογική σοφία, #πράσινη κυκλική οικονομία, ποιοτική #εργασία με νόημα συμμετοχική #δημοκρατία, πρωτοβουλίες πολιτών.
Δυστυχώς επιβεβαιώνεται ξανά ότι όλο το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να διαχειριστεί τόσο σοβαρά θέματα. Η ανάγκη υπάρχει, αλλά ποια θα είναι τα υποκείμενα, οι ενεργοί πολίτες που θα δώσουν ώθηση σε νέα πολιτικά εγχειρήματα που θα έχουν στο κέντρο τους και τα πράσινα θέματα που στηρίζουν την ανάγκη αλλαγής ως εργαλείο επιβίωσης πλέον σε έναν πλανήτη που φλέγεται;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου